Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko darīt ar ķiršiem?

 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Salīdzināšanai iegādājos poļu un vācu ķiršus burciņā. Poļu izrādījās ļoti garšīgi - ķiršu kompots no skābajiem ķiršiem, praktiski kā mājās gatavoti, ar kauliņiem. Bet vācu bija vilšanās - ķirši gan bez kauliņiem, bet arī praktiski bez garšas, peldoši cukurūdenī.
Tagad nevaru izlemt, kādā receptē šādus ķiršus varētu lietot. Viena ideja ir - siera kūka.
Varbūt jums ir kādi ieteikumi?
04.11.2016 15:53 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu ja ķirsis ir bezgaršīgs tagad, tad arī kukā viņš tāds būs.
04.11.2016 15:55 |
 
Reitings 303
Reģ: 31.10.2016
Varu piedāvāt dievīga ķiršu kēksa/pīrāga recepti.
Pirms sāc, ķiršus bez šķirdruma apber ar cukuru un atstāj.
Mīklai : 200g sviesta saputot ar 250g cukura, 4gab olas pievienot pa vienai un pēc katras pievienošasas saputot, pievienot 200g krējuma, saputot, pievienot 350g miltus un samaisīt mīklu, līdz tai veidojas bieza krējuma konsistence. Iemaisīt mīklā kakao vai izkausētu tumšo šokolādi un iemaisīt iekšā ķiršus. Cep 180 - 200 grādu temperatūrā. Precīzu cepšanas laiku nevaru pateikt, jo vienmēr pīrāgu gatavību pārbaudu, iedurot tajā kociņu.
Kad gatavs un mazliet atdzisis var apbērt ar pūdercukuru. :-)
04.11.2016 16:04 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nu ja ķirsis ir bezgaršīgs tagad, tad arī kukā viņš tāds būs.

Salīdzinājumā ar poļu ķiršiem, viņi šķiet bezgaršīgi. Kaut kāda garša jau viņiem ir - vāja saldu ķiršu garša.
04.11.2016 16:15 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
brilliantly, paldies par ideju :-)
04.11.2016 16:16 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Ķiršus var apkaisīt ar cukuru un apslacīt ar rumu un tad likt kādā pīrāgā vai kūkā! ;-)
04.11.2016 16:25 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
es uztaisītu banānu-ķiršu nicecream :)
04.11.2016 16:27 |
 
Reitings 614
Reģ: 25.09.2015
Ja ķirši vismaz izskatās smuki, tad var izmantot kā dekorāciju kūkai piemēram :D
04.11.2016 16:36 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Es taisītu siera kūku - apakšā smilšu mīkla, no ķiršiem un sīrupa uzvārītu tādu stingru ķīseli (uzvāra visu un iemaisa kartupeļu cieti), un pāri siera masa. Vēl garšīgi ir ķiršu - marcipāna mafini, kkas šādveidīgs http://m.cetrassezonas.lv/receptes/recipe.php?id=46872, es gan izmantoju kompota ķiršus :-)
04.11.2016 17:12 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
es laikam nebaudāmus ķiršus vienkārši neizmantotu.
04.11.2016 19:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!