Budžeta plānošana

Reitings 273
Reģ: 03.12.2015
Esmu pamanījusi, ka diskusijās par ēdienu, skaistumkopšanu, apģērbu, ēšanu ārpus mājas vai tamlīdzīgām tēmām, meitenes pārsvarā saka, ka nezina precīzi, kādas summas tiek tērētas ne mēneša, ne gada griezumā.
Līdz ar to man radies jautājums, cik daudzas no jums plāno budžetu un cik daudzas vienkārši tērē un nezina, kur kas aiziet.
Es personīgi sastādu budžetu katram mēnesim ar ienākumu un izdevumu ailēm. Pie izdeumiem katrai pozīcijai ir atvēlēta konkrēta summa (piemēram, pārtika mājām, ēšana ārpus māja, komunālie utt.). Protams, kaut kas var pabīdīties un pārbīdīties, rodas kaut kas neparedzēts, bet tad attiecīgi kādai citai pozīcijai apgriežu budžetu, bet tā pa lielam es visu zinu, cik un par ko tērēju.
Pēc tam kaut vai gada beigās var savilkt kopsavilkumu un apskatīties, piemēram, cik procentuāli tērēts ēšanai ārpus mājas un cik ēšanai mājās. Vai jebkuru citu pozīciju. Taisu tabuliņas, grafikus, analizēju.
Īsāk sakot, vai jūs arī plānojat savu budžetu? Vai es vienīgā tāda dīvaina :)
31.10.2016 14:49 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Bankai labums ir no tā, ka tu esi viņu klients un izvēlies naudu glabāt pie viņiem. Tos procentus ko viņi maksā viņi tikpat labi varētu arī nemaksāt. Tie būs kādi 0.03% gadā, ja nemaldos. T.i. ja glabāsi tur kādus 4000 eiro veselu gadu, varbūt viens eiro sanāks (bet varbūt mazāk).
31.10.2016 18:28 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Es aptuveni plānoju savu budžetu. Neko nepierakstu, bet galvā stāv cipari, ko varu tērēt vai cik daudz man vēl ir naudas. Dodu priekšroku skaidrajai naudai, ko izņemu katru nedēļu no konta, jo tikai tā varu izsekot līdzi vai nepārtērējos.
Bet nu ļoti gribas iekrāt vairāk naudas. Tieši pirms izlasīju diskusiju, es šodien nolēmu pierakstīt ēšanas tēriņus, lai varētu paanalizēt.
31.10.2016 18:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nemāku plānot :(
31.10.2016 20:48 |

10 gadi
Reitings 2415
Reģ: 05.08.2010
neplānoju, bet tikai krajkontaa parskaitu naudu.
31.10.2016 21:19 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ziemīgā, man ir diezgan identiskas tabuliņas :)
Arī visu savadu, ir dažādas ailes, skatos, cik pa mēnešiem tērēts, mēģinu saprast, kāpēc tad bija vairāk, kāpēc mazāk - negadījums vai tendence un tā :)
31.10.2016 21:21 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nē, neplānoju. Protams, ir saraksts ar lietām vai vietām, pakalpojumiem, kas obligāti jānopērk/jānomaksā.. Un pierakstu izdevumus. Tiesa, nezinu kāpēc, jo neko neanalizēju un nepētu.. A, nu vienīgais tagad, ja rodas jautājums, kur es iebāzu tādu un tādu summu, atvēru failu un viss top redzams.
01.11.2016 15:16 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
cik daudzas no jums plāno budžetu un cik daudzas vienkārši tērē un nezina, kur kas aiziet

Es budžetu neplānoju, bet nav arī tā, ka nezinu, kur paliek nauda. Man nav vajadzības pēc tabulām. Vienmēr aptuveni zinu kāda summa ir kontā, tātad zinu ar ko rēķināties. Dārgus, spontānus pirkumus neveicu. Bez naudas neesmu palikusi nekad.
01.11.2016 15:24 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
galvā ir sava ekseļtabula ar aptuvenajiem cipariem. zinu, cik aizies defaltā dzīvošanai, cik uzkrājumam, cik drīkstu atļauties sevislutinošiem pirkumiem. un katru nedēļu izņemu skaidrajā summu, ar kuru maksāt par pārtiku, transportu un visādiem niekiem.

Ne ko pielikt ne ko atnemt. Man pietiekosi biezi ir relatiivi neplaanoti izdevumi, piemeram sonedel un nakosnedel bernam skolaa ir labdariibas nedela, doshu gan naudu, gan nesiishu edienu, ko paardot. Pagajusho nedelu ar gimeni bija atputas brauciens. Sonedel esmu izdarijusi dazhus mazliet paaragrus pirkumus berna dzimsanas dienai, jo ieraudziju veikalaa forshu rotallietu un bija labs piedaavaajums pirotehnikai. Dziivoju dziivi relatiivi spontaani un kerot izdeviibas , ar pirkumiem ir tieshi tas pats. Man nepatiik skrupulozi plaanot. Tas gan nenoziimee ka svaidos ar naudu pa labi un pa kreisi neskaitot, man patiik atlikt iekraajumiem 10% no ienaakumiem.
01.11.2016 15:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits