Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ķiploku grauzdiņi kā no 'Lāču maizes' ceptuves

 
Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Varbūt zināt recepti kā uztaisīt tādus kā Lāču ceptuvē ? Galvenais, lai Ekstra kraukšķīgi, garšvielīgi
Kā cept, kādu maizi ņemt, kādas piedevas?
:)
04.11.2016 23:02 |
 
Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Un vēl interesē, kā viņi cep tos, no visām pusēm sarkanos, kas vispār ir tas, kas apkārt?
Kā tos taisa?
04.11.2016 23:04 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Es gan nezinu, kādi ir Lāču maizes grauzdiņi, bet man vislabāk garšo grauzdiņi no tumšās sēklu maizes, ne ķieģelīša (l) Apcepu eļļā uz pannas, + ķiploki un ķiploku sāls beigās, kopā ar mērcīti un aliņu :-)
Sarkanais varētu būt paprikas pulveris, bet nu, neesmu redzējusi un garšojusi :))
Labprāt arī no citām paklausītos ideālo ķiplokgrauzdiņu receptes :)
04.11.2016 23:14 |
 
Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Sisely, iespējams paprikas, varbūt tomātu ... Es nesaprotu kā viņi tos grauzdiņus apviļā, lai tas pulveris klāt turētos, kā man.mājās apstākļos cept vispār cepeškrāsnī jeb labāk uz pannas eļļā.
04.11.2016 23:18 |
 
Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Es agrāk cepu vienkārši uz pannas eļļaa, tad nosusināju, ierīvēju ar ķiploku, sāli uzbēru un gatavs.
Bet tie noteikti nebija perfektie grauzdiņi, kaut kas tomēr trūka.
Cik esmu ēdusi lāčos tur tās garšas ir super , manām garšas kārpiņām ideāli - sāku domāt varbūt ir kaut kas tāds kas tehnikā jāpamaina vai kāda garšviela speciāla
04.11.2016 23:27 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man taadi ellaa cepti liekaas loti taukaini!Es vecos laikos grauzdeeju cepespliitii ,un tad to kiploku ieriiveeju taajaa grauzdinaa!Latvijaa kiploki ir daudz speeciigaaki kaa manaa pusee,es loti uzmaniitos,lai neieriiveejaas par daudz!
Loti garso "Laacu" maize ,arii saldumi no "Laaciem"!Ceru,ka kaads no radiem man atsuutiis kaut ko no siem produktiem uz Ziemassveetkiem!(l)
04.11.2016 23:48 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Man, cepot krāsnī, sanāca tādi, ka var zobus izlaust :-D Nav jau jāvāra eļļā, normāls eļļas daudzums ir pat vajadzīgs grauzdiņiem :-)
Es nekad neesmu ņēmusies vēl katru gabaliņu ierīvēt ar ķiploku, jo nu - 100 gabaliņus (griežu salmiņos )ar ķiploku rīvēt.. nav man :-D Es sarīvēju, pielieku klāt pusminūti iepriekš, pirms slēdzu ārā pannu, kopā ar ķiploku sāli :-)
05.11.2016 00:15 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
es izlieku uz plāts, uzsmidzinu virsū eļļu un lieku cepeškrāsnī. kad kraukšķīgi, ieberu bļodā, uzberu sāli, garšvielas un sakratu visu, tad pievienoju sasmalcinātu ķiploku un vēlreiz sakratu :) nav eļļaini, nav arī sausi.
05.11.2016 00:21 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
TalisQualis, cik ilgi un cik grādos Tu cep?
05.11.2016 00:37 |
 
Reitings 52
Reģ: 22.09.2016
Traukā caur ķiploku spiedi izspiežu ķiplokus (to var regulēt cik stiprus grib), pievieno buljona kubiņu (sāls vietā) un eļļu. Visu samaisa tā, lai būtu viendabīga masa un pieber klāt sagriezto maizīti un samaisa. Visu cep cepeškrāsnī - sanāk brūni un kraukšķīgi.

Varbūt kādai noder. ;-)
05.11.2016 00:45 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
220grādos kaut kur 10-15min (atkarībā vai esmu atcerējusies uzkarsēt cepeškrāsni iepriekš :) )
05.11.2016 00:53 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Sisley-sasmeejos,jo man atkal tas likaas "pupu mizas", saliidzinosi ar meetela adiisanu vairakas stundas peec kaartas un gleznosanu 5 stundas no vietas!:-D
Katram savs!Mani deeli zobus taa arii neizlauza,eedot sos grauzdinus!
05.11.2016 02:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!