Pulksteņu grozīšana

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Labdien! Vēlos zināt, kā jūs esat apmierināti ar to, ka divas reizes gadā jāgroza pulkstenis. Tam visam oficiālais iemesls ir labi zināms - ietaupīt naudu par elektrību, ko izmanto apgaismošanai. Vasarā stundas nobīde uz priekšu sevi uzskatāmi attaisno - no rīta var piecelties gaismā un gaišs ir līdz vēlam vakaram. Bet ziemā? Grozi pulksteni, uz kuru pusi gribi, - no tumsas vienalga neizbēgsi! Tāpēc jautājums: kā jums būtu pieņemamāk - celties pēc iespējas vēlāk, "tuvāk gaismai" un no darba "dienas vidū" iziet pilnīgā naktī vai celties agrāk, "tālāk no gaismas" un no darba paspēt iziet vēl gaismā? Pašlaik ir pirmais variants, kurā vienalga iznāk celties un iet uz darbu pa tumsu, tādēļ šis variants sevi neattaisno un mani, personīgi, besī. Un darbavietās tāpat visu dienu ziemā jāapgaismo telpas ar lampām. Manuprāt, visjēdzīgāk būtu ieviest tā saucamo vasaras laiku visa gada garumā. Bet kāds ir jūsu viedoklis?
30.10.2016 08:03 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Dionysusam laikam pietrūka argumentu, tāpēc ķērās pie iejaukšanās privātajā dzīvē!

Kā ar taviem argumentiem:
Es no tevis gaidu naudu! Badā tak nenomirsi!

Tas ir viss ko varēji atbildēt ?
Un kā ar argumentiem šajā diskusijā ?
Anna Rozīte aicina pieņemt vegānisko izaicinājumu

Beidzās ar 0
30.10.2016 16:08 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Labprātāk dodos uz darbu pa tumsu,bet atpakaļ,kamēr vēl gaišs. Kaut kā tad diena šķiet garāka, lai gan,protams, tā tāda nav. Pulksteņa grozīšanu izjūtu tīri uz miega bāzes, bet tas tādēļ, ka man jau tā ir problēmas ar miegu.
Ja runā par elektrības patēriņu, tad man tāpat ļoti agri tiek dzīvoklī slēgta gaisma šādā drūmā laikā kā šodien,neizjūtu izmaiņas. Drīzāk var izjust apkures sezonu. :-D
30.10.2016 16:17 |

10 gadi
Reitings 3734
Tas ir viss ko varēji atbildēt ?
Kā redzi - nē. Bet tu joprojām man negrasies iedot nieka 1/24 daļu no savas naudas.
Un kā ar argumentiem šajā diskusijā ?
Ja tu neatšķir barošanu no selekcijas, tad jābrauc vien pie čukčām! Tu jau labi pielāgojies! :-D
30.10.2016 16:19 |

10 gadi
Reitings 3734
Jāatvainojas lasītājiem, ka ielaidos dumjā strīdā. Viss, muļķīgus strīdus pārtraucam un nepiesārņojam diskusiju!
30.10.2016 16:23 |

10 gadi
Reitings 3712
Reģ: 29.01.2009
Spīgana, tu esi viena no retajām, kas saprot, kas reāli notiek. Daudzas citas meitenes galvenokārt aprakstīja savus emocionālos iespaidus, gandrīz nemaz neatbildot, vai viņām ir pa prātam, ka tik agri ziemā paliek tumšs. Bet pieņemu zināšanai jebkuru viedokli.

Ka TIK agri paliek tumšs. Mēs te runājam par 1 stundu ziemā, kad vienalga, vai tu beidz darbu 5os vai 6os un vai ir, vai nav griezts pulkstenis, tāpat ir tumšs..
30.10.2016 16:24 |

Reitings 3551
Kā redzi - nē. Bet tu joprojām man negrasies iedot nieka 1/24 daļu no savas naudas.

Ko tu dīc pēc tās naudas ? Neproti pats nopelnīt, ja prasi citiem ? Vai arī neesi to iemācījies, spriežot pēc neatlaidības.
Ja tu neatšķir barošanu no selekcijas, tad jābrauc vien pie čukčām! Tu jau labi pielāgojies!

