Psihoterapeits. Kāds labums?

Reitings 210
Reģ: 07.07.2016
Sveiki! Manuprāt, man vajadzīga psihoterapeita palīdzība (miega un nervu sistēmas dēļ), tādēļ noteikti došos. Nekad neesmu bijusi un tpc nevaru saprast, kpc viena vizīte ir ap 60-70 €? Nu vismaz pirmā, bet arī turpmākās nebūs lētas.
Bet visvairāk mani interesē:
-vai kādai ir palīdzējis psihoterapeits?
-ar kādām metodēm viņš panāk rezultātu (ja iztiek bez medikamentiem)?
-vai tiešām tas ir kas īpašs un efektīvs, ja tajā pat laikā varētu ietaupīt naudu, izrunājoties ar ģimeni vai draugiem?
-cik ilgi ir jāturpina iet?
Lūdzu, padalieties pieredzē!!!
31.10.2016 15:32 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
ko viņi īsti dara, uzdod jautajumu un uz viņiem jātbild, vai nav pārāk personīgi. es nevarētu iet pie viņiem (t)
31.10.2016 20:32 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Nekad neesmu bijusi un tpc nevaru saprast, kpc viena vizīte ir ap 60-70 €? Nu vismaz pirmā, bet arī turpmākās nebūs lētas.
Bet visvairāk mani interesē:
-vai kādai ir palīdzējis psihoterapeits?
-ar kādām metodēm viņš panāk rezultātu (ja iztiek bez medikamentiem)?
-vai tiešām tas ir kas īpašs un efektīvs, ja tajā pat laikā varētu ietaupīt naudu, izrunājoties ar ģimeni vai draugiem?
-cik ilgi ir jāturpina iet?

Ir ļoooooti labi psihoterapeiti par 20-25 eur stundā.
- jā, man ir palīdzējis psihoterapeits, bet es gāju vairāk par dažām reizēm. Terapijas ilgums ir svarīgs.
- ir dažādu novirzienu psihoterapeiti, kas strādā ar dažādām metodēm. Medikamentus var izrakstīt tikai psihiatrs!
- kādam derēs, citam atkal ne. Es to noteikti nesalīdzinātu ar izrunāšanos ar ģimeni vai draugiem. 2 absolūti dažādas lietas. Tomēr efektīvs ir darbs pašai ar sevi - ja zini, kā strādāt, ko lasīt, un esi pietiekami garīgi spēcīgs cilvēks, tad vari arī pati saņemt sevi rokās.
- terapija sākas pēc vismaz pirmajām 8-10 tikšanās reizēm.
31.10.2016 21:43 |

Reitings 106
Reģ: 27.10.2016
Psihoterapeits no psihologa atškiras ar to, ka pie psihologa tu ,teiksim tā, aiziesi papļāpāt par dzīvi, bet pie psihoterapeita viss notiek diezgan intensīvi un brutāli! pēc pieredzes saku, ka psihoterapeits ir ļoti efektīvs, atvērs acis par apkārt notiekošo, iepazīsi labāk sevi un sāksi izprast lietas. Brutāli? tāpēc, ka būs grūti sevi piespiest sākumā runāt, iet uz turieni reizi nedēļa un runāt, celt gaismā sāpīgas tēmas, brutāli raus ārā "vecās, nogulsnējošās" emocijas, kuras ir sen aizmirstas, bet bijušas svarīgas, kuras ir jāizrunā. Viennozīmīgi psihoterapeits ir daudz efektīvāks!
26.01.2017 00:08 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Psihologs runa un tikai palidz tev atrast pasai atbildes. Psihoterapeits arste zemapzinu, bernibas yraumas in sen aizmirsto ayver un izarste sekas..
26.01.2017 00:27 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Man arī nelīdzēja un visādu zīmējumu zīmēšana utml.noveda pie asaràm,jo viss tas nepatika.

Šis ļoti dīvains komentārs savā ziņā, jo ir pilnīgi skaidrs, ka asaras nav bez iemesla. Ja jau tas izraisīja asaras, tika strādāts pareizā virzienā un ar Tev būtiskām un sāpigām lietām. Nepatika, loģiski. Pie psihoterapeita neiet tāpēc, ka patīk. Kuram patīk, ja jāraud? Bet nevienmēr tas, kas nāk par labu, ir mums patīkams. Tieši tāpēc terapeiti bieži brīdina, ka ir brīži, kad var likties, ka paliek sliktāk, bet tas ir brīdis pirms sāk palikt labāk. Uz psihoterapiju (lielāko daļu virzienu) var skatīties kā uz nekad nedzīstošu, bet ar kreveli apaugušu brūču atraušanu vaļā un iztīrīšanu, lai var sākties reāls dzīšanas process. Pa vidu var būt asaras, dusmas utt. Bet tikai pārstrādājot sliktās pieredzes un sāpīgās lietas, var kaut ko mainīt. Un tas pilnīgi noteikti nav ne tuvu tas pats, kas parunāt ar ģimeni un draugiem.
26.01.2017 01:15 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
vai nav pārāk personīgi. es nevarētu iet pie viņiem

ĪStenība labs komentārs, jo apzinies, ka nevarētu būt atklāta. Ir kaudze ar cilvēkiem, kas iet pie terapeita gadiem, nekad nav līdz galam atklāti, un tad saka, ka terapeits nepalīdz.. Lai gan ir skaidrs, ka terapeits nevar neko izdarīt līdz galam ja klients nav pilnīgi atklāts.
26.01.2017 01:19 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Vai tev nav iespeja meginaat caur gimenes arstu? Es kad gaaju man bija pa brivu tik maksaaju par AD. Tas gan bija gadus vairaakus atpakalj
26.01.2017 01:57 |

Reitings 575
Reģ: 20.11.2015
MADasaHATTER Tev psihoterapeits bija par brīvu? Esmu dzirdējusi par bezmaksas psihologu 10x, ja persona cietusi no vardarbības
26.01.2017 18:46 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Es uzsāku pirms 2 nedēļām. Man iemesls bija trauksme un panika, kas pēdējā laikā palika neizturama un sapratu, ka netieku vairs galā. Pirmajā reizē vnk par pašu ierašanās iemeslu parunājām, viņa man paskaidroja, kā notiek panikas lēkme utt. Ir mājasdarbs - elpošanas vingrinājumi. Izrakstīja arī AD, jo biju jau pārāk to visu apaudzējusi ar bailēm.
Otrajā reizē jau sāku stāstīt par sevi, visu ko atceros sākot ar bērnudārza vecumu. Nākamreiz turpināsim.
Esmu noslēgts cilveks, domāju, ka būs grūtāk, bet ir ok.
Maksāju 30 eur par 45 min.
26.01.2017 19:39 |

Reitings 2
Reģ: 26.07.2017
Llemon, pie kuras psihoterapeites tas ir?
Es absolūti netieku galā ar savām emocijām un meklēju palīdzību, bet arī nevaru atļauties maksāt vairāk par 35-40€ par vizīti vai uzticēt bēdas kādam gados jaunam psihoterapeitam.
26.07.2017 23:30 |

Reitings 2
Reģ: 27.08.2023
Gāju 8 mēnešus uz Psihosomatikas kliniku sakarā ar panikas lēkmēm un godīgi sakot uzlabojums ļoti minimāls pretī iztērētajiem līdzekļiem, pēc terapijas kļuva pat sliktāk.
13.10.2023 21:58 |

Reitings 405
Reģ: 14.01.2020
ja psihologs vairāk konsultē klientu viņam aktuālajos jautājumos, tad psihoterapeits problēmu skata dziļāk saknē un ļauj klientam apzināties zemapziņā apslēptos cēloņus, kas ļauj risināt grūtības. Apzināties trauksmes palaidējiemeslus, kas sakņojas dzīves vēsturē.
Piemēram, pieņemt notikušo, sevi, vecākus, piedot, mainīt savus ieradumus, attieksmi, domāšanu, dzīvi. Mainīt to, kādu negribam savu dzīvi un sevi un mācīties veidot tā, kā gribas.
13.10.2023 22:21 |

Reitings 1660
Reģ: 15.08.2023
Rebeka57 @ 13.10.2023 21:58
Gāju 8 mēnešus uz Psihosomatikas kliniku sakarā ar panikas lēkmēm un godīgi sakot uzlabojums ļoti minimāls pretī iztērētajiem līdzekļiem, pēc terapijas kļuva pat sliktāk.

Ļoti līdzīgi ar psihosomatikas centru. Vai nu mīļi pakkačojas vai pārmetoši - nu tas tāpēc, ka neesat pieaugusi. Bet ko darīt? Nav atrisinātas problēmas jau varākus gadus. Apsveru beigt.
14.10.2023 15:56 |

Reitings 84
Reģ: 04.10.2023
Psihoterapeiti?
Lētāk tev sanāks, ja tirgū atradīsi uzpirksteņu spēlētājus. Ārstniecības kurss tiks iziets vienā dienā.
Varbūt samaksāsi 10€, varbūt 100€, tas atkarīgs tikai no tavas saslimšanas stadijas.
Bet izveseļosies vienā dienā.
14.10.2023 19:20 |

Reitings 12481
Reģ: 19.09.2023
😀
14.10.2023 21:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)