Lai gan esmu pārliecināta, ka pilnīgi visas šīs parādības var racionāli un loģiski izskaidrot, arī pašai ir bijuši daži diezgan neomulīgi momenti, kur pat visa racionālā domāšana nepalīdz justies labāk. :D
-------
Lai uzburtu atmosfēru - ar ģimeni bijām aizbraukuši atpūsties uz diezgan nomaļu vietu - senu, skaistu atpūtas māju pie ezera. Tuvumā apdzīvotu vietu nav, blakus mājai biezs mežs, un pašai mājai liela vēsture - būvēta pirms gandrīz 200 gadiem kā vācu barona medību pils un lielākoties viss saglabājies no tiem laikiem - medību trofejas, tumšās sienas, grīdas un griesti, un neatkārtojama aura, kas vakaros kļuva nedaudz biedējoša.
-------
Tā nu vienā naktī, kad visi jau bija devušies gulēt, es nespēju aizmigt. Ilgi klausījos mūziku, līdz to izslēdzu un vienkārši apgūlos, aizdomājoties par dažādām lietām. Mēs visi gulējām otrajā stāvā un tieši pie istabas, kurā gulēju es, atradās trepes, kas sava cienījamā vecuma dēļ čīkstēja. Tā nu izdzirdēju, ka trepes sāk čīkstēt, bet nepievērsu tam nekādu uzmanību - nospriedu, ka kāds iet uz tualeti. Čīkstēšana nedaudz norimās un pēc neilga brīža atkal sākās, nodomāju, kādēļ visi tā staigā nakts vidū, un sāku vairāk ieklausīties. Skaņas nerimās un izklausījās tā, it kā kāds staigātu šurpu turpu, 4-5 pakāpienus uz augšu, tad uz leju, tad atkal uz augšu, utt.
Soļi bija mierīgi un ar katru nākamo čīkstienu es sāku uztraukties arvien vairāk. Piecēlos un maksimāli klusu piegāju pie durvīm, atvēru tās un zibenīgi ātri ieslēdzu gaismu trepēs, kur, protams, neviena nebija, brīdi tur pastāvēju un no čīkstēšanas nebija ne miņas.
-------
Jutos ļoti neomulīgi un devos atpakaļ uz gultu. Tagad miegs nenāca vēl vairāk, tomēr aizvēru acis un centos novirzīt domas uz kaut ko citu... pagāja kāds mirklis un pēkšņi izdzirdēju tādu skaņu, it kā kāds man blakus skaļi un dziļi ievilktu elpu... Tā pārbijos, ka neuzdrošinājos pat atvērt acis, nekustīgi nogulēju vairākas minūtes, līdz saņēmos, izlēcu no gultas un skrēju līdz gaismas slēdzim neskatoties ne pa labi ne pa kreisi :-D
Tā nu tajā naktī diži nesanāca pagulēt. Nākamajā rītā visi teica, ka naktī nekur nebija gājuši...