Izaudzē kaut ko savā dārziņā un padalies ar rezultātiem. Tad kaut ko iemācīsies un sapratīsi.
30.10.2016 16:28 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
lai griezh brivdienas ne darbdienas.
30.10.2016 16:28 |

10 gadi
Reitings 3734
joselyn, ap Ziemassvētkiem patiešām tas ir vienalga. Bet šajās dienās un jau pat februāra beigās un martā gan ir pietiekami liels laiks no darba laika beigām līdz saulrietam.
30.10.2016 16:29 |

10 gadi
Reitings 3734
lai griezh brivdienas ne darbdienas.
Pārāk bieži būtu jāgroza.
30.10.2016 16:31 |

10 gadi
Reitings 3712
Nu ok, varbūt dažiem tā stunda gaismas arī ļoti daudz ko nozīmē, nestrīdēšos.
Tajā pašā laikā, man personīgi ērtāk ir tagad, piemēram darbā. Man ir pietiekoši daudz starptautisko zvanu, projekti, kuri jānodod noteiktā termiņā un laikā. Attiecīgi, man tas būtu stipri čakarīgāk domāt, kurā brīdī man ar piem. Vāciju ir 2 stundu starpība un kurā brīdī 1 stundas starpība. Un nav jāskatās tik tālu- tās pašas Baltijas valstis, mazliet dīvaini, ja mums būtu cits laiks. Bet nu te, protams, droši vien būs cits viedoklis tām, kam darba darīšanas ar Krieviju.
30.10.2016 16:49 |

10 gadi
Reitings 3734
man tas būtu stipri čakarīgāk domāt, kurā brīdī man ar piem. Vāciju ir 2 stundu starpība un kurā brīdī 1 stundas starpība.

joselyn, šāda problēma pastāv visu laiku, jo visas valstis pulksteņus negroza vienlaikus. Un pat katram valsts reģionam var būt savs laiks.
https://en.wikipedia.org/wiki/Daylight_saving_time_by_country
30.10.2016 16:58 |

Reitings 3551
Tajā pašā laikā, man personīgi ērtāk ir tagad, piemēram darbā. Man ir pietiekoši daudz starptautisko zvanu, projekti, kuri jānodod noteiktā termiņā un laikā. Attiecīgi, man tas būtu stipri čakarīgāk domāt, kurā brīdī man ar piem. Vāciju ir 2 stundu starpība un kurā brīdī 1 stundas starpība. Un nav jāskatās tik tālu- tās pašas Baltijas valstis, mazliet dīvaini, ja mums būtu cits laiks.

Tas arī ir viens no svarīgākajiem iemesliem kāpēc nevar viena valsts no tā attiekties. Logistika, sabiedriskais transports un viss pārējais kas saistīts laika ziņā citām ES valstīm būtu jāmaina.
30.10.2016 17:00 |

10 gadi
Reitings 3734
Tas arī ir viens no svarīgākajiem iemesliem kāpēc nevar viena valsts no tā attiekties. Logistika, sabiedriskais transports un viss pārējais kas saistīts laika ziņā citām ES valstīm būtu jāmaina.
Starp Franciju un Apvienoto Karalisti transports nebrauc, starp Lietuvu un Poliju arī ne. :-D Kurš tad te gaužas?
..
Kopsavilkumā par to muļķīgo strīdu - tu vari dzīvot kaut vai visu laiku tumsā, ja tev tā patīk. Bet neuzspied dzīvot tumsā tiem, kam patīk dzīvot gaismā.
30.10.2016 17:11 |

Reitings 1
Reģ: 29.10.2016
dzirdēju, ka vilciena aplikācija izgājusi no ierindas, spēlējot spēles tāpat nejūt to laiku
30.10.2016 17:14 |

Reitings 3551
Starp Franciju un Apvienoto Karalisti transports nebrauc, starp Lietuvu un Poliju arī ne. Kurš tad te gaužas?

