cik jūs tērējat skaistumam?

Reitings 154
Reģ: 22.08.2015
Vēlos parunāt par skaistumu un izmaksām. Cik jūs mēnesī vidēji tērējat sava skaistuma kopšanai? Te ir domāti gan sejas un ķermeņa kopšanas produkti (krēmi, maskas, toniki, attīrošie līdzekļi utt), gan dekoratīvā kosmētika, gan kosmetoloģiskās procedūras, ja tādas ir.
*
Gribu zināt, cik vidēji sievietes tērē, jo vīrs uzskata, ka tērēju par daudz. Pagaidām strādā tikai viņš, tāpēc naudu jālūdz un jāatskaitās par tēriņiem. Turklāt man ir problemātiska āda (pinnes, poras) un ir nepieciešama īpaša kopšana. Cenšos pēc iespējas minimizēt izmaksas, dekoratīvo kosmētiku nelietoju, taisu mālu maskas, bet tāpat ap 100 -150 eur gadā sanāk kopā. Parasti sapērku daudz uzreiz un pietiek ilgam laikam, ja izdala uz 12 mēnešiem tad ap 10 eur sanāk. It kā nav daudz, bet vīrs tāpat pārmet, jo redz viņa bijušā mazgāja seju tikai ar ziepēm, krēmus nelietoja.
*
Kā ir jums, cik jūs tērējat un kāda ir jūsu vīriešu attieksme pret to?
29.10.2016 18:50 |

Reitings 103
Reģ: 29.01.2009
Vai varbūt tā summa neaiziet daudzumā, bet gan cenā?
Tās kuras tērē vairāk par 100 mēnesī...tas sanāk vairāk kā 1000 eiro pa gadu. Nestādos priekšā ko par tādu summu var pirkt.

Laikam nekad nesapratīšu, kāpēc visās diskusijās, kurās ir runa par cenām, iespraucas Likteņa Vēstnesis un šokējas, kā tik lielas cenas/ izmaksas var būt! Taču aizej vienreiz uz veikalu, paņem acis rokā un paskaties - piemēram, ir sejas krēms, kas maksā 5 EUR, ir blakus sejas krēms, kas maksā 50 EUR. Un tā ar visiem produktiem - gan kosmētiku, gan pārtiku, gan apģērbu utt. Tas, kāpēc viena pērk lētāko, vidējo vai dārgāko, jau ir katras pašas ziņā, jo Tev neviena taču naudu neprasa (pats teici, ka nekad nav bijušas attiecības un nekad nebūs).
30.10.2016 07:04 |

Reitings 220
Reģ: 29.05.2016
Man liekas ka man dažādos impulsībos dekoratīvās kosmētikas pirkumos + kopjošā + manikirs un pedikirs mēnesī ir 50- 100e
30.10.2016 07:58 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Maz. Biezi ir menesi kad neperku neko. Man ir mani milakie kopjosie produkti, lietoju kamer beidzas un tapar ar kosmetiku, nepatik ekspetimenti. Vienigais ko atlaujos nopirkt biezak ir lupu krasa, bet tas galigi nav dargas, nejutu atskiribu.
30.10.2016 08:23 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es ar seju mazgaju ar dove ziepem un tas ir pats labakais manai adai. Nedaudz sausina, bet tam man ir labs barojos/mitrinoss krems. Agrak tik daudz izmeginats, no leta un loti darga gala. Meeh, Dove ziepes man pats labakais.
Bet ja ir problematiska ada, tas var nederet. Man nekad ptfu ptfu ptfu nac bijusas problemas ar pumpam utt, man der praktiski viss, pat viss parastakas lietas ja veletos. Bet kopjosa kosmetika man ir loti laba un viens krema iepakojums iet vismaz menesus 4 lietojot katru vakaru.
30.10.2016 08:29 |

Reitings 617
Reģ: 17.08.2014
Man sanāk vidēji tērēt 100 - 150 € tikai par ikmeneša procedūrām. Kosmētiku lietoju maz un reti, līdz ar to tēriņi varētu būt 50-60 € reizi 2 mēnešos. Es, protams, varu iztikt bez sejas tīrīšanas, pedikīra vai manikīra, ja vajadzētu, bet tas man ir process savas labsajūtas uzlabošanai. Nedomāju, ka man vajadzētu sevi kaunināt, ka tik daudz tērēju, jo esmu cilvēks, kam ikdiena ir ļoti noslogota, līdz ar to man šie apmeklējumi ir kā mazi svētki, kas ļauj sevi mazliet palutināt.
30.10.2016 09:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Cenšos pēc iespējas minimizēt izmaksas, ..., taisu mālu maskas, bet

Es tā iedomājos - varbūt tev ir vērts piekopt omīšu metodes? Tipa skrubēties ar kafijas biezumiem (es reiz mēģināju, izņemot to, ka visa duškabīne izskatījās pēc dubļu bedres, bija forši), matos zieķēt olas dzeltenumu, skalot ar dzīvo alu vai sūkalām, uz acīm likt gurķu maskas, vai medu, vai.... Es pat nezinu ko. Domāju, ja kārtīgi pārrakt internetu, atradīsi lapas/blogus, kas veltīti šādām izklaidēm problemātiskai ādai.
.
Lētāk nesanāks, BET - to visu var "norakstīt" izdevumos uz pārtiku ;)
30.10.2016 09:29 |

Reitings 197
Reģ: 29.10.2016
Izdalot gada griezumā tie varētu būt kādi 50-70 eur mēnesī, pati pelnu, bet draugs nesaskata problēmu, ja veikalā paņemu klāt sev lietas, kā arī visas skaistuma lietas internetā pasūta mums viņš, neliekot pēc tam neko atdot. Viņam patīk, ka es pucējos, kā arī sevi kopt, nav nekāds saldais čalis, bet frizieri, matu kopšanas līdzekļus un sejas krēmu uzskata par pašsaprotamu lietu arī sev. Bija brīdis, kad nestrādāju, bet bija pašai savi iekrājumi, lai nekas nebūtu jāprasa, bet tāpat deva naudu "veikalam", nekad neliekot atskaitīties, kas par to nopirkts.
30.10.2016 09:36 |

Reitings 263
Reģ: 20.07.2016
Katru mènesi sanàk kaut ko nopirkt, cenšos baigi netèrèties, manikīru apmeklèju 3x mènesí, pedikīru 1x, vaksàcija reizi trijàs nedèłàs, 3-4x mènesī solàrijs, dažas reizes gadà smukuminjekcijas,spa, reizi mènesí matus kràsoju un 4-6 reizes mèn.veidoju salonà. Sanàk daudz,bet sevi jàmîl.
30.10.2016 09:41 |

Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Nu es teiktu, ka tādi 50 eiro mēnesī ir tāda vidējā summa. Ir mēneši kad sanāk mazāk - pārdesmit eiro, ir mēneši, kad aiziet vairāk, līdz pat simtam. Te gan jāsaka, ka dekoratīvā kosmētika man tērējas ļoti lēni. Bet kopjošā "iet uz urā". Un man nav un nekad nav bijusi problemātiska sejas āda. Un es neapmeklēju kosmetologu. Taču visādi matu kopšanas rituāli, maskas, balzāmi, ēlļās pirms un pēc mazgāšanas - jo mati man gan ir problemātiski. Visādi toniki un losjoni, attīroši produkti, ko citas lieto tikai sejai man iziet ķermenim - jo man rokām ir problemātiskā āda - tās mazās pumpiņas, iedzimtai ādas defekts, zinu, ka daudziem šāda nelaime, bet ja esmu atradusi veidu ar to cīnīties, nespēju atteikties. Visādas sildošas, mitrinošas, barojošas gēla, plēvīšu vai auduma maskas, krēmi sejai. Epilāciju un depilžaciju taisu pati. Nagi man pašai aug perfekti, ja vien pietiek vitamīnu + eļļas nagiem un kutikulai. Bieži nākas ja ne piekrāsot, tad pietonēt matus noteikti, jo man ir no laika gala tāda matu struktūra tizla, ka ļoti ātri pat profesionālās krāsas mazgājas ātri, keratīnu efekti ātri iziet, bet nespēju ciest nespodrus, nekoptus matus - tātad piekrāsošana reizi-divas mēnesī. UN tā nebūšu es, ja nenopirkšu kaut vienu jaunu aromātu mēnesī. Gan labu, atpazīstamu zīmolu smaržas, gan lētos aromātus no Body Shop'a vai vispār Avona.
Bet nu jā - man ir savi stabili un pietiekoši ienākumi + vīrs nekad nav iebildis, jo viņam no bērnībās ir radies tāds dzelžains priekšstats - sieviete nav iedomājama bez skaistumkopšanas procedūrām, jo māte un mātes māsa jau tajos laiku rūpīgi kopa sevi, pirka kosmētiku, mēģināja visu ko jaunu. Nu līdz ar to viņam tā visa kopšana un sevis lutināšana saistās ar sievišķību. Līdz ar to, ja es kādreiz iededzos izmēģināt kādu jaunu manikīra veidu vai matu pieaudzēšanu (vienu reizi bij man tāds eksperiments), viņš pat atvēl man tam naudiņu.
30.10.2016 10:38 |

Reitings 520
Reģ: 28.10.2016
Šomēness kādi 200 eiro varētu būt.
30.10.2016 15:30 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Netērēju neko priekš skaistuma.
Man nācās matus apgriezt pašai, jo friziere šķībi nogrieza.
30.10.2016 16:22 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Visu summu labāk pat neminēšu, bet nu ieskatam man frizieriem vien aiziet 200 eiro reizi 6 nedēļās. :-D
Vīrietis, kuram ir žēl iedot 10 eiro skaistumkopšanai mēnesī, manās acīs ir skops un nožēlojams. Kā ar tādu kapeiku skaitītāju var būt kopā?
30.10.2016 16:26 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Maz. Nu ir tā, ka vienu mēnesi sapērkos un tad lietoju ilgi. Nu vienu mēnesi sapirkšos uz 50 eiro , tad kādus 3 mēnešus neko nepērku, ja nu akurāt kaut -10 eiro robežās. Bet vispār maz.
30.10.2016 16:31 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Man laikam ir paveicies ar vīrieti, jo summas 5, 10, 15 euro apmēros vispār mūsu matemātikā netiek ņemtas vērā. Ja iepērkamies Rimi un es salieku grozā sev vajadzīgās lietas - vati, matu krāsu (lietoju L'Oreal), dezodorantus, un vīrietis beigās par to samaksā, tas vispār netiek ņemts vērā un ir pašsaprotami, ka es naudu neatdodu. Tikpat pašsaprotami man ir nopirkt vīrietim šampūnu pa 15 euro aptiekā, ja redzu piedāvājumu un zinu, ka viņam iet uz beigām - naudu atpakaļ neprasu. Esmu dāvinājusi viņam smaržas pa 80 euro.
Naudu sporta klubam, manikīram vai vaksācijai es nekad neprasu vīrietim, bet that's only me - pati pelnu pilnīgi pietiekoši, lai varētu to atļauties.
Man ir tieši otrādi, vīrietis vienmēr atbalsta manus skaistumkopšanas pirkumus, ierosina pasmaržot kādas jaunas smaržas. Ja iepatīkas, piedāvā uzdāvināt uz kādiem svētkiem. Vai arī no rīta saka: nu, tevi aizvest uz manikīru?
30.10.2016 19:11 |

Reitings 413
Reģ: 29.05.2016
Autore jau ir te atbildējusi, taču pilnībā ignorē jautājumu par finanšu iespējām.
Liekas, ka tieši te arī ir visa problēma. Iespējams, ka tā summa par skaistumkopšanu ir kā pēdējais piliens jau par tā citiem esošajiem izdevumiem.
Ja nestrādāšanas iemesls ir mācības, tad atbilde jau kļūst skaidrāka.
30.10.2016 19:21 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Sāc pelnīt pati!!!! Tās ir atrunas, ka nevari strādāt!!!
Tērēju vidēji 40 eiro mēnesī - 480 eiro gadā (t)
30.10.2016 19:27 |

10 gadi
Reitings 749
Koments par bijuso man galigi nebutu pienjemams, kaada jeega - kaut kas vinjaa taapat nebija tak liidz galam, ja nepalika kopaa. Attieciigi, vai taa ir sliktaakaa iipashiiba, kurai nebuut?
Ja par cipariem, tad meenesii stabili ir manikīrs 20€, reizi 2-3 mēn pedikīrs 25€, dažas reizes mēnesī masāža - man tur blats, simboliski 5-10€ par reizi. No kopjošās kosmētikas - sūtu biodermas micerālos, krēmus, ziepes (gadā ap 100-150€, ja pirktu LV aptiekā butu vairāk noteikti). Mmm, no dekoratīvās gan jau pa gadu kādus 3-4 tonālos nopērku- sezonāli pielāgojot...tas ap 20€ par katru, tas ir varu pa 10€ panjemt loreal, tad citu chanel pa 40€, kā vajag. Ēnas/bronzeri/zīmuļi, nezinu, baigie cipari nav, bieži arī nepērku.
Bet nu tie ir mani tēriņi, vīrietis nepiedalās. Drīzāk es viņam kopjošo paķeru :D domāju tas ir tas, kas sievietei jāsarūpē pašai, es nemīlu iet šopingā ar vīrieti, jo viņam tas nepatīk. Kopēji iepērkot pārtiku, protams,varu iemest grozā krēmu utml, bet pārsvarā Rimi pieejamo nelietoju.
30.10.2016 22:02 |

10 gadi
Reitings 749
Izlasīju autores tekstu vēlreiz, neņem ļaunā, bet varbūt vērts dekoratīvo lietot...? Tad vīrietis redzēs izmaiņas un veltīs vairāk līdzekļu Tavam skaistumam. Es sevi bez tonālā vai vismaz viegla fluīda īsti sevi "skaistu" iedomāties nevaru...
30.10.2016 22:04 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
10€ pavisam nav daudz. Ja godīgi, nespēju iedomāties, kā šādā summā var iekļauties. Mēneša laikā nagu pieaudzēšana man izmaksā 25€, uzacu krāsošana un korekcija 10€. Vienu reizi trīs mēnešu laikā skropstu ilgviļņi, kas ir 15€. Skropstu tuša ap 10€ reizi trijos mēnešos. Matus krāsoju vienu reizi mēnesī pati un mājās, tie ir 10€, kā arī matus man nogriež pazīstamā friziere, tie ir 2€. +dušas želeja, šampūns un kāds mitrinošs krēms ķermenim, kosmētikas noņēmējs,tur sanāk apmēram 20€ mēnesī. Un tas ir ieskaitot to, ka kondicionieri nepērku, bet tas nāk komplektā ar matu krāsu. +vēl kādas lietas, jo dažreiz gribu sevi palutināt ar labu lūpu krāsu, jaunām ēnām vai laineri. Tas ņemot vērā to, ka ikdienā praktiski nekrāsojos un ādai neko daudz neizmantoju.
30.10.2016 22:50 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tu pats ļoti labi atbildēji, ka šīs izmaksas veidojas arī cenas un dzimuma īpatnību dēļ. Sievietēm kaut vai šampūns vien iztērējas krietni ātrāk garo matu dēļ. Katrs dzīvo pēc savām iespējām. Pārmest kādam, ka tērē 100 eur, nevis 20 eur mēnesi ir muļķīgi. Dīvaini šādi tēriņi ir tad, ja nedēļu lidz algai jāēd pliki griķi vai arī, ja tiek tērēta sveša nauda.

+++
Manikīrs, pedikīrs, vaksācija, kosmetologs, frizieris - 1x/mēnesī - ~50 EUR/mēn. (bet ar piebildi, ka lielāko daļu procedūru veic paziņas, kas šajā sfērā darbojas, attiecīgi tāpēc uz pusi lētāk)
Šampūns, matu maska/kondicionieris, dušas želeja, skuvekļi, šķidrums kontaktlēcām, kāds skrubis, matu putas vai cits līdzeklis, sejas krēmi/eļļas/serumi - nezinu, to īsti nepērku katru mēnesi, bet ja pērku, tad šampūni u.c. štrunti matiem, kā arī dušas želeja - 15 EUR un uz augšu par vienību. Bet pietiek vairākiem mēnešiem. Krēmi vēl dārgāk, bet atkal - ar tiem pietiek ilgam laikam
No dekoratīvas kosmētikas ko jaunu pērku reti. Cenšos pirkt labus produktus, no Drogām laikam pērku tikai vienu skropstu tušu un lūpu zīmuļus, kā arī vates plāksnītes un vates kociņus, matu krāsu. Pārējo gan nē.. Tāpēc sava veida impulsa pirkumi, kā, piemēram, n-tā lūpu krāsa, ir izslēgti, jo ja nobriestu pirkt jaunu lūpu krāsu, tad pērku no jau zināmiem zīmoliem un loģiski, ka ne katru mēnesi. Tāpat ir ar tonālo, pūderi, vēl vienu skropstu tušu, ēnām - viss ir 1 eks. (ar dažiem izņēmumiem), bet labs.. Lietojas ilgi, jo apmierina kvalitāte un nav jātestē virkne produktu
31.10.2016 09:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits