Man arī mājās daudz ābolu un pēdējo mēnesi vispār pārtieku pamatā tikai no āboliem dažādos veidos :D Diemžēl svaru gan tādā veidā neizdodas zaudēt. Varu padalīties ar vienu sevis iecienītu recepti. Vienkārša un ātri pagatavojama - ābolu plācenīši.
Sagriežu pāris ābolus gabaliņos (izņemu serdi, bet pat nemizoju). Tā kā man ir slinkums rīvēt, tad vienkārši sablenderēju tos ābolus kopā ar vienu olu un vienu banānu (saldumam). Sanāk tāda putriņa - pievienoju kanēli, vaniļas cukuru un nedaudz pilngraudu miltu un cepu kā pankūciņas. Ātri, vienkārši un, manuprāt, pietiekami veselīgi. Cukuru klāt nelieku, jo parasti ēdu ar medu vai kādu ievārījumu + masā ir viens banāns, tā ka man salduma pietiek. :)
Vēl viena ideja, kur likt lielu ābolu daudzumu, ir sakaltēt ziemai. Pati neesmu vēl mēģinājusi, bet skatoties, cik man vēl ir tie āboli, domāju, ka tuvākajās dienās tam pieķeršos. Man garšo kaltēti āboli, reti sanāk dabūt, varētu tad tagad mēģināt pati sakaltēt, jo žēl laist postā to daudzumu savējo ābolu.