Laika joslas ir laika joslas. Nevar visi dzīvot viena laikā. Zeme ir apaļa.
Latvija ir + 2 laika joslā, tad tur nekas nemainās, visi ES vis kopā maina laiku.
Ja mēs negriežam laiku tad uz pus gadu būsim +3 joslā, tas radīs problēmas.
Kopsavilkumā par to muļķīgo strīdu - tu vari dzīvot kaut vai visu laiku tumsā, ja tev tā patīk. Bet neuzspied dzīvot tumsā tiem, kam patīk dzīvot gaismā.

Man nav problēmu ar laika maiņu. Uztveru to pozitīvi un nepārdzīvoju ja jāpagriež pulkstenis.
30.10.2016 17:26 |

Reitings 48
Reģ: 27.10.2016
Ja tu gribi dzīvot gaismā, brauc uz Kanāriju salām vai jebkuru citu vietu, kur vienmēr ir vasarīgi laikapstākļi. Robežas ir vaļā, Latvijā visu rudeni, visu ziemu un reizēm pat pavasara sākumā ir tumši, pelēki un pretīgi laikapstākļi. Nekāda stunda to nemainīs, nesaproti? Brīnos, kā pēc tava leksikona čukčas Norvēģijā izdzīvo ar polāro nakti.
Tāda sajūta, ka tu esi sieviete ar pms, kurai traucē dzīvot ne tur nolikta krūze uz galda.
30.10.2016 18:05 |

10 gadi
Reitings 3712

UN otrādi. Tu vari dzīvot gaismā, ja tev tā patīk. Bet neuzspied dzīvot gaismā tiem, kam patīk dzīvot tumsā :D :D Takš koks ar diviem galiem.
joselyn, šāda problēma pastāv visu laiku, jo visas valstis pulksteņus negroza vienlaikus. Un pat katram valsts reģionam var būt savs laiks.
https://en.wikipedia.org/wiki/Daylight_saving_time_by_country

Nu un cik liela sadarbība ir Latvijai piemēram ar kartē norādītajām Āfrikas valstīm? :D Es runāju par tām valstīm, ar ko mums ir liela saskarsme, un tajās tiek griezts pulkstenis (izņemot, jau pieminēto Krieviju). Un transports kursē starp valstīm, tas tā zināšanai.
Katrā ziņā, bezjēdzīgs jautājums. Vieniem labāk patīk tā, otriem citādāk.
30.10.2016 18:38 |

10 gadi
Reitings 3734
Tu vari dzīvot gaismā, ja tev tā patīk. Bet neuzspied dzīvot gaismā tiem, kam patīk dzīvot tumsā
Tieši tāpēc es arī izveidoju diskusiju, lai uzzinātu jūsu domas. Par to tumsu vakarā jūsmoja gan laikam tikai viena meitene. Pārējiem vai nu emociju iespaidā likās, ka pie sagrozīta pulksteņa var ilgāk pagulēt, vai arī bija vienalga, vai arī nepatika agrā tumsa.
30.10.2016 18:56 |

10 gadi
Reitings 3734
Es runāju par tām valstīm, ar ko mums ir liela saskarsme, un tajās tiek griezts pulkstenis (izņemot, jau pieminēto Krieviju).
Eiropu es jau nu gan neuzskatu par to paraugzemi. Ja tur notiek visādas nejēdzības, tad mums tādēļ nav jāskrien pakaļ. Un Krievijas klātbūtne pat varētu būt kā iemesls pulksteņu negriešanai, jo ar šo valsti transporta sakari ir ne mazāki, it īpaši pa dzelzceļu. Nu bet tas tikai priekš tādiem, kam sagādā problēmas laiku salīdzināšana.
30.10.2016 19:02 |

Reitings 9
Reģ: 29.10.2016
Nav problēmu. Pielāgojos nedēļas laikā. Tad arī veicu simts un vienu izmaiņu jaunā laika dēļ. Laika ir jāgroza un tams visam ir pamatojums. Neviens ari negrib dzīvot Maskavā, kā ziņās reiz teica. (Vai kā tur bija?) Man vienmēr stāv pa skatam vecais laiks. Kādu laiku dzīvoju pēc tā un tad pārslēdzos ar laiku uz jauno. Man tas uz laiku sagādā problēmas, kā arī citiem. Tā kā strādāju pa naktīm, neizjūtu tik īpaši. eh.
31.10.2016 05:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits