Vajadzīgi padomi..

Reitings 71
Reģ: 27.05.2015
Sveiki, mēs ar vīru esam nonākuši nesaskaņās... Vīrs devies peļņā uz ārzemēm un no attāluma plēšamies kā suns ar kaķi...Tātad izskaidrošu 2 versijas, manu un vīra, vēlamies saprast ko abi daram nepareizi un ko derētu darīt, lai situācija mainītos!
Mana versija: Tātad mēnesi atpakaļ vīrs devās uz ārzemēm, es ar diviem bērniem esmu palikusi šeit, nestrādāju... Vīram ir tāds darba grafiks, ka mājās pārrodas vēlu man ir jau 21:00 un skaipā sanāk sazināties samērā maz... Tiklīdz mēs sazvanamies, es viņu redzu, bet pārsvarā viņš sarunājas ar cilvēkiem, kas atrodas tur blakus. Kad sāku pārmest, ka vēlos lai runā tikai ar mani, jo taču piezvanījis ir man, viņš sāk bļaut un saka, ka es nerunājot, bet kāda man interese runāt, ja viņš manī neklausās? Pēc manām domām sanāk tā: ja es esmu piezvanījis, redzēji mani i ar to pietiek. Pēc tam necik neparunājoties, viņš saka, ka iet gulēt jo uz darbu. Es saprotu ka viņš ir darba cilvēks, bet vai tad man uzmanība nav jāvelta? Es uzskatu, ka viņš izvēlējās tālo ceļu no mums, tātad viņam ir jāsaprot, ka bez darba ir arī ģimene... Man ir nereāls trūkums pēc vīra, to arī viņam saku, bet izrunāties mēs nekad neesam spējuši, jo viņs nekad nespēj atzīt savu vainu... Turklāt kad viņam ir brīvdienas, viņs ar draugiem dodas gan uz jūru, gan pastaigās, es turpretī šeit Latvijā redzu savu puvušo ciemu... Aizbraukt man nav kur... Es sāku dusmoties, par to, ka laiks ir paskrējis un mēs nespējam kontaktēties un tad viņš sāk stresot un saka, ka neies gulēt kaut visu nakti, jo man nepietiekot, ka viņš to stundiņu iziet skaipā...
Bet ir viens viens bet pagātnē, kad viņš bija aizbraucis uz ārzemēm iepriekš, viņš tur pavadīja laiku ar citu meiteni, es viņam to piedevu. Tagad viņš man sola, ka tā nebūs, man nav par ko uztraukties utt., taču es vienmēr baidos, jo apkārt ir cilvēki kas pamāca, kas sakūda un mēģina pavilkt, tāpēc sēžu katru brīdi domājot, ka tik viņš kaut kur neaiziet. Sakiet vai man ir pamats uztraukties?
Vīra versija ir šāda: Es mājās sēžu nestrādāju, nezinu kas tas ir, kad no darba atbrauc vēlu un vēl ēst jātaisa un gŗibās gulēt... Es tikai pārmetu, sakot ka viss ir slikti utt... Tas neesot normāli no manas puses....
-- Bet vaitad ir kļūdas tikai manī? Vai tad sēdēt mājās audzināt bērnus ir viegls darbs? Un iepriekš pirms brauciena, viņš pus gadu sēdēja mājās kopā ar mani, pavadīja laiku pie datora... Kas tad tos mājas darbus darīja?
Vai arī es vnk morāli jūdzos mājas nost, nevaru atrast sev laiku un nodarbi, jo visu laiku jādomā ko vīrs tur dara un vai nebūs kāds sānsolis... 4 sienas brūk jau virsū.
Un tagad ir tā, ka vienkārši pārminot pāris vārdus sākas strīds, un beidzas ar tādiem apvainojumiem: "Es nezināju, ka tu tāda būsi"... Kāda? Cits vīrietis priecātos, ka sieva uztraucas, ka vēlas to tuvību vislaik un vienmēr...
Ja Jums kaut kas nav skaidrs, droši uzdodiet jautājumus, jo galva ir putrā un nevaru garo dzīvi izstāstīt vienā teikumā! :-)
Ceru, ka ir kāds risinājums...
Paldies.
17.10.2016 21:24 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Un nesazvanaties tik biezi. Jo tiesam, ne vienmer ir par ko runat sazinoties katru dienu.
18.10.2016 11:37 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
nairalele Anglijā, šķiet ir 1 stundas atšķirība. bet ne par to ir runa.
Tur jau attiecības sen ir nogalinātas. Palikuši vien pienākumi.
18.10.2016 11:40 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Hm, man primāri aizdomīgi liekas, kāpēc darbs ir līdz 21.00.. tā ir kāda pēcpusdienas maiņa? Ja jā, tad kāpēc nesazinaties rīta pusē. Tik ilgas stundas strādāt nav normāli, es neesmu redzējusi nevienas ārzemes, kur cilvēki tiek tik garas stundas nodarbināti.

