Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā diviem rīdziniekiem iedzīvoties "laukos"?

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Sveikas, piedodiet, ka būs tik gari, bet:
ar draugu jau labu laiku meklējam variantus iegādāties savu mitekli, cītīgi krājam, bet joprojām esam tālu līdz nepieciešamajam naudas apjomam, lai varētu atļauties dzīvokli Rīgā. Tādēļ sākām skatīties arī plašākās teritorijās. Sākumā Rīgas rajonu, kur cenas bieži vien tādas pašas kā Rīgā, un tagad arī citur ~40-50 km attālumā no Rīgas, kur mājokļa cenas draudzīgākas. Vēlamies iegādāties 3 istabu dzīvokli, jo domājam par ģimenes pieaugumu. Abi uzaugām 2istabniekos un nevēlamies savam bērnam to pašu.
Tad, nu, esam noskatījuši vienu dzīvokli par ļoti lētu summu Jelgavas rajonā, ko varētu viegli iegādāties, bet tagad sēžam un domājam, vai nesajuksim tur prātā. Mazs miests, nekā, ko darīt, ja neskaita došanos uz Jelgavu. Ok, draugam tur patika braukt makšķerēt, bet es pat nezinu, ko varētu tur darīt. Darba ziņā man ir viegli pielāgoties, jo strādāju attālināti, draugs arī varētu izbraukāt uz Rīgu vai atrast darbu Jelgavā. Bet domājam arī par emocionālo pusi. Ka nav mums tur neviena, nav draugu, abu ģimenes ir Rīgā. Bet īrēt apnicis tik ļoti, ka gribas lekt pa logu. :-/
Vai kāda ir spērusi tādu soli un pārvākusies uz dzīvi mazpilsētā, miestiņā? Ja turpināsim krāt, tad krāsim vēl tik ilgi, ka paspēsim iziet pensijā (t)
Bet varbūt nav tik traki tur? Varbūt tā ikdienas dzīve ir pat jauka mierīgā, klusā vidē. Ja ko vajag, tad Jelgava 18-20 km attālumā, Rīga 45km attālumā, tiešā reisa autobusa pietura pie mājas. Eh, nezinu. Varbūt kādam ir domas, pieredzes ar šāda soļa speršanu? :-)
15.11.2016 13:47 |

Reitings 62
Reģ: 21.05.2016
Es Kalnciemu neizvēlētos ne pa kam. Atrašanās vieta ir neizdevīga, jo iet runa par dzīvokļa iegādi, bet Kalnciemā dzīvokļi atrodas ap Jelgavas ceļu, nevis Kalnciema ceļu, paskatieties kaut vai kartē, kur atrodas vidusskola- pāri upei, bet, kur ir tuvākais tilts? Labāks, kvalitatīvāks ceļš līdz Jelgavai ir Kalnciema ceļš, nevis Jelgavas/ Krasta iela, jo tā ir zem katras kritikas, precīzi nepateikšu, bet kaut kur ap Krasta ciemu šis ceļš pāriet grants segumā. Līdz Jelgavai ir ko braukt savas 20-30 minūtes. Vītoliņi un Valgunde būtu tālākais no Jelgavas ko es skatītos, bet tikai mājas iegādei/celtniecībai. Ozolpilī var paskatīties dzīvokļus, bet blakus ir Sociālās aprūpes centrs. Bankas- ja tikai Saules ielas dzīvokļu nami, Ozolnieki- dārgi, Āne- daudz alkoholiķu un krieviska vide, nezinu vai Tetelē ir ir dzīvokļu ēkas. Mežciems- neko nezinu. Cena- pārāk atstatus no visiem. Šie ir tādi tuvāk Rīgai ciemi, gan Jelgavas, gan Ozolnieku novads.
16.11.2016 18:50 |

Reitings 62
Nevis Bankas, bet Brankas.:-D
16.11.2016 18:50 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
es arī teiktu, ka te jāskatās sava "jušana", spēsi vai nespēsi harmoniski justies mazā pilsētā, kur ar laiku visas sejas būs zināmas.
Par draugiem- tie var braukt ciemos, jūs varat braukt ciemos. šis man īsti nešķiet arguments, jo ņemt vājprātīgu kredītu Rīgā tikai lai paliktu draugu mitekļu tuvumā, ir drusku pastulbi(atvainojos). draugi jūsu kredītu nemaksās.
16.11.2016 19:06 |

Reitings 158
Reģ: 15.08.2015
labi vēl kad abi spēj vienoties. bet ko darīt ja viens grib Rīgu, otrs laukus? :'-(
16.11.2016 19:32 |

Reitings 1557
Cik saprotu, tad tā, kas kartē attālinātā pozīcijā pāri Lielupei redzamā ir Kalnciema vidusskola (reāli atrodas citā miestā - slinkums meklēt tagad, kurā), bet pašā Kalnciemā ir Kalnciema pagasta vidusskola, kas iecerētajai mājai būtu dažu desmitu attālumā. Cik saprotu, tur dārziņš arī uz vietas ir. Pasta nodaļa ir. Tā kā nav tur nekas traks ar tām skolām - šis jau noskaidrots :)
Par draugiem - varbūt reizi pusgadā pie mums kāds arī atbrauks, bet nestādos priekšā, kurš no viņiem baigi gribēs tādu gabalu vilkties, lai tikai ietusētu kopā. Ne visiem ir arī mašīnas. Redzu vienu citu draugu pieredzi, kuri vairs nedzīvo rīgā, un kontakts ir kļuvis mazāks, jo vesela diena jāizplāno, reizēm pat divas, lai līdz viņiem tiktu.
Šobrīd esam ļoti tuvi dzīvesvietas ziņā ar visiem draugiem, regulāri (vismaz reizi nedēļā) tiekamies, jo visi nepārspīlējot dzīvojam mazāk kā 1km rādiusā viens no otra. Tāpēc tik tāla pārvākšanās būs kritiska. Es pati tikai tusiņa dēļ negribēšu vilkties uz Rīgu, īpaši, ja būs bērns. Ai, pēc visa spriežot, es esmu rīdziniece un tāda laikam arī palikšu :-D
16.11.2016 19:46 |

Reitings 62
Es pat nezināju, ka Kalnciemā ir divas skolas :-D
16.11.2016 19:53 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Es Kalnciemu neizvēlētos ne pa kam. Atrašanās vieta ir neizdevīga, jo iet runa par dzīvokļa iegādi, bet Kalnciemā dzīvokļi atrodas ap Jelgavas ceļu, nevis Kalnciema ceļu, paskatieties kaut vai kartē, kur atrodas vidusskola- pāri upei, bet, kur ir tuvākais tilts? Labāks, kvalitatīvāks ceļš līdz Jelgavai ir Kalnciema ceļš, nevis Jelgavas/ Krasta iela, jo tā ir zem katras kritikas, precīzi nepateikšu, bet kaut kur ap Krasta ciemu šis ceļš pāriet grants segumā. Līdz Jelgavai ir ko braukt savas 20-30 minūtes.

Pilnīgi piekrītu šim komentāram, turklāt, cik atceros no tiem laikiem, kad tur mēdzu ik pa laikam uzturēties, Kalnciemā tā vide ir tomēr ļoti līdzīga tiem pašiem Rīgas mikrorajoniem, vai, teiksim, Jelgavas RAFam, Satiksmes ielas rajonam u.tml.
Līdz ar to, nē, nē un vēlreiz nē - šo vietu noteikti neizvēlētos. + arī galīgi neizdevīgā satiksme, jo, kā jau Zolija minēja, civilizēti uz Jelgavu var aizbraukt tikai braucot līdz Liepājas šosejai, tad pa Liepājas šoseju līdz Kalnciema šosejai un tur vēl 23 km līdz Jelgavai ko braukt.
16.11.2016 20:07 |

Reitings 1557
Aether - mjā, es arī sāku skatīties, ka tur stulbi ar to braukšanu līdz Jelgavai. Sākotnēji šķita, ka Jelgava ir tuvāk, tāpēc tā vieta nelikās tik traka. Bet tagad saprotu, ka nav ok tomēr.
16.11.2016 21:31 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Man Rīgā patīk pilnīgi viss! Iespējams, ka lielu lomu spēlē tas, ka esmu te uzaugusi un pie visa esmu pieradusi. Darba iespējas ir pēdējais, taču tik aktīva kultūras dzīve nav nevienā citā Latvijas pilsētā, ja godīgi, tad pat Rīga man dažreiz ir "par maz"! Nespēju iedomāties nemt taksi līdz Jelgavai, lai varētu iedzert savā mīlākajā restorānā vai stumdīties ar mašīnu gar operu, lai redzētu kādu baleta izrādi. Rīgas centrā viss ir spontāmi un pieejami. Ja neinteresē nekas no šīm lietām, tad citādāk..
16.11.2016 21:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits