Mūsu mammas, vecmammas un vecvecmammas arī nedzēra vitamīnus, bet, bērni bija daudz izturīgāki un veselīgāki nekā mūsdienās. Tajos pašos laukos mammas nebraukā katru mēnesi pie dakteriem, nedzer visu aptiekas arsenālu un kaut kā tie bērni tomēr piedzimst veseli. Protams, ir arī citi faktori, kas to ietekmē - ne jau tikai vitamīni!
Kur vispār kāda dzirdējusi, ka bērns ir piedzimis slims, jo viņam nepietika vitamīni?
Tāpat bērns paņems visu, kas mammai ir rezervēs. Tāpēc, manuprāt, gudrāk ir dzert vitamīnus pēc grūtniecības, nevis tās laikā.
Neesmu nekāds alergologs, tikai mani novērojumi:
Piemēram, bērna tēva mamma grūtniecības laikā ēda var teikt, ka tikai tomātus. Rezultātā dēlam metās izsitumi no tomātiem (alerģija vēlāk pārgāja un tā arī bija vienīgā, kas viņam bijusi).
Mana krustdēla mamma grūtniecības laikā ēda daudz šokolādi. Rezultātā manam krustdēlam līdz noteiktam vecumam palika sarkani, grubuļaini vaigi no šokolādes konfektēm (no citiem saldumiem nē, tikai no šokolādes).
Tāpat mana draudzene vienreiz pārēdās mandarīnus. Gulēja slimnīcā un to tik vien darīja kā rija mandarīnus, kamēr izsitās vienos izsitumos. Pēc tam ilgus gadus viņa nevarēja apēst vairāk par 5gb mandarīnu, lai atkal nepaliktu pumpaina.
Brālēna mammai grūtniecības laikā prasījās ēst olas visādos veidos. Alerģijas gan brālēnam nebija, taču izteikts riebums pret olām gan līdz skolas vecumam.
Šie ir tikai pāris gadījumi, kuri man liek domāt, ka bērnam var būt alerģiskas reakcijas no tā, ko vēl auglim esot ir pārmērīgā daudzumā uzņēmis. Tāpat arī par tiem mandarīniem vai apelsīniem man vēl kāds ir stāstījis, ka vienreiz pārēdās un no tā laika viss, alerģija.
Nu, mana pārliecība ir šāda, lai arī tas nav pierādīts, izpētīts.. bla, bla, bla.
Vairāk cepos par to, ka ir tādi ārsti, kuri liek dzert tos vitamīnus. Okey, ja tā ir kādas pašas brīva iniciatīva, tad lai jau dzer.. kas tad man!
Atceros to raidījumu "Dzīvīte".. nu, tīrās šausmas. Sanāk, ka mēs NEKO nevaram uzņemt tikai ar pārtiku. Izrādās, ka mums ir jāēd vitamīni un tikai jāpieēd klāt kāds kumosiņš ēdiena.