Muļķības. Pati esmu tādā darbiņā strādājusi
18.10.2016 11:42 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Norvēģijā ir vienas stundas. Anglijā ir 2 stundas. ;-)
18.10.2016 11:51 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Zvani vīram, bet ne katru dienu - ļauj sailgoties!

Kas tie par ieteikumiem? Tas tomēr ir vīrs un bērnu tēvs un ir pilnīgi normāli sazvanīties ik dienas, lai uzzinātu, kā iet tavam tuvākajam cilvēkam.
Bet es vispār nesaprotu un nekad nesapratīšu šādu dzīvošanu katram savā valstī. Esmu absolūts ģimenes cilvēks un es būšu tur, kur būs mana ģimene. Tavā vietā pārceltos pie vīra.
18.10.2016 11:52 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Kas tie par ieteikumiem? Tas tomēr ir vīrs un bērnu tēvs un ir pilnīgi normāli sazvanīties ik dienas, lai uzzinātu, kā iet tavam tuvākajam cilvēkam.

Nu, bet, ja otrs negrib katru dienu runāties, nav īsti jēgas bāzties virsū, tas tikai atgrūž. Ja ir tik svarīgi obligāti sazināties, var kaut vai uzrakstīt ziņu fb. Izskatās, ka vīrietim tie ikvakara skype videočati nepatīk/nav vajadzīgi, tad priekš kam uzspiest?
Vispār uzskatu, ka tā atsevišķā dzīvošana reti kuram pārim var būt veiksmīga. Autorei tikai krājas aizvainojums par situāciju, nav kur izlikt emocijas, jo visu laiku gāzt vīram virsū negatīvo arī nav saprātīgi. Uzticības nav - un kāpēc lai būtu, ar šādu pagātni? Situācija neizskatās labi.
18.10.2016 12:11 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Bet es vispār nesaprotu un nekad nesapratīšu šādu dzīvošanu katram savā valstī. Esmu absolūts ģimenes cilvēks un es būšu tur, kur būs mana ģimene. Tavā vietā pārceltos pie vīra.

Pamatā var pilnībā piekrist, bet ar bērniem tas ne vienmēr ir tik vienkārši. Skolas un bērnudārzi. Ja tas ir īstermiņa brauciens nav tas labākais risinājums bojāt bērnu izglītību, raujot no skolas ārā. Un vēl jau var būt citi apstākļi,kas kādā brīdī vienu cilvēku piesaista pie kādas valsts (projekti, studijas utt).
Bet ilgtermiņā ģimene, kas dzīvo dažādās valstīs reti paliek ģimene. Lielākā daļa tomēr izšķiras.
Tikai šajā gadījumā te jau ir daudzas problēmas, kas ir nesaistītas ar tālumu- tās vienkārši tagad vairāk izpaužas.
18.10.2016 12:12 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Es vispār nesaprotu, kas tā par laulību, kur katrs dzīvo savā valstī. Ja šāda situācija tiek pieļauta, tad jau tur pašā pamatā ar laulību un ģimeni nekas nav kārtībā. Un nekāda risinājuma tur nav.
18.10.2016 15:19 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Žēl dzirdēt, bet ja tā turpināsi tiksi tikai pie šķiršanās. Pārmetot, strīdoties Tu panāksi, ka viņš Tev vispār nekad nezvanīs.
Tavs vīrs nav vainīgs, ka Tu tikai sēdi mājās un redzi tikai "savu puvušo ciemu". Saprotu arī Tevi..Tev šķiet, ka vīrs ir vainīgs pie tā, kur Tu atrodies, ka vīram jākļūst citādākam utt. Bet centies tomēr mainīt savu perpektīvu.
Pirmkārt, ja ir iespējams - atrodi darbu vai atrodi hobiju, nodarbojies ar sportu, izremontē dzīvokli, pavadi laiku ar saviem bērniem, ej garās pastaigās. Centies uzlabot savu dzīvi - tur, kur atrodies TU. Centies padarīt savu dzīvi krāšņāku, skaistāku un interesantāku - tad arī vīrs gribēs būt tuvāk Tev.
Otrkārt, nezvani vīram, vai arī zvani daudz daudz retāk, ļauj viņam izpausties, ļauj viņam zvanīt Tev. Lai gan esiet precējušies, vīriešiem tomēr patīk mazliet paskriet pakaļ nevis otrādi. Runājot ar vīru, centies viņam neko nepārmest. Ja viņš Tev un bērniem dod naudu - esi ļoti pateicīga.
Piepildot savu dzīvi, koncentrējoties uz sevi un saviem bērniem, nepārmetot vīram un nezvanoties viņam, lēnām lēnām pamanīsi pārmaiņas!
18.10.2016 15:47 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Cits priecātos par to, ka sievai rūp vīrs, bet nejau nemitīga pārmešana un aizdomas ir tas, ko novērtēs.
Varbūt jums vienkārši viss jau pagājis un nav vairs tās mīlestības?
18.10.2016 15:56 |

Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Es vispār nesaprotu, kas tā par laulību, kur katrs dzīvo savā valstī. Ja šāda situācija tiek pieļauta, tad jau tur pašā pamatā ar laulību un ģimeni nekas nav kārtībā.

mīnuss,mīnuss,mīnuss :-D
Kādēļ tu esi tā kas sēž mājās? Kāpēc nestrādā?
Tev ikdiena ir konkrēts rutīnas burbulis. Pati savā galvā,aiz bezdarbības, izdomā visādus scenārijus ko pēcāk pieņem kā iespējamu realitāti un lūdzu-sākas vīra "zāģēšana".
Padomā arī no otras puses: vai tad tiešām nav tā kā saka vīrs? Ka tu nezini šobrīd kā jūtās viņs! Ilgas darba stundas,nogurums, tevis un bērnu nav blaus-tas viss nogurdina. Pienāk vakars,kad labprāt skypa viņš redzētu starojošo sievu,kas stāsta par notikumiem mājās,taču tā vietā saņem ignu seju,kas neapmierināti puksts par visu.
Visas aizdomas par citām sievietēm-arī tās nogurdina! Tu esi "izsmelta" sēžot 4 sienās un rūpējoties par mājām un tik pat "izsmelts" ir vīrs- strādājot tālu no mājām,lai VIENS pelnītu iztiku visai ģimenei. Viņš strādā lai Tu un berni dzīvotu komfortā!!!
18.10.2016 16:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mēs savulaik nedēļas laikā sazinājāmies caur e-vēstulēm. Viena vēstule dienā - par visu, kas uz sirds. Ērti sakoncentrēt sakāmo, otra puse var izlasīt, kad atrodas laiks un atrakstīt atbildes vēstuli, kad atbrīvojas no visa darāmā. Sestdienās sazvanījāmies skypā un atrādījāmies video.
Varbūt noder tāds variants.
Kopumā par autores situāciju - abiem ir daļa taisnības. Un tā otrā daļa ir tāda, ka sieva ir nogurusi no vienveidības un joprojām ir greizsirdīga par pāridarījumu pagātnē, neuzticas. Vīrs - pārāk bezatbildīgs pret pienākumiem pret saviem vistuvākajiem. Ģimenei ir jābūt prioritātei - visās sfērās. Pat, ja nav laika vai spēka - jāmāk to laipni pasniegt, nevis atcirst kā ar nazi, radot sajūtu, ka no tevis grib vnk atkratīties.
Jūs vnk nemākat uzturēt attiecības no attāluma. Abi. Šajā gadījumā ieteiktu tomēr pārskatīt savas prioritātes un peļņu ārzemēs vai nu atlikt uz vēlāku laiku (kad bērni paaugsies vai sieva atradīs darbu un spēs noalgot aukli), vai vispār izslēgt kā opciju.
Vai tiešām tā peļņa ir šo grūtību vērta???
18.10.2016 16:53 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Zini, tālās attiecības nekad nav vieglas, tas nu tiesa. Neviens nav svets, un var paslīdet kāja visiem! īpaši ja viņam tā jau ir bijis.
Ja grib lai ģimene būtu kopā, vislabākais ieteikums ir braukt līdzi,par cik tev nav darbs, tad varbūt kāda iespēja visiem dzīvot kopā ārzemēs? Vienmēr var izdomat visu, bet ja negrib,bail tad nekad nebūs sasniegumi.
Zinu gadījumu, kad sieva pat pameta labu darbu Latvijā,lai dotos līdzi viram uz ārzemēm,jo zināja,kas var notikt un ģimeni vēlējās saglabāt. Tev nav darbs, vai ir ko tagad zaudēt? Tikai savus nervus !!!
18.10.2016 17:04 |

Reitings 71
Reģ: 27.05.2015
Ir tā, ka šeit Latvijā strādāt nav iespējams, jo ir iekrājušies šādi tādi parādi.
Es taisos braukt pie viņa, bet ir bailes aizbraukt un sagaidīt kādu nepatīkamu pārsteigumu, jo viņam ir dīvaina sarunas izpausme - ātri, ātri kko uzraksta un pazūd. Pēdējā laikā pat neapjatājas kā mums iet.
Un vispār viņš ir mazliet neizskaidrojams attiecībā pret bērniem. Puikam ir 5 gadi un meitai 2. Ar meitu viņš saprotas ļoti labi, bet ar dēlu nerunā nemaz, viņam tas vnk neinteresē. Sakiet, vai Jūs nedomātu tāpat kā es, ja ir šāda veida attiecības pret mums visas dzīves garumā un aizbraucot prom krasi samazinās?
Teikt, ka dara visu mūsu dēļ ir viens, bet vai viņš patiesībā tā domā vai arī tikai aizbildinās, lai kā saka es liktu viņu mierā ar saviem jautājumiem...
Un arī es nekad viņam neesmu varējusi izkratīt savu sāpi, kad tāda uzrodas, vnk ir bijušas tādas vēlmes, ka viņš kādreiz vnk pieietu klāt, samīļotu un pateiktu - nomierinies, viss ir kārtībā! Tā nekad nebūs, jo vai nu viņam tas ir no viņa vecāku atstumtības bērnībā, vai arī vnk viņš nav sarunu cilvēks.
Un jā strādā viņš UK, mostas 4 no rīta, ar autobusu brauc uz darbu 1 stundu, plkst 6 sākas darbs un 18:00 beidzas. tad atkal stunda ar autobusu uz mājām. 19:15 viņš ieiet mājās, mums Latvijā ir jau 21:15...
Īrē savu dzīvokli kopā ar draugu uz pusēm, jo tā esot lētāk, bet pie tā drauga jau viņš nevar aizliegt nākt ciemiņiem... Un var tak aiziet citā telpā aprunāties, vai vnk pateikt, kad aizies prom tad uzzvanīšu, bet nē viņš pats man uzzvana un tad atstāj skaipā video ieslēgtu un pats kkur staigā pa istabu vai runā ar tiem kas ir blakus.....
Nesaku, ka manī vainas nav - es vienkārši sev hobiju nevaru atrast, jo tagad vienai ir jāpavada dēls uz dārziņu un pa dienu ar meitu jāņemās, jāgatavo ēst, māja jākarto, utt... Pa kuru laiku varu sev pievērsties? Sēžot mājās, kaut vai mazgājot tos traukus ir domas, kā viņam tur iet, vai būs viss labi...
Es saprastu ja viņš man pateiktu, nomierinātu, ka nebūs vairs sānsoļi... Bet tā vietā viņš uztrauc mani vēl vairāk, esmu to teikusi un viņš sāk bļaut, ka es tikai piesienos...
Un uz ārzemēm nebrauktu neviens no mums, ja situācija nespiestu....
19.10.2016 13:51 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Skumji, bet izskatās, ka tur kkas nav kārtībā jau pašos attiecību pamatos :-/ Un jums abiem ir pilnīgi savādākas vēlmes, uzskati par attiecībām, laulībām un ģimeni.
Un kā var nepajautāt, kā iet, kā var nerunāt ar dēlu? Kā viņš to izskaidro, kāds tam ir pamats?
nomierinātu, ka nebūs vairs sānsoļi...

Kā Tu to domāji, nebūs VAIRS sānsoļi? Tādi ir bijuši?
19.10.2016 14:04 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Ārzemēs ir tā, ka katra pēc LV standartiem nesmukā žurka tur ir skaista.
19.10.2016 14:05 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Un vispār viņš ir mazliet neizskaidrojams attiecībā pret bērniem. Puikam ir 5 gadi un meitai 2. Ar meitu viņš saprotas ļoti labi, bet ar dēlu nerunā nemaz, viņam tas vnk neinteresē.

Manai draudzenei tā bija. Pēc pāris gadiem viņai vecāki izšķīrās un vienīgā ar ko viņš vēlējās uzturēt kontaktus bija meita (mana draudzene). Viņa stāstīja cik sāpināta bija, jo kā bērns toneredzēja, tikai juta kā bērni tiek nodalīti - viņa pavadīja vairāk laiku ar tēvu, dēls ar mammu. Bet kad viņa gribēja pavadit laiku ar mammu, viņa nevarēja, jo mammmai bija jāpievērš uzmanība savam dēlam, lai viņš nejustos atstums, jo tēvs ar viņu laiku nepavadīja. Kā rezuktātā viņai sabojājās attiecibas arī ar mammu.
Bet ja runa iet tieši par skypu, un to ka tu nevēleies visu priekšā runāties. Jums tak ir telefoni, sazvanaties whatsappā, neredzēsiet viens otru, bet varēsies parunāt, un citi nedzirdēs.
19.10.2016 14:06 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Jā, tikko izlasīju par krāpšanu, kkā palaidu garām.
Tas, kapatīk sekss.. neattaisno neko, un vispār jocīgi to minēt kā pirmo lietu, kas cilvēkam patīk. Vairāk vai mazāk, bet visiem patīk sekss, bet tādēļ jau gadījumā, ja sieviete vienu dienu negrib, nav jāskrien pie kaimiņienes.
19.10.2016 14:09 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja nevar sarunāties, tad čatojiet, kaut vai ar sms palīdzību, nedzirdēsi fonā cilvēkus, bet tajā pašā laikā atbildēs tieši tev, tad kad būs laiks.
Protams labākais būtu ja jūs būtu kopā, nevis šķirti dzīvotu.
Atrodi sev nodarbes. Tu drusku izklausies jau apsēsta ar savu vīru. Jā, saprotams, ka uzticība sabrūk pēc krāpšanas, bet ja nav pierādījumu, ka tas atkārtojas, tad par to domāt lieki nevajag. Meklē nodarbes sev, savādāk tu arī ļoti uzkrīt uz nerva vīram un tas nav labi.
19.10.2016 14:16 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
givenchy
Jocīgi. Man ar fāteri nekad nav bijis nekāds kontakts. Tagad vispār kopš vecāki izšķīrās, nekontaktējamies.
Es brīnos, kā sieviete var neredzēt, ka vīrietim bērni neinteresē?
19.10.2016 14:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits