cik jūs tērējat skaistumam?

Reitings 154
Reģ: 22.08.2015
Vēlos parunāt par skaistumu un izmaksām. Cik jūs mēnesī vidēji tērējat sava skaistuma kopšanai? Te ir domāti gan sejas un ķermeņa kopšanas produkti (krēmi, maskas, toniki, attīrošie līdzekļi utt), gan dekoratīvā kosmētika, gan kosmetoloģiskās procedūras, ja tādas ir.
*
Gribu zināt, cik vidēji sievietes tērē, jo vīrs uzskata, ka tērēju par daudz. Pagaidām strādā tikai viņš, tāpēc naudu jālūdz un jāatskaitās par tēriņiem. Turklāt man ir problemātiska āda (pinnes, poras) un ir nepieciešama īpaša kopšana. Cenšos pēc iespējas minimizēt izmaksas, dekoratīvo kosmētiku nelietoju, taisu mālu maskas, bet tāpat ap 100 -150 eur gadā sanāk kopā. Parasti sapērku daudz uzreiz un pietiek ilgam laikam, ja izdala uz 12 mēnešiem tad ap 10 eur sanāk. It kā nav daudz, bet vīrs tāpat pārmet, jo redz viņa bijušā mazgāja seju tikai ar ziepēm, krēmus nelietoja.
*
Kā ir jums, cik jūs tērējat un kāda ir jūsu vīriešu attieksme pret to?
29.10.2016 18:50 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Kad man bija probleemas ar aadu, es biju gatava neest, bet sejas kreemam bija jaabuut par 35 Ls. :D
29.10.2016 22:01 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Vispār aizdomājos, cik daudz tērēju skaistumam..
Kopjošo kosmētiku pērku parasti ik pa 4 mēnešiem, jo vienkārši tik bieži man tā beidzas, tātad 3x gadā aptuveni. Tie ir krēmi dienai un naktij, acu krēms, toniks, līdzeklis mazgāšanai, kāds sejas attīrītājs. Kaut kā līdz šim visu sanācis vienlaicīgi iepirkt, un es tiešām saviem krēmiem gaidu akcijas, kad visu šo varu nopirkt lielākos tilpumos un daudz lētāk. Aptuveni 75 eur katrā reizē, kas ir 225 eur gadā tieši par kopjošo.
Ar dekoratīvo kosmētiku neaizraujos un pērku to ik pa laikam. Katrs produkts iet aptuveni 3 mēnešus, un, ja pirktu to visu vienlaicīgi, tas sanāktu 4x gadā. Tā ir tuša, BB krēms, uzacu produkti, kāds lūpu produkts, kāda acu ēnu palete (bet tā drīzāk apnīk, nevis beidzas), varbūt kāda jauna ota vai kāds cits rīks, un, tā kā ar krāsošanos neaizraujos, tad arī šie produkti nav no ļoti dārgā gala. Kopā aptuveni 70 eur katros trīs mēnešos, kas ir 280 eur par dekoratīvās kosmētikas minimumu gadā. Taču iegādājamo produktu skaits un veids ļoti atšķiras katru reizi.
Tālāk, kā noprotu, arī dušas želejas un šampūni te jāpieskaita (lai gan es neskaitītu, man šķiet, ka tā vienkārši ir higiēna, kas jāievēro ikvienam), bet nu labi. Par šampūnu, kondicionieri un masku, dušas želeju un vēl šādiem tādiem štruntiem aptuveni 35 eur divos mēnešos, kas ir 210 eur gadā par mazgāšanos ;D
Vienīgais no skaistumkopšanas pakalpojumiem, kurus es izmantoju, ir frizieris 1,5 reizes mēnesī, katrā 15eur, kas ir 120 eur mēnesī par friziera pakalpojumiem.
Skaitām kopā! Gadā pēc visa nosauktā tērēju aptuveni 69,6 eur mēnesī uz skaistumkopšanu. Un man ir paveicies, jo esmu atradusi savus produktus un mana āda nav problemātiska, pietiek tikai ar basic kopšanu un arī nekrāsojos! Un lielu daļu skaistuma procedūru veicu pati, tai skaitā manikīru, uzacu un skropstu krāsošanu utt.
Ar 10 eur.. Nu nezinu, ja nav dekoratīvās kosmētikas un āda nav prasīga vispār nemaz, ļaujot iztikt ar vienkāršākajiem krēmiem un vienkāršāko sejas kopšanas procedūru, arī matiem neesot īpaši prasīgiem, tad varbūt var mēģināt.. Bet nu traki, traki jāknapinās. Tur jau tā lieta, ka viss tiek pirkts pamazām, nav tā, ka aizeju uz veikalu un iztērēju 400 eur skaistumkopšanā. Tie ir varbūt kādi 40 - 100 eur vienā mēnesī, bet otrā 0 eur.
29.10.2016 22:07 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Eur 70,- kā minimums. Vīrietis neiebilst, jo šīs izmaksas ir tikpat pašsaprotamas kā zeķu vai maizes iegāde.
29.10.2016 22:11 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
vīrs tāpat pārmet, jo redz viņa bijušā mazgāja seju tikai ar ziepēm, krēmus nelietoja.

Ārprāts..šito palaidu garām.. Bet nu.. Vatsons diezgan trāpīgi nokomentēja:
Varbuut tad viiram var atbildeet, ka bijushajam pietika sex x 2 meneshos un ja vinjam vajag vairaak, lai raksta paskaidrumu kaapeec.
29.10.2016 22:58 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es tērēju, manuprāt, ļoti daudz, ar kosmētiku un higiēnas lietām 100-150, retu reizi pat 200 euro mēnesī, dārgākais ir vaksācija, gelish manikīrs, pedikīrs salonā, frizieri apmeklēju ļoti retu, bet dārgu. Katru mēnesi sanāk nopirkt kaut ko no kosmētikas, un man tādas vienības kā skropstu tuša, lūpu krāsa, sejas krēms maksā 20-40 euro robežās.
Bet pelnu es pati un visus ikdienas maksājumus ar vīrieti sedzu uz pusēm.
Drīzumā tēriņi pieaugs, jo plānoju veikt lāzerepilāciju un ielikt matos keratīnu. Tiesa, lāzerepilācija ilgtermiņā atmaksājas.
29.10.2016 23:09 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es teiktu 15 (ja solārijs ietilpst šajā kategorijā)-30eur, varbūt kādreiz vairāk salasās, es nezinu. Bet nu
pelnu es pati un visus ikdienas maksājumus ar vīrieti sedzu uz pusēm.

