Kā diviem rīdziniekiem iedzīvoties "laukos"?

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Sveikas, piedodiet, ka būs tik gari, bet:
ar draugu jau labu laiku meklējam variantus iegādāties savu mitekli, cītīgi krājam, bet joprojām esam tālu līdz nepieciešamajam naudas apjomam, lai varētu atļauties dzīvokli Rīgā. Tādēļ sākām skatīties arī plašākās teritorijās. Sākumā Rīgas rajonu, kur cenas bieži vien tādas pašas kā Rīgā, un tagad arī citur ~40-50 km attālumā no Rīgas, kur mājokļa cenas draudzīgākas. Vēlamies iegādāties 3 istabu dzīvokli, jo domājam par ģimenes pieaugumu. Abi uzaugām 2istabniekos un nevēlamies savam bērnam to pašu.
Tad, nu, esam noskatījuši vienu dzīvokli par ļoti lētu summu Jelgavas rajonā, ko varētu viegli iegādāties, bet tagad sēžam un domājam, vai nesajuksim tur prātā. Mazs miests, nekā, ko darīt, ja neskaita došanos uz Jelgavu. Ok, draugam tur patika braukt makšķerēt, bet es pat nezinu, ko varētu tur darīt. Darba ziņā man ir viegli pielāgoties, jo strādāju attālināti, draugs arī varētu izbraukāt uz Rīgu vai atrast darbu Jelgavā. Bet domājam arī par emocionālo pusi. Ka nav mums tur neviena, nav draugu, abu ģimenes ir Rīgā. Bet īrēt apnicis tik ļoti, ka gribas lekt pa logu. :-/
Vai kāda ir spērusi tādu soli un pārvākusies uz dzīvi mazpilsētā, miestiņā? Ja turpināsim krāt, tad krāsim vēl tik ilgi, ka paspēsim iziet pensijā (t)
Bet varbūt nav tik traki tur? Varbūt tā ikdienas dzīve ir pat jauka mierīgā, klusā vidē. Ja ko vajag, tad Jelgava 18-20 km attālumā, Rīga 45km attālumā, tiešā reisa autobusa pietura pie mājas. Eh, nezinu. Varbūt kādam ir domas, pieredzes ar šāda soļa speršanu? :-)
15.11.2016 13:47 |

Reitings 1557
Nu, Ādaži jau pavisam tuvu Rīgai. :-P
15.11.2016 15:11 |

10 gadi
Reitings 884
Reģ: 21.11.2009
Es nopietni apsvērtu iespēju iegādāties īpašumu ārpus Rīgas. Mēs arī krājam naudu un noteikti nepirksim īpašumu Rīgā. Rīgā jau dzīvoju padsmit gadus un ir apninusi tā burzma, sastrēgumi, tas, ka nepazīstu pat savus kaimiņus. Turklāt - ja tas ir Jelgavas rajons, kurā skaties īpašumu, tas ir nepilnas stundas brauciena attālumā no Rīgās. Manuprāt, tas vispār nav nekas. Tev bonuss vēl ir tas, ka vari strādāt no mājām, tad vispār lieliski. Lai izdodas pieņemt pareizo lēmumu! :-)
15.11.2016 15:20 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
a kāpēc kredītu nevarat paņemt savam sapņu dzīvoklim? un pamazām atmaksāt? vai obligāti uzreiz jāpērk dzīvoklis pa pilno summu?
15.11.2016 15:24 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Saprotu Tevi. Es arī esmu no Rīgas, un pieņemt lēmumu par dzīvi mazpilsētā mani nedaudz biedēja. Kur strādāśu, ko darīšu, vai vietēji mani pieņems?
Zini, tas bija labākais mans lēmums! Ne brītiņu nenožēloju! Līdz Rīgai var fiksi aizskriet, ja nepieciešams. Toties burvīgais gaiss, klusums, ļoti patīk (l):-)
15.11.2016 15:27 |

Reitings 27
Reģ: 20.09.2016
Ja pārcelties no Rīgas uz provinci, tad tikai uz privātmāju vai, ja ir kāda cita pievienotā vērtība.
Tas, ka dzīvoklis lēts, vēl nenozīmē, ka arī Izmaksas būs lētas. Savulaik kolēģe no Rīgas pārcēlās uz ciematu Pierīgā, "lai lētāk", bet tur apkure bija dārgāka un vispār milzums problēmu ar komunālajiem, tad neslēdza siltumu, tad tas un šitas.
Es neesmu nekāda tusētāja, šopingotāja vai ik nedēļu uz Operu gājēja, principā varētu arī nedzīvot Rīgā, bet tādā depresīvā nostūrī es 100% sajuktu prātā. Cita lieta, ja cilvēks tur dzimis, audzis, draugi un vecāki.
Un, ja godīgi, tad man arī tās jaunās, it kā krutās mājas, kas saceltas pļavās, Nekurienes vidū, uzdzen depresiju. Bet ja tās ir kolhoza laiku nolaistas hruščovkas, āaaa...
15.11.2016 15:34 |

Patīk
Reitings 4100
Reģ: 09.08.2016
Neviens Tev nepateiks priekšā kā labāk.
Bet ja plāno ģimeni un pirkt īpašumu, jā, iesaku reģistrēt laulību. Otrais - skaties cik tālu no tās vietas ir skolas bērnudārzi. Jo grūti ir arī izvadāt katru dienu bērnus.
15.11.2016 15:43 |

Reitings 1557
noreg - pilnīgi tas viss, ko man saka pārējie idejas oponenti. Depresīvi, šausmīgi, drausmīgi, tikai privātmāju tādā gadījumā.
Privātmāju (tādā stāvoklī, kā gribētos) nevaram atļauties iegādāties, un es neesmu droša, ka man būs vēlme nodarboties ar tās uzturēšanu, lai arī drauga kungs ir saimniecisks cilvēks un saprot šīs lietas ne vien teorētiski, bet arī praktiski.
Par kredītiem - es nevēlos ilgstošas saistības, bet uz mazākiem termiņiem atmaksas summas ir pārāk lielas manam komfortam un banku noteikumiem (ja iegādājas dzīvokli Rīgā vietā, kurā man patiktu). Kredīts kā variants nav neiespējams, bet ilgstošās saistības šķiet vēl depresīvāks pasākums par dzīvi mazpilsētā prom no Rīgas (t)
15.11.2016 15:46 |

Reitings 1557
Es negaidu, ka kāds manā vietā izdomās un pateiks, kā ir labāk. Interesē pieredzes, viedokļi, jo es neko nezinu par dzīvi ārpus Rīgas. Tikai tik daudz, cik garām braucot, kkur ciemos iebraucot uz dienu. Gribas zināt pieredzes tiem, kuri ko tādu darījuši - kādi ir plusi un mīnusi. :) Jo tas ir nopietns solis, nevar tā vnk izmest naudu vējā, visu pamest un pārcelties. Vismaz es tā nevaru.
Vietā, kuru noskatījām, ir gan skola, gan dārziņš. Tās bija tādas primārās lietas, bez kurām nemaz neskatītos tās vietas virzienā :-)
15.11.2016 15:54 |

Reitings 403
Reģ: 30.06.2016
nu ja Tev 3istabu dzīvoklis asociējas ar laukiem :D
es dzīvojis esmu - siguldā, jelgavā. Bet tā arī neiedzīvojos.... man šķiet vienīgā jēga ir dzīvot ārpus rīgas/rīgas robežās, ja var dzīvot mājās. tad kaut 70km no rīgas....
a tā dzīvokli.... 3 istabu? nu cmon, zini tak to teicienu: nevajag lekt augstāk par savu d*rsu... ;)
sāciet rīgā pilstētā ar 2istabnieku un tālāk jau domājiet izmaksāt šo un pirkt/pārdot utt....
sāciet sr mazumiņu. Turklāt pēctam tajā jelgavā/citur to dzīvokli ir grūti pārdot jo visi plēšaa par rīgu...
ja nebaidē tas, ka jāiegulda remontā man šķiet rīgā ir daudz dzīvoklu ko pirkt vajag tikai meklēt...
15.11.2016 16:01 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Liekas, ka Tu par mani rakstītu. Tikai es esmu dzimusi, augusi un dzīvoju Jelgavā. Mēs arī meklējam un domājam ko un kā, lai nopirktu savu īpašumu, bet atduramies pret to, ka vīrs grib nedaudz nostāk no Jelgavas (ok, ne nostāk, bet 15min braucienā no pilsētas centra), es - pilsētā, bet tas nav reāļi, jo cenas te tā uzskrūvētas, it kā Baltezera krastā atrastos.
Totāla pilsētniece, man mati ceļās stāvus iedomājoties, ka būtu jāpārvācas uz citu pilsētu. Mani laikam ar sūdainu koku no Jelgavas neizdzītu :D
15.11.2016 16:13 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Esmu rīdzinieks, bet bērnību pa vasarām esmu pavadījis dziļos laukos. Ideāli:-)
....
Ja vien tu neēsi izteikti pilsētas mīļotāja tad šis ir ideāls variants. Es noteikti izmantotu šo iespēju ja būtu tādi apstākļi kā tev. Galu galā Jelgava un Rīga ir netālu. Mierīgi varēs izbraukāt ja ir mašīna.
15.11.2016 16:31 |

Reitings 8
Reģ: 31.08.2012
Lai nopirktu dzīvokli, nevajag precēties. Vienkārši pērciet kā 2 īpašnieki, abi būsiet zemesgrāmatā un īpašums piederēs procentuāli, cik katrs naudu samaksājis :) Reāli nevienam kaut kādu % daļu dzīvokļa nevajag, tā kā diez vai kāds to jebkad atņemtu, ja nu kāds uzšaktu personīgo maksātnespēju vai tamlīdzīgi, drīzāk piedāvātu otram īpašniekam atpirkt. Tiesa gan, kredītus gan šim variantam vairs nedodot, jo bieži viens maksāja, otrs nemaksāja, pilnīgi nesaistīti īpašnieki, bankām bija problēmas atņemt un pārdot to pusi dzīvokļa.
15.11.2016 16:39 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
Manuprāt, problēma nav tajā, ka jaunajā vietā nebūtu iespējas iedzīvoties. Zinu cilvēkus, kuri no Rīgas pārcēlušies uz laukiem, pat zinu ģimeni, kura dzīvi Rīgā iemainīja pret klusu, mierīgu dzīvi Preiļos, tā ka katram savs - laukos un mazpilsētās nav sliktāk, gluži vienkārši ir savādāk, īpaši, ja pārceļas cilvēks, kurš dzimis un audzis Rīgā. Šajā situācijā man liekas, ka pati tēmas autore tā īsti pa visiem 100% nav pārliecināta, ka tas ir tieši tas, ko viņa vēlas. Manuprāt, dzīvokļa iegāde un pārcelšanās uz citu pilsētu ir tik nopietna lieta, ka pašam cilvēkam jājūtas simtprocentīgi gatavam tam, ka dzīve tomēr mainīsies. Un, ja visu mūžu dzīvots Rīgā, kur viss ir ar roku aizstiepjams, tad es pilnībā spēju saprast, ka arī tie 45 kilometri var likties daudz, jo tās tomēr nav divas minūtes līdz tirdzniecības centram, teātrim vai parkam. Saprotu, ka vēlme iegūt pašiem savu īpašumu ir liela, taču es no sirds iesaku vēlreiz izvērtēt arī savu iekšējo stāvokli, jo tas, kā jutīsies, ir ne mazāk svarīgi. Personīgi es nespētu pārcelties uz klusāku vietu, jo man ļoti svarīga ir sajūta, ka esmu pilsētā, kur ap mani mutuļo dzīve, kur kauc automašīnu riepas, runā cilvēki un dzirkstī dzīve, un kur es jebkurā mirklī varu iziet uz ielas, iejukt pūlī un smelties emocijas no citu cilvēku tuvuma, smiekliem un pļāpām, tāpēc klusā vietā, kurā valda miers, es savās skaistā dzīvokļa sienās justos tukša un iekšēji viena. Katram savs, protams, taču, ja māc šaubas, tad varbūt vēlreiz jāapsver visi plusi un mīnusi.
Lai izdodas pieņemt pareizo lēmumu! ;)
15.11.2016 16:42 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Tas attālums līdz Rīgai, man liekas ir ļoti mazs. Es dzīvoju 20km no Rīgas, mazā miestā. Pirms tam jau te biju dzīvojusi bērnībā, bet studiju gados un vēlāk dzīvoju Rīgā. Bet nu esmu atpakaļ. Tā paša iemesla dēļ, kas jums - gribam savu mitekli. Dzīvoklis pieder manai ģimenei. Tad nu maksajam komunālos un krājam, lai būtu iemaksa mājai. Māju plānojam celt vēl tālāk no Rīgas, bet arī tikai 30km. Saku tikai, jo ja ir mašīna, tad šie attālumi ir mazi. Ātrāk līdz centram nekā no Vecmīlgrāvja līdz centram. Tavā gadījumā arī neredzu problēmu. Ja būtu 100km no Rīgas, tad jau citādi.
15.11.2016 16:43 |

Reitings 8
Reģ: 31.08.2012
esmu uzaugusi mazpilsetā, privātmājā. nemaz tik daudz laika dārzā mēs nepavadījām :) tas arī bija iemesls, kāpēc izvēlējos dzīvokli Rīgas centrā. Jo tā bija izvēle - brīvdienās grābt lapas vai šķūrēt sniegu savā dārzā, vai kaut kur paceļot un aizbraukt ciemos pie vecākiem. dzīvot laukos dzīvoklī ir tā jocīgi... Tur jāzina konkrēts ciemats, jo dažos daudz dzērāji un jaunieši brauc taisīt dragreisus, tā ka bērnus nemaz tik droši laist ārā nevar.
15.11.2016 16:58 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Man liekas, ka pilsētniekiem lauku miestā daudzdzīvokļu mājā nav ko darīt. Ja privātmāja ar dārzu, tad savādāk, bet lielās mājās miestos tomēr ir pārāk depresīva vide. Personīgi man visvairāk traucētu veikalu neesamība un tā lauku atmosfēra, ka visi viens otru pazīst. Tās daudzdzīvokļu mājas miestos arī nolaistas vairāk kā Rīgā.
Par kādu summu ir runa? Jelgavas mikrorajonos arī var dabūt 3-istabu dzīvokļus zem 30 tūkst.
Piemēram,
https://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/jelgava-and-reg/jelgava/aiblj.html
https://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/jelgava-and-reg/jelgava/dbiji.html
15.11.2016 17:30 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Mēs arī skatamies Jelgavas rajonā,bet gan māju.
Līdz Rīgai nav tālu un man tieši gribas prom no cilvēkiem, negribētu audzināt bērnu starp Purvciema hruščovkām. Priekš manis ideāls variants- it kā prom no visiem,bet tajā pašā laikā, nav tālu ne līdz Rīgai,ne līdz Jelgavai.
15.11.2016 17:31 |

10 gadi
Reitings 3709
Reģ: 29.01.2009
dzīvot laukos dzīvoklī ir tā jocīgi...

Es sevi, piemēram, nevaru iedomāties laukos un dzīvoklī. Mājā gan :)
Bet nu cik cilvēku, tik viedokļu, jo pāris cilvēkus, kam tieši taslabāk patīk: laukos dzīvot dzīvoklī.
15.11.2016 17:36 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tad nu gan problēma... Nu tak pērciet tik nost, ja dzīvoklis apmierina! Neiedzīvosieties, nepatiks - pārdosiet. Nav taču obligāti uz mūžu mūžiem jāpērk un tad pie tā jāpieturās neskatoties ne uz ko... (t)
15.11.2016 17:46 |

Reitings 1557
Mjā, jo vairāk viedokļu, jo es mazāk saprotu, ko es gribu :-D
Visprātīgākais laikam ir ņemt un braukt uz to vietu, staigāt, skatīties. Izbraukt to gabalu no Rīgas līdz turienei, izpētīt apkārtni, mājas, cilvēkus. Ja apkārt būs vieni dzērāji ar bombāniem, tad jau būs skaidrs, ka vieta neder. Savukārt, ja redzēšu sakarīgus cilvēkus, tad būs iemesls izvērtēšanai
15.11.2016 18:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits