Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ēdiens darbam

 
Reitings 12
Reģ: 17.10.2016
Es parasti uz darbu sataisu (vai nopērku) tādas lietas kā kartupeļus/makaronus/griķus utml ar kautko. Bet esmu sapratusi, ka nejūtos labi ēdot šīs "pierastās" pusdienas, jo pirmkārt- pirms pusdienām grūti izturēt, kad jau ir uznācis izsalkums, tad sanāk pārēsties, tad pirmo laiku smaga sajūta, un pēc tam darba beigās jau atkal izsalkums (var jau ēst mazāku porciju, lai nepārēstos, bet tad atkal ātrāk gribās atkal ēst).
Tāpēc vēlējos pajautāt, kas ir tās lietas, ko jūs ieteiktu ņemt uz darbu, kas nav "parastās" pusdienas (tādā izpratnē kā šis siltais ēdiens) ko varētu ik pa laikam apēst? Jo esmu sapratusi, ka vismaz es labāk jūtos, ja dienas gaitā varu kautko uzkost ik pa laikam, nevis ieturēt 3 klasiskās ēdienreizes. Un tad vakarā normālu ēdienu. Taču man nav izdomas, ko tādu varētu paņemt, kas varētu būt barojošs. Piemēram, vārītas olas, banāni, rieksti, šķiņķa/siera gabaliņš, maizīte, utml. Te mana izdoma apstājas. Ko jūs ieteiktu?
Paldies jums. :)
18.10.2016 20:32 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Lakto vai biezpiens ar lakto un gurķi/tomātu. Vislabāk jau ir 3 maltītes + 2 uzkodas. Es parasti apēdu banānu vai izdzeru latte starp brokastīm un pusdienām.
18.10.2016 20:35 |
 
Reitings 354
Reģ: 29.12.2013
O, vērtīga diskusija man.
Es pēdējā laikā darbā turu salātu mērci un salātlapas. No mājām paņemu kādu dārzeni, gaļiņu vai vārītu olu. Un tad pusdienlaikā tikai sajaucu kopā. Un uzkodām kāds lakto vai auglis, jo citādi 12h darbā neizturētu.
18.10.2016 20:52 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
man arī aktuāla diskusija. bet man vajadzētu tādus labus ieteikumus, kur var normāli paēst un nebūtu pirms tam mājās ilgi jāgatavo. (ar vārdu normāli domāju ko vairāk par jogurtu vai viegliem salātiņiem, jo jāstrādā samērā ilgi un fizisks darbs)
18.10.2016 20:54 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Smagi salātiņi - man ir vājība uz kartupeļu salātiem, varu bļodām ēst. Aukstā zupa (mani nesezona netraucē). Izmisuma brīžiem - atvilktnē žurkas krājumi ar Roltoniem, paciņzupām un paciņ-kartupeļu-biezeņiem.
18.10.2016 20:58 |
 
Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Man ar noderīga diskusija. :) man pārsvarā līdzi ir kāds banāns un maizes šķēlīte vai sausmaizīte. Pusdienās ņemu līdz salātus vai tos pašus parastos ēdienus, bet nelielu porciju. Citādi 12h nevaru nostrādāt. Jo mājās no rīta 6.00 ieēst nevaru.. :/
18.10.2016 20:58 |
 
10 gadi
Reitings 319
Reģ: 17.09.2010
Taisu dārzeņu salātus, dažreiz gaļas salāti,
grilēti vai tvaicēti dārzeņi
Grileta vistas fileja, vai cūkgaļa
Tvaicētas kotletes (parasti tīrara vai cūkgaļas),
svietmaizes ar pilngraudu maizi,
Riekstus viennozīmīgi ņemu vienmēr.
18.10.2016 21:02 |
 
Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Man patīk uzkost kabaču karbonādes - viegli un ātri uztaisīt.
Vēl parasti līdzi paņemu kādu musli batoniņu, riekstus , šokolādes konfektes (lai gan tagad retāk, jo griežu nost) .
18.10.2016 21:08 |
 
Reitings 9
Reģ: 20.09.2016
Dienās, kad zinu, ka ārpus darba vietas nebūs laika ieturēt pusdienas, man ir izksristalizējušies vairāki go to varianti:
svaigu dārzeņu salāti ar kuskusu. Pirms eju dušā, uzleju kuskusam ūdeni, kad esmu atpakaļ, jau gatavs un varu tik vien kā dārzeņus pievienot. Ja dienas laikā izsalkums ātri atgriežas, salātiem pievieno klāt siera bumbas, fetu, pupiņas, riekstus, sēklas. Palīdz gan garšas, gan uzturvērtības ziņā. Neizmanto salātiem salātu mērces, bet gan riekstu/sēklu eļļas. Šeit ir tik daudz variācijas iespējamas, ka nešķiet vienveidīgi, ja šo ēd arī divas nedēļas no vietas. Kuskusa vietā var izmantot arī bulguru, grūbas, smalkos makaronus, citiem patīk arī rīsi, man pašai - ne visai.
mājas risotto. Visbiežāk paliek kā pārpalikumi no vakariņām, vai tiek taisīts paralēli vakariņām. Grūbas vai bulguru sasautēju kopā ar vaska pupiņām, burkāniem (shaved veidā - tiek samizoti iekšā pannā ar mizu tīrāmo), sēnēm, kabaci, papriku, faktiski, to, kas ledusskapī un kas sautējams. Protams, klāt garšvielas, kas garšo, - sākot ar sāli un pipariem, beidzot ar papriku un kariju.
dārzeņu pankūkas. Prasa vairāk darba, bet tās parasti ir pārpalikumi no pusdienām vai vakariņām. Ja taisa speciāli līdzņemšanai, tad iesaku turku zirņu pankūkas - ātri un barojoši. Protams, klāt svaigi salāti, lai kuņģis nenogrimst.
aukstā zupa un variācijas. vasarā diezgan pašsaprotami. Starpcitu, visērtāk pārnēsāt un apēst, ja zupiņa ir kādā no tām stilīgajām tīņu burkām ar rokturi.
jogurts ar granola un dārzeņiem. Arī šķiet diezgan pašsaprotami. Šis var kalpot arī kā našķis starp ēdienreizēm. Šis ar iet iekš tās tīņu burkas.
Runājot par našķiem - augļi, sagriezti dārzeņi. Nu padomājiet, kas ir tas, ko parasti paķerat statoil braucot garākā braucienā un pielāgojiet darbam - batoniņi, burkāni, dzeramie jogurti, rieksti utt.
Nu tas tā, gaļas nemīlētājiem. :D
Esmu ievērojusi, ka darbā meitenes diezgan naski lieto sausās zupiņas, kurām pievieno, piemēram, sautētu vistu. Vai dzer kefīru. Bet nu nemācēšu teikt cik garšīgi vai barojoši.
18.10.2016 22:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!