Vispār aizdomājos, cik daudz tērēju skaistumam..
Kopjošo kosmētiku pērku parasti ik pa 4 mēnešiem, jo vienkārši tik bieži man tā beidzas, tātad 3x gadā aptuveni. Tie ir krēmi dienai un naktij, acu krēms, toniks, līdzeklis mazgāšanai, kāds sejas attīrītājs. Kaut kā līdz šim visu sanācis vienlaicīgi iepirkt, un es tiešām saviem krēmiem gaidu akcijas, kad visu šo varu nopirkt lielākos tilpumos un daudz lētāk. Aptuveni 75 eur katrā reizē, kas ir 225 eur gadā tieši par kopjošo.
Ar dekoratīvo kosmētiku neaizraujos un pērku to ik pa laikam. Katrs produkts iet aptuveni 3 mēnešus, un, ja pirktu to visu vienlaicīgi, tas sanāktu 4x gadā. Tā ir tuša, BB krēms, uzacu produkti, kāds lūpu produkts, kāda acu ēnu palete (bet tā drīzāk apnīk, nevis beidzas), varbūt kāda jauna ota vai kāds cits rīks, un, tā kā ar krāsošanos neaizraujos, tad arī šie produkti nav no ļoti dārgā gala. Kopā aptuveni 70 eur katros trīs mēnešos, kas ir 280 eur par dekoratīvās kosmētikas minimumu gadā. Taču iegādājamo produktu skaits un veids ļoti atšķiras katru reizi.
Tālāk, kā noprotu, arī dušas želejas un šampūni te jāpieskaita (lai gan es neskaitītu, man šķiet, ka tā vienkārši ir higiēna, kas jāievēro ikvienam), bet nu labi. Par šampūnu, kondicionieri un masku, dušas želeju un vēl šādiem tādiem štruntiem aptuveni 35 eur divos mēnešos, kas ir 210 eur gadā par mazgāšanos ;D
Vienīgais no skaistumkopšanas pakalpojumiem, kurus es izmantoju, ir frizieris 1,5 reizes mēnesī, katrā 15eur, kas ir 120 eur mēnesī par friziera pakalpojumiem.
Skaitām kopā! Gadā pēc visa nosauktā tērēju aptuveni 69,6 eur mēnesī uz skaistumkopšanu. Un man ir paveicies, jo esmu atradusi savus produktus un mana āda nav problemātiska, pietiek tikai ar basic kopšanu un arī nekrāsojos! Un lielu daļu skaistuma procedūru veicu pati, tai skaitā manikīru, uzacu un skropstu krāsošanu utt.
Ar 10 eur.. Nu nezinu, ja nav dekoratīvās kosmētikas un āda nav prasīga vispār nemaz, ļaujot iztikt ar vienkāršākajiem krēmiem un vienkāršāko sejas kopšanas procedūru, arī matiem neesot īpaši prasīgiem, tad varbūt var mēģināt.. Bet nu traki, traki jāknapinās. Tur jau tā lieta, ka viss tiek pirkts pamazām, nav tā, ka aizeju uz veikalu un iztērēju 400 eur skaistumkopšanā. Tie ir varbūt kādi 40 - 100 eur vienā mēnesī, bet otrā 0 eur.