Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Gulēšanas rituāli

Reitings 197
Reģ: 15.07.2010
Sveikas! Man pēdējos mēnešos ir problēmas ar bērna gulēšanu - 1,10g vecs bērns negrib iet gulēt uz nakti. It kā aizskrien uz savu gultiņu, uzliek galvu uz spilvena, apsedzās, bet pēc tam... ārdās pa gultu, sper nost segu, lien ārā no gultas, skraida pa istabu .. un ta kādas min 40, es tik klusītiņam viņu lieku atpakaļ, līdz vienu brīdi aizmieg.. bet kamēr tas notiek, viņa jau ir 5 reizes paspējusi paraudāt / es 10 reizes safrustrēties :D
+ pa nakti ceļās raudādama augšā - acis ciet un vnk raud. Dažreiz palīdz, kad paņem uz rokām, vai vnk pašusina gultā un paglauda / dažreiz nepalīdz nekas, kamēr nav pamodusies
Varbūt kāda var ieteikt kādu labu gulētiešanas rituālu, vai padalītie spieredzē šaja jautajumā... Paldies! (l)
17.10.2016 14:44 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Māsa šādi nomocījās līdz bērna 2,5 gadu vecumam, pati 2,5 gadus dzīvodama kā neizgulējies zombijs. Ik pēc 15-20 min cēlās augšā raudādams, visu nakti īdēja. Nomainīja 3 gultas, 3 tās atrašanās vietas, pat istabas, nekas nelīdzēja. Bet nu tam bija arī blakus problēmas, ļoti emocionāls, aktīvs pa dienu, satraucās par visām lietām, kas neiznāca, taisīja histērijas. Līdz vienkārši tas pārgāja ap jau minēto vecumu.
Varbūt var mēģināt nomierinošas peldes pirms gulētiešanas, nekādus cukurus, saldumus vakaros...
17.10.2016 15:10 |

Reitings 180
Reģ: 12.09.2016
Runājot par to raudāšanu miegā.
Esmu dzirdējusi,(redzējusi) ja bērnam ir bijusi ļoti piedzīvojumiem bagāta diena(kur daudz smējies, priecājies u.t.t), tad bērns to arī izdzīvo naktī savos sapņos, citreiz par spēcīgāk nekā pa dienu.
Un tik tiešām arī nepārstāj raudāt, līdz kamēr reāli nepamostas, un tad pat neatceras kas vispār bija sapņots.
Bet par to ārdīšanos pirms miega, izskatās, ka bērns vai nu, nav pietiekami izlicis enerģiju pa dienu(nav bijis nogurdināts), vai arī jums pirms iešanas gulēt ir jācenšas mainīt ritms, ko jūs darat pirms tiekat līdz gultai.
Varbūt vienmēr ir kas tāds kas bērna nervus uzbudina, spēlītes, vai skaļa klaigāšana, vai ārdīšanās-spēlēšanās ar bērnu.. viss var būt par cēloni.
Kā arī vispār mūsdienās produkti ir pilni ar cukuru- un nelabvēlīgām vielām, no kurām nervi tiek uzbudināti, un ja enerģiju neizliek tad tā var būt ka bērns ir uzvilkts, un ar milzum daudz enerģiju. enerģiju vajadzētu mēģināt izlikt, pa dienu, spēļu laukumā, vai arī vedot uz kādiem pulciņiem priekš galīgi mazajiem, piem ūdens nomierina. (l)
17.10.2016 15:16 |

Reitings 180
*pat spēcīgāk
17.10.2016 15:17 |

Reitings 197
Reģ: 15.07.2010
nu jā, uz vakaru censos neko tādu cukurotu nedot, vakariņas normālās - zupa / kartupeļi / gaļa. jā, vakarā ārdod ar sīko, ka nekā gribās paspēlēties pēc darba ar bērnu :) laikam būs jāizvēlas nevis skraidīšana, bet zīmēšana... To mēs varam
Ka jūs liekat bērnus gulēt?
17.10.2016 15:25 |

Reitings 180
Diemžēl palīdzēt nevarēšu, Nav šādas pieredzes, info ņēmu no redzētā lasītā un dzirdētā apkārt. :)
Negribu bērnus :)
Bet vispār esmu dzirdējusi, ka ir daudz cilvēki kuri bērnu sāk iemidzināt braukājot pa galvu, pa muguru u.t.t. tas atslābinot, un ja nekutina tad palīdzot arī. :)
Krāsošana ir laba lieta, lai bērns krāso, bet tu bužini matus. :)
17.10.2016 18:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits