Pec diskusijas "laiks pēc darba" apskates,sāku prātot par slīdošajiem darba grafikiem.
Labojat ,ja kļūdos,protams! Neesmu tā iedziļinājusies,bet tāda virspusēja info: normāls darba laiks ir 40h nedēļā/160h mēnesī. Slīdošajiem,laikam, ir 56h nedēļā?!
Jabes strādāju ofisā ar darba laiku 8:00-17:00 un saņemu 500€,tad man vēl klāt nāk bonuss,ka visas nedēļas nogales man tiešām būs brīvas un arī darbdienu vakari ir brīvi. Tad strādāt par kādu pārdevēju veikaliņā,kādā no TC ir sasodīti neizdevīgi. Nav tas nekāds "gudro galvu" darbs,bet tas tomēr ir darbs,pietam ar ,manuprāt, daudziem mīnusies. Darba laiks pārsvarā ir no 9:00-21:00. Sanāk pilnā diena. Nedēļas nogales ,manuprāt,prakstiski nekad nesanāk brīvas,jo vienmēr ir jāstrādā vai 6dienā,vai 7dienā. Savukārt alga dažviet ir pat 370eur. Tādas kā virsstundas (strādājot dienā pa 10-12h),laikam jau nepienākas,jo mēneša griezumā jau netiek pārkāptas tās 168h.
Tāda netaisnība sanāk no darba devēju puses(kas viņiem ,protams,izdevīgi),bet es pilnībā viņus saprotu!