VĒRTĪBAS.

Reitings 87
Reģ: 11.04.2016
Sveikas,kādas jūsuprāt ir mūsdienu cilvēka vērtības?:-|
15.10.2016 15:53 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ja rodas kaut mazākās grūtības, uzreiz meklē citu soul mate.

Ja? Es kaut kā laikam citu forumu lasu - pilns ar attiecību aprakstiem, kur skaidrs, ka attiecībās grūtību vairāk, kā negrūtību, zeķes ne tikai jānes, bet arī jāmazgā, viss forums brēc, ka tā nevar dzīvot, bet nē - attiecības netiek pārtrauktas, jo "es viņu mīlu".
15.10.2016 20:43 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Tā ir katra darīšana,ko uzskatīt par vērtībām, man tās ir ģimene, mans draugs, mana veselība un lai cik skumīgi nebūtu ari nauda,jo diemžēl bez naudas ļoti daudz ko nevar .Protams ,ja tās vērības ir nauda,lai varētu nopirkt kartejo gucci somiņu, tad man nav ko teikt,bet ja tas ir lai parūpētos par savu ģimeni, sevi, tad neredzu neko sliktu.:-)
15.10.2016 20:46 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Tīri intereses pēc - tas "neviens" tiešām tiek domāts kā 0 cilvēki pasaulē?
15.10.2016 20:49 |

Reitings 27
Reģ: 28.08.2016
mana vērtība ir brīvība un neatkarība, nekādām citām vērtībām nav nozīmes ja tu esi kontrolējams un iespaidojams no citu cilvēku puses
15.10.2016 21:43 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
viss forums brēc, ka tā nevar dzīvot, bet nē - attiecības netiek pārtrauktas, jo "es viņu mīlu"

Vismaz te pasūdzēsies, pat ja neaizskries prom. :-D Bet - cik daudz gan nav gadījumu, kad dzīvē notiek tieši pretējais.
15.10.2016 21:54 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Par dvēseļu radiniekiem piekrītu, bet mūsdienās šādu cilvēku atrast ir gandrīz neiespējami - spriežu pēc sevis. Neviens nevēlas pūlēties otra dēļ pat sīkumos, nevies nevēlas strādāt, lai koptu draudzīgās attiecības. Nē, gandrīz visi cilvēki izvēlas dzīvot "viegli" - ja rodas kaut mazākās grūtības, uzreiz meklē citu soul mate. Kurš gan vēlēsies nest tīrās zeķes? Tas taču prasa piepūli.

Nu tad tev ir stipri nepaveicies, man ir cita pieredze.
15.10.2016 22:27 |

Reitings 17280
Ne vienmēr aizskriet ir pareizā izvēle, tāpat kā nevienmēr palikt ir pareizā izvēle.
Statistikas datus necitēšu, bet agrāk, šķiet, tiešām biežāk neaizskrēja, jo bija "kauns" - ko darbā teiks, ko ģimene teiks, ko kaimiņi padomās... Vai kā atsevišķās valstīs joprojām - bail, ka ar akmeņiem nomētās. Jā, ģimenes bija stiprākas, sievas - lojālākas un piedodošākas... Vai laimīgākas?
15.10.2016 22:28 |

Reitings 5884
Manuprāt, attiecības ir jākopj abiem, agrāk vīri varēja atļauties būt paviršāki, rupjāki, nevīžīgāki, jo sievas jau tāpat prom nebēga, tagad sievai aiziet prom ir vieglāk par vieglu, un vīrieši arī vairāk piedomā par to, ko saka, kā saka, kā izskatās, galu galā līdz banalitātēm - cik bieži mazgājas un kādi ir to netikumi, jo atrast vietā citu, "labāku", var diezgan ātri...
15.10.2016 22:32 |

Reitings 9
Reģ: 15.10.2016
Manuprāt mūsdienās cilvēki vairāk ir tendēti uz karjeru, naudas pelnīšanu, ģimenes nodrošināšanu, attiecību izveidošanu, kā arī steidz ievērot sabiedrībā noteiktās normas, piemēram, jāprecas ir līdz 25 utt.
16.10.2016 12:24 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Mūsdienās cilvēkiem galvenā vērtība ir pierādīt sev un apkārtējiem, ka esi labāks, gudrāks, veiksmīgāks, skaistāks, bagātāks par apkārtējo masu. Vienalga kā. Krutāks diploms, amats, māja, dzīvoklis, auto, telefons (nekas, ka kredītā). Dizainera somiņa. T.s. veselīgs dzīvesveids (tjipa apmeklēju sporta klubu un ēdu eko-šmeko pārtiku). FB bildes no tāla ceļojuma vasarā vai vismaz nedēļas nogalē smukākā kļava no Siguldas.
Gimene, nē, nedomāju, ka tā mūsdienās daudziem ir vērtība. Runās jā, bet ne darbos.
16.10.2016 12:46 |

Reitings 82
Reģ: 25.07.2016
Soc tiklu utt del musdienas vairumam ir svarigi sevi apliecinat apkartejiem un sevi "paardot". Vai taas var saukt par veertibaam saubos. Vertibas gadu gaitaa nemainaas.
16.10.2016 13:17 |

Reitings 17280
Soc tīkliem ir cik, 10-15 gadu? Jūs tiešām domājat, ka 15 gadus atpakaļ sabiedrībā tās vērtības bija dramatiski citādas? Tikai "izrādīšanās" forma atškīrās.
16.10.2016 13:22 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Soc.tīklos izrādīšanas vienkāršāka. Ieliec savas jaunās mašīnas foto un to redz gan bijušais klasesbiedrs Īrijā, gan brālēns Ludzā. Plašāka auditorija kam izrādīties, arī stimuls lielāks to darīt.
16.10.2016 13:30 |

Reitings 5884
Jūsu paziņu un radu lokā tiešām ir svarīgi apprecēties līdz 25? No visām manām draudzenēm līdz 25 apprecējās tikai viena, pašlaik vairumam draudzeņu ir 26-35, retajai vispār ir draugs, par vīru nerunājot. Tiesa, man tāds apzināti veidots draudzeņu loks, jo ar cāļu mātēm neprotu atrast kopīgu valodu. Bet arī neviena no bērnības draudzenēm vēl savos 25+ nav precējusies un apbērnojusies. Manuprāt, mūsdienās vērtība ir tieši pretēja - NEapģimeņoties līdz kādiem 30 (piemēram), bet gan izbaudīt dzīvi, atpūsties, staigāt pa klubiem, ceļot, ilgi gulēt, izmēģināt jaunas avantūras, apmeklēt kursus savam priekam, iegūt 3.augstāko izglītību, utt.
16.10.2016 15:56 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Bet arī neviena no bērnības draudzenēm vēl savos 25+ nav precējusies un apbērnojusies

Man gan tieši pretēja situācija - gandrīz visām ir bērni, draugam ar viņa draugiem arī tas pats. Abi tikai nobrīnamies par kārtējo pāri, kurš iestūrē laulības ostā, vai paziņo par gaidāmo pieaugumu.
16.10.2016 16:09 |

Reitings 5884
Man tā ir pamatskolas klasesbiedriem, cik pavēroju FB, tur ir arī kompānija, kas turas kopā un visi uz riņķi precas un dzemdē. Bet "manā barā" vidusskolas klasesbiedru, studiju laika draugu un citādi iegūtu draugu vidū ģimenes veidošana ir absolūti nepopulārākā nodarbe.
16.10.2016 16:13 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ja? Es kaut kā laikam citu forumu lasu - pilns ar attiecību aprakstiem, kur skaidrs, ka attiecībās grūtību vairāk, kā negrūtību, zeķes ne tikai jānes, bet arī jāmazgā, viss forums brēc, ka tā nevar dzīvot, bet nē - attiecības netiek pārtrauktas, jo "es viņu mīlu".

Savukārt es biežāk pamanu Cosmiešu visai briesmīgo rakstu valodu (jā, nenoliedzu, ka atsevišķas meitenes šeit raksta perfekti - prieks lasīt), nepamatoti augstu, no realitātes šķirtu pašapziņu un absolūtu tolerances trūkumu pret jebkuru kritiku (jau atkal uzsveru, ka tādas nav visas šī portāla lietotājas). Kādi gan varētu būt šādi cilvēki, veidojot attiecības? Baidos pat iedomāties.
Laikam patiešām lasām dažādus forumus. :-)
Runājot par profesionālajam cietējiem un cietējām, kas nespēj izbeigt neveiksmīgas attiecības, man gribas būt skarbam un sacīt ko asu, taču diplomātiski paklusēšu.
Mūsdienās cilvēkiem galvenā vērtība ir pierādīt sev un apkārtējiem, ka esi labāks, gudrāks, veiksmīgāks, skaistāks, bagātāks par apkārtējo masu.

Kādreiz ir bijis citādi? Atšķiras drīzāk veids un formāts, kādā šī pierādīšana notiek.
Starp citu, vai sociālajos tīklos kāds mēģina "lielīties" ar savu gudrību? Neesmu pamanījis.
Gimene, nē, nedomāju, ka tā mūsdienās daudziem ir vērtība. Runās jā, bet ne darbos.

Ģimeni veido divi partneri. Ja vismaz viens no tiem savā raksturā ir "plānā galdiņa urbējs" (tukšs, aprobežots, ārišķīgs cilvēks), tad nekas stabils izveidoties tāpat nevar. Protams, iespējami arī izņēmumi - zinu vienu ģimeni, ko veido caca un "saldais puisis". Šķiet, abi ir laimīgi. :-)
16.10.2016 17:05 |

Reitings 17280
Roberts, tas, ka izkopta rakstu valoda NAV mūsdienu cilvēka vērtību skalas augšdaļā, protams, ir taisnība. Bet nu, mani gan parasti vairāk traumē satura, nevis pareizrakstības trūkums. No otras puses, arī nepareizi rakstošie cilvēki ir mūsdienu cilvēki un veido dažnedažādas attiecības, bieži vien - foršas un noturīgas.
16.10.2016 18:06 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Roberts, tas, ka izkopta rakstu valoda NAV mūsdienu cilvēka vērtību skalas augšdaļā, protams, ir taisnība.

Es domāju, ka rakstu valoda ir tikai piemērs. Aplūkosim divus indivīdus: A un B. A ir ar grūtībām ieguvis bakalaura grādu, jo par studijām nav bijis intereses, strādā vidusmēra darbiņā, piektdienu vakaros dodas uz klubu, kārtīgi "ballējas", protams, par katru savu solu visus informē ar sociālo tīklu starpniecību; īpašu interešu, izņemot ballēšanos, dažādu prezentāciju apmeklēšanu un izklaidi, šim cilvēkam nav, arī par fundamentālām lietām viņam nav ne laika, ne intereses aizdomāties. Protams, A ir daudz sekotāju sociālajos tīklos, kā arī pazīstama vai puse klubu un dažādu ballīšu apmeklētāju. A mēģina izlikties gudrs, runājot kaut ko nesakarīgu par karmu, indiešu kultūru, dzīvnieku tiesībām, veselīgu dzīvesveidu un velotransportu. Savukārt B izglītību ieguvis rūpīgi, nav apstājies pie bakalaura, strādā pat ļoti labā darbā, taču ir kluss, noslēgts un atturīgs: neballējas, sociālos tīklus neizmanto utt.
Kā Tev šķiet, kur no abiem - A vai B - vairums uzskatītu par interesantāku un dzīvē vairāk sasniegušu cilvēku?
Bet nu, mani gan parasti vairāk traumē satura, nevis pareizrakstības trūkums.

Manuprāt, valodas sintakse un semantika izteikti korelē, proti, tas, kurš neprot lietot pieturzīmes, visticamāk, nespēs izteikt arī sakarīgu viedokli.
No otras puses, arī nepareizi rakstošie cilvēki ir mūsdienu cilvēki un veido dažnedažādas attiecības, bieži vien - foršas un noturīgas.

Atvainojos par cinismu, bet es atcerējos kādu skandināvu dokumentālo filmu, kurā bija stāstīts par garīgi atpalikušiem cilvēkiem - kā tie dzīvo, veido attiecības, pat slēdz laulības, kas esot noturīgas. :-)
16.10.2016 18:27 |

Reitings 17280
Par dzīvē vairāk sasniegušu - B (jo labs darbs), par interesantāku - A (atvaino, bet kamēr klusie un noturīgie nav tik laipni pret biedējošajām masām un "neatveras", tikmēr apkārtejiem ar viņiem NAV interesanti)
16.10.2016 18:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits