Nekad neesmu sapratusi, no kā man ir migrēnas, pieņemu, ka tā ir vairāku faktoru kopsumma, bet man migrēnu ir veicinājušas spilgtas mirgojošas gaismas, vienreiz arī asa smaka un fiziska pārslodze. Bet lielākajā daļā gadījumu - nav ne jausmas. OK palietoju 1nu mēnesi, un tieši šausmīgo migrēnu dēļ pārtaucu tās lietot, bet zinu, ka daudzām tieši OK migrēnu skaitu samazina.
No offence, zinu ka galvassāpes ir dažādas, ir kādi kuriem palīdz parastie pretsāpju līdzekļi, elpošanas vingrinājumi un auksts dvielis ap galvu, bet man ārste teica, ka pie pamatīgām migrēnām tas viss ir bezjēdzīgi, un es viņai piekrītu. Man migrēnas ir jau no pusaudžu gadiem un nekas no netradicionālām metodēm nav palīdzējis - bet pamēģināt var! Vienīgais, kas ir devis efektu ir Cinie tabletes, protams, uz receptes, tā kā ārstam būs jāuzstāda diagnoze-migrēna. Man gan jēga no tabletes ir tikai tad, ja paspēju iedzert auras laikā, pirms sākas sāpes. Ja nokavēju, tad vairs nav vērts dzert, jo pirms paspēj iedarboties, no sāpēm izvemju ārā. Nepiekrītu, ka cinie būtu baigi dārgas - viena tablete sanāk 2-3 eiro, un uz lēkmi jau vairāk nevajag - nav jau ibumetins, kad var iedzert vienu, otru, trešo... Manuprāt, ja ir īsta migrēna, tad to 3 eiro nav žēl :-D. Ja nepaspēju iedzert tableti, tad vienīgais - gulēt tumšā telpā, klusumā un gaidīt, kad pāries.
P.S. Tas, ka jāvemj no galvassāpēm vēl nenozīmē, ka ir migrēna. Dažkārt ir negantas ''parastās'' galvassāpes, bet migrēnu uzreiz var atpazīt. Iesaku tomēr pakonsultēties ar ārstu, lai viņš uzstāda diagnozi.