Ja man būtu jālūdz vīrietim nauda šādām izmaksām, es seju mazgātu ar tīru ūdeni.
29.10.2016 23:19 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es domāju - uz pusēm ir dzīvokļa rēķini utml., t.i., es maksāju pati par savu skaistumkopšanu un vīrietim nav iemesla man kaut ko pārmest, jo viņš mani neuztur arī citās jomās. Nav tā, ka viņš samaksā par dzīvokli, mašīnu un visu pārējo, bet es visu algu notriecu skaistumkopšanā.
29.10.2016 23:22 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Vidēji tie varētu būt 50 Eur mēnesī. Pārsvarā summu veido impulsa pirkumi. Man viss ļoti ilgi tērējās, gan dekoratīvā, gan kopjošā, gan higiēnas preces (ilgi, t.i., vismaz 1.5 mēnesi), bet tas tāpēc, ka man ir vairākas dušas želejas, lūpu krāsas utt. Pa retam ir lielie izdevumi - permanentais, frizieris. Daudz ko mājās pati daru, jo tad, kad strādāju ofisā, tad nepatika pie speciālistiem staigāt. Lieka braukāšana, grūti laikus saskaņot.
Par tušu runājot. Man ir viena izejamā tuša, kura man iet jau kādus 4 gadus. Man viņa ļoti patīk, konsistence ir tikpat perfekta kā pirmajā dienā, efekts arī tāds, kā man patīk. Es pat nezinu, vai to tušu vēl tirgo. Saucās Maybelline Rocket. Man vispār nekādu problēmu nekad nav bijis, a ko man tagad ārā mest? :-D
29.10.2016 23:54 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Netèrèju daudz. Gadà noteikti tie bùs vairàk kà 300€, bet, neuzskatu, ka tereju daudz, domaju, ka daudz ir kad ir 150€++ mènesī.
Bet pelnu pati, ja bùtu jàprasa nauda no kàda, tad visdrīzàk tèrètu absolùto minimumu- šampūns, dušas želeja un kondicionieris , plus maximums lúpu balzams :D
30.10.2016 00:05 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Kā kuru mēnesi, bet vidēji varētu būt kādi 100-120 eur mēnesī. Tērēju savu naudu un vīram par to neatskaitos.
30.10.2016 00:08 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
10 eiro mēnesī nav daudz. Vidēja summa.
Te citām ir populārs skaitlis 50 eiro. Tas gan ir daudz. velns vien zin kur var izgrūst tik daudz. laikam nomālējas no galvas līdz kājām.
........
No 5 - 20 eiro vidējam cilvēkam, manuprāt, vajadzētu iztērēt.
30.10.2016 00:13 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Vispār jau tušu gadu nevajadzētu lietot, 4 mēnešus maksimums.
totālākās muļķības , tur termiņš ir stipri garāks .

Terminjsh - pèc atvèrshanas 3 mèneshi. Tà ka pati gvelz totálàkàs muljkības... tušas terminjš ir viena lieta, jàskatàs terminjš cik ilgi var lietot pèc atvèršanas
30.10.2016 00:17 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Kad nopelnīju vēl pati, pirku pašu minimumu, kaut vīrietis nekad nav licis atskaitīties. Toreiz tas nebija vairāk par dušas lietām, skropstu tušu un sejas krēmu. Tagad, kad pelnu pati, pats par sevi saprotams pērku vairāk un dārgākas preces un pakalpojumus.
Autore nav atbildējusi uz jautājumu kā ģimenē kopumā ir ar finansēm. Man arī būtu milzīga neapmierinātība, ja es pelnītu zem 1000 mēnesī un man vienā rāvienā prasītu 150 eiro kosmētikai. Tas nekas, ka reizi gadā.
Principā es uzskatu, ka ja esi neapmierināta ar situāciju, tad tev pašai tā ir jāmaina. Vai nu ej strādāt vai meklē citu vīrieti. Atvainojos par tiešumu protams. (Neatvainojos īstenībā)
30.10.2016 00:25 |

Reitings 1129
Liktens, nav jau teikts, ka to visu regulāri lieto :-D
30.10.2016 00:30 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Kāpēc tad pērk?:-D Vai varbūt tā summa neaiziet daudzumā, bet gan cenā?
Tās kuras tērē vairāk par 100 mēnesī...tas sanāk vairāk kā 1000 eiro pa gadu. Nestādos priekšā ko par tādu summu var pirkt.
........
Neesmu sieviete, tāpēc man protams tēriņi mazāki (lai gan piemēram pēcskūšanās balzāmu jūs nelietojat :D ). Bet nu man ir problemātiska sejas āda tāpēc pēdējā laikā esmu pasācis cīnīties ar to.
Vidēji varētu būt kādi 7 eiro pa mēnesi. Tiesa tagad pinnēm esmu pieteicis karu tāpēc visticamāk mazliet pieaugs vidējā summa.
........
Bet autores gadījumā nesaprotu par ko vīrs tā uztraucas, ja vidēji sanāk 10 eiro pa mēnesi. Galu galā pašam vīram visticamāk ap 5 eiro arī aiziet.
30.10.2016 00:41 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Uz solāriju neeju, pie manikīra arī ilgi neesmu bijusi, nevaksējos utt. Visu cenšos darīt pati, bet tāpat sejas kopšanas produktos un kosmētikā savi 30 euro kā minimums aiziet mēnesī.
Pašai no savas naudas ir tikai bērnu nauda. Ja braucu uz veikalu, tad vienkārši pajautāju vai kartē pietiekami daudz naudas un tad arī nopērku visu nepieciešamo arī sev. Nav tā, ka eju un saku "eu, iedod piečuku paketēm!"
Cenšos arī atrast kur ko lētāk iegādāties, pētu akcijas, bet, nu, ko vajag to vajag un manējais nekad nav pukstējis vai licis atskaitīties!
Bet piekrītu, ka nevienam nav pienākums ne mani, ne arī tevi uzturēt, jo īpaši tad, ja kopējais finansiālais stāvoklis nemaz nav tik spīdošs.
Man arī gan jau kauns būtu ņemt no cilvēka, kuram alga grozās ap minimālo, zinot to, ka tak rēķini vai kredīti jāmaksā un pārtika vēl jānopērk.
30.10.2016 00:57 |

Reitings 1129
Tu pats ļoti labi atbildēji, ka šīs izmaksas veidojas arī cenas un dzimuma īpatnību dēļ. Sievietēm kaut vai šampūns vien iztērējas krietni ātrāk garo matu dēļ. Katrs dzīvo pēc savām iespējām. Pārmest kādam, ka tērē 100 eur, nevis 20 eur mēnesi ir muļķīgi. Dīvaini šādi tēriņi ir tad, ja nedēļu lidz algai jāēd pliki griķi vai arī, ja tiek tērēta sveša nauda.
30.10.2016 01:13 |

Reitings 135
Reģ: 25.09.2016
Gribētos domāt, ka problēma ir tajā, ka vīrietim vienkārši grūti iedomāties visu šo specifisko līdzekļu jēgu, izprast pielietojumu, ne tas, ka būtu žēl naudas (kas nav izslēgts variants, visiem mums finansiālo līdzekļu apjoms dažāds). Normālam vīrietim gan vajadzētu saprast, ka šīs lietas ir nepieciešamas un ir būtiskas cik higiēniski, tikpat arī no veselības viedokļa un vienkārši sievietes labsajūtai, vienkārši to vajag paskaidrot, jo vidusmēra tēviņam, paša ģīmim, nevajag neko vairāk par ūdeni.
Afterglow arī visu pateica.
30.10.2016 01:30 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Sievietes arī ir dažādas. Citas pārlieku aizrausies ar sevis kopšanu (kā piemēram cacas) tad aiziet lielas summas un ir normālas sievietes, kas rūpēsies par sevi nepārspīlejot un tām arī nevajadzēs 100 un vairāk eiro nobliezt par visādiem sminjkiem.
30.10.2016 01:43 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
Ikmēneša procedūras:
- masāža 30
- uzacis un skropstas 20
- viens kosmētikas produkts 30-50. nepērku neko no drogas klāsta. vienā mēnesī tā ir tuša, otrā lūpu spīdums,trešajā pūderis, tonālais vai krems (dienas, nakts, sejas/acu+serums), citā lielā šampūna+balzama pudele.
- vaksācija 30
Ik otru mēnesi:
+matu kopšana ap 50
+ sejas tīrīšana 40-60 atkarībā no procedūras
+ pedikīrs 20
Periodiskie papildizdevumi:
+smaržas. lietoju chanel tendre. ap 100 eur uz 4 mēnešiem
mans 80 uz aci piemestais izrādījās pieticīgs. Strādāju, man patīk būt skaistai un justies labi. (l)
30.10.2016 01:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits