Manuprāt, tur neko nevar darīt, pati arī savos 13 un 14 gados dzēru un pīpēju, tur bija veseals arsenāls iemeslu, kāpēc biju aizkaitināta, agresīva - 1.skolā mani visi apsmēja, tādēļ slikti mācījos ,jo sāku bastot, 2. Nelaimīgā "mīlestība", 3. Vecāki visu dzīvi uzmanīja mani un nekur nelaida vienu, pat uz veikalu, ja laida, tad tikai ar vecāko māsu, man tas besīja (tas arī viens no iemesliem, kādēļ bastoju, jo tie bija vienīgie brīži, kad oficiāli varēji nebūt mājās, jo skaitijās, ka esmu skolā) - biju arī aizbēgusi no mājām uz pāris dienām. Var teikt, ka biju drausmīga visu citu acīs, bet patiesībā vēlējos sapratni, kuru neguvu nekur.
Maniem vecākiem var uzticēties, bet ir tāda lieta, viņi dzeršanu uzskata par sliktu, viņi mani mācītu kā dzīvot, ja es tolaik būtu ko stāstījusi, piesaistītu nevēlamu uzmanību un es vienkārši negribēju, lai kāds ar mani runā un skaidro lietas, kuras zinu (to cik narkotikas, alkohols, pīpēšana neveselīga, to ka jāmācās, lai būtu iespējas nākotnē u.tml.) es to visu labi apzinājos, bet tas nenozīmēja, ka mani tas apturētu turpināt darīt to ko gribu un es vēlējos kaut kādu brīvību.
Un tu nevari piespiest nedzert vai nepīpēt - var atņemt kabatas naudu, bet ja ļoti gribēsies viņa tāpat nostiļīs to cigareti, aizies ar draugiem pielieties vai ļaunākajā gadījumā sāks zagt, nest ārā no mājas mantas (lombardā) vai sāks tirgot narkotikas (daudzi tā dara, tāpēc minu kā piemērus no maniem paziņām).
Nu lūk, katrs tiek vai arī netiek tam posmam pāri pats. Vecāku uzdevumus ir brīdināt, bet nevar ieslodzīt bērnu vai atņemt visu, jo tas radīs vēl lielāku ārprātu un nedekvātību no pusaudža. Ir jārunā, lai pusaudzis nejūtās aizmirsts, pamests, bet nevajag non stopā skalot smadzenes, jo tas visu sabojās vēl vairāk.