Nu man arī ir liela saldumu atkarība un vēl ar to cīnos. Pagaidām manā kaujā ietilpst tikai pāris punkti, bet pagaidām strādā, jo ēdu daudz mazāk saldums kā kādreiz.
1. Cenšos nepirkt saldumus, ejot uz veikalu, eju ar konkrētu sarakstu, ko vajag nopirkt, saldumu nodaļai garām lai pat acīs nekrīt.
2. Mēģinu saprast, kad ēdu saldumus. Sapratu ka visvairāk ēdu tad, kad emocionāli slikti jūtpos, un tad varu pat aiziet uz veikalu tikai pēc saldumies, un sēdēt viena pati rīt tos saldumus. Atradinos tā, ka brīžos, kad uznāk tā saldumu kāre, cenšos to aizvietot ar citu nodarbi. Jo šķiet ka man galvā jau ir radusies tā saikne, ja slikti jūtos, tad ēdu saldumus. Man ieteica aizvietot ar viel nodarbi, lai rastos jauna saikne. Kad slikti jūtos tad piemēram jāiet skriet. Es izdomāju ka dzeru tēju, fonā uzlieku kaut kādu video, filmu, youtube, un tikmēr adu vai tamborēju.
3. Ja nuu baigi kaut ko gribas, tad mēģinu sevi piemānīt ar vīnogām, banāniem, mazo paciņu ar rozīnēm šokolādē.
4. Nedrīkt izlais ēdienreizes lai visu laiku būtu tā sāta sajūta, nevis kaut ko gribas, kaut ko varētu uzēst.
5. Ja nu noraujos no ķēdes un kādu dienu nopērku piemēram cepumus, tad tajā dienā saēdos tā, ka nelabi metas, uz to saldumu vairs negribas skatīties, un ja nākošajā dienā stiepjas roka pēc kaut kā salda, ieslēdzas sirdsapziņa - tu tak vakar apēdi saldumus tik daudz, ka tuvāko gadu vairs nedrīksti neko saldu.
6. Pārskati ēdienkarti, var gadīties ka neuzņem pietiekami daudz viela, tādēļ organisms prasa tos ogļhidrātus.
Ikdienā tas man palīdz:-D Tagad tik jāizdomā ko darīt ar mātes dabas dienām :D