Dienās, kad zinu, ka ārpus darba vietas nebūs laika ieturēt pusdienas, man ir izksristalizējušies vairāki go to varianti:
svaigu dārzeņu salāti ar kuskusu. Pirms eju dušā, uzleju kuskusam ūdeni, kad esmu atpakaļ, jau gatavs un varu tik vien kā dārzeņus pievienot. Ja dienas laikā izsalkums ātri atgriežas, salātiem pievieno klāt siera bumbas, fetu, pupiņas, riekstus, sēklas. Palīdz gan garšas, gan uzturvērtības ziņā. Neizmanto salātiem salātu mērces, bet gan riekstu/sēklu eļļas. Šeit ir tik daudz variācijas iespējamas, ka nešķiet vienveidīgi, ja šo ēd arī divas nedēļas no vietas. Kuskusa vietā var izmantot arī bulguru, grūbas, smalkos makaronus, citiem patīk arī rīsi, man pašai - ne visai.
mājas risotto. Visbiežāk paliek kā pārpalikumi no vakariņām, vai tiek taisīts paralēli vakariņām. Grūbas vai bulguru sasautēju kopā ar vaska pupiņām, burkāniem (shaved veidā - tiek samizoti iekšā pannā ar mizu tīrāmo), sēnēm, kabaci, papriku, faktiski, to, kas ledusskapī un kas sautējams. Protams, klāt garšvielas, kas garšo, - sākot ar sāli un pipariem, beidzot ar papriku un kariju.
dārzeņu pankūkas. Prasa vairāk darba, bet tās parasti ir pārpalikumi no pusdienām vai vakariņām. Ja taisa speciāli līdzņemšanai, tad iesaku turku zirņu pankūkas - ātri un barojoši. Protams, klāt svaigi salāti, lai kuņģis nenogrimst.
aukstā zupa un variācijas. vasarā diezgan pašsaprotami. Starpcitu, visērtāk pārnēsāt un apēst, ja zupiņa ir kādā no tām stilīgajām tīņu burkām ar rokturi.
jogurts ar granola un dārzeņiem. Arī šķiet diezgan pašsaprotami. Šis var kalpot arī kā našķis starp ēdienreizēm. Šis ar iet iekš tās tīņu burkas.
Runājot par našķiem - augļi, sagriezti dārzeņi. Nu padomājiet, kas ir tas, ko parasti paķerat statoil braucot garākā braucienā un pielāgojiet darbam - batoniņi, burkāni, dzeramie jogurti, rieksti utt.
Nu tas tā, gaļas nemīlētājiem. :D
Esmu ievērojusi, ka darbā meitenes diezgan naski lieto sausās zupiņas, kurām pievieno, piemēram, sautētu vistu. Vai dzer kefīru. Bet nu nemācēšu teikt cik garšīgi vai barojoši.