Kursa darbs

Reitings 249
Reģ: 17.07.2014
Meitenes esmu izmisumā tādēļ lūdzu jūsu palīdzību.
Studēju psiholoģiju, tādēļ, varbūt atsauksies kāda psiholoģijas studente, kura varētu palīdzēt.
Runa nav par to, ka vēlos, lai kāda man uzraksta kursa darbu. Vienkārši termiņš strauji iet uz beigām, bet es vēl tēmu nevaru atrast par ko rakstīt. Lasu itkā vairākus rakstus, šķirstu grāmatas, bet nespēju atrast tēmu, par ko rakstīt.
Pārējās kursa biedrenes papildus studijām strādā, tādēļ kursa darba tēmas sasaistījušas ar darbu. Bet es nestrādāju, tādēļ esmu sprukās. Jādomā ne tikai tāda tēma, kas interesanta un mūsdienās aktuāla, bet ko vēlāk varētu pārvērst pētījumā un pētīt arī uz cilvēkiem, nu aptaujas un intervijas.
Es tiešām vēršos šeit tikai tādēļ, ka vairs nezinu ko citu lai dara.:-(
08.10.2016 18:44 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Tad ieraksti googlē "LU/RSU/.. metodiskie norādījumi pētniecisko darbu izstrādē". Kursa darbs ir tāda lieta, kas visās *vismaz cik man zināms* augstskolās tiek aprakstīts pa punktiem un neprasa tavu izdomu jautājumā, cik garam tam jābūt un ko tur jāraksta.
Tēma-droši vien katrā augstskolā citādāk, bet manējā ir jāpiesakās līdz noteiktajam datumam noteiktajā katedrā pie noteiktā pasniedzēja, kurš atbild par noteiktiem kursiem un kurš palīdz noformulēt tēmu.
LU 1.kursā vienmēr ir neobligātās lekcijas par to, kā jāraksta kursa darbi.
Ar to gribu pateikt, ka *sakarīgajās* augstskolās neviens neiemet studentu likteņa varā kursa darba rakstīšanā.
09.10.2016 16:19 |

Reitings 249
Reģ: 17.07.2014
Pašā pirmajā lekcijā tā viegli pieminēja - ka jābūt apmēram 20 lpp (ja pareizi atceros), un ka no grupas vecākā prasīs atsūtīt vēlāk sarakstu ar tēmām kādu kurš izvēlējies un pie kura pasniedzēja rakstīs; to kā noformēt var meklēt augstskolas mājaslapā. Pameklēšu varbūt būs arī metodiskie norādījumi. Lekciju sarakstā nav nekas minēts par to, ka būs kādas stundas, kur mācīs par to. Es tikai pieņemu, ka būs līdzīgi kā skolas laikā ar ZPD, un pēc tāda principa pagaidām vados.
09.10.2016 16:32 |

Reitings 751
Pašā pirmajā lekcijā tā viegli pieminēja - ka jābūt apmēram 20 lpp (ja pareizi atceros), un ka no grupas vecākā prasīs atsūtīt vēlāk sarakstu ar tēmām kādu kurš izvēlējies un pie kura pasniedzēja rakstīs; to kā noformēt var meklēt augstskolas mājaslapā. Pameklēšu varbūt būs arī metodiskie norādījumi. Lekciju sarakstā nav nekas minēts par to, ka būs kādas stundas, kur mācīs par to. Es tikai pieņemu, ka būs līdzīgi kā skolas laikā ar ZPD, un pēc tāda principa pagaidām vados.

Tas, kas ir boldā, tas arī ir metodiskie norādījumi, kur ir aprakstīts ne tikai tas, kādā izmērā burtiem jābūt, bet arī pētniecisko darbu uzbūve.
Pārsvarā augstskolās neviens pakaļ neskrien, ja teica, lai pameklē mājaslapā, tad meklē un to atradīsi, ja nemeklē, pati vainīga.
Lekciju sarakstos tādas lekcijas neatradīsi pat ja būtu, es tā pieņemu. To manis pieminēto kārtību un lekciju - tas bija tikai manā fakultātē, bet pieņemu, ka citās līdzīgi, ja tā ir LU. Tas notika ārpus lekcijām, tāpēc jau teicu - neobligātā lekcija interesentiem.
Nu vispār iesaku iepazīties ar skolas mājaslapu, nezinu, kā citviet, bet par manu stāstīto LU - tur ir daudz interesantu lietu.
09.10.2016 16:42 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Viņš jāaizstāv?
Neiet runa par to, ka norādījumi KĀ darbam jāizskatās. To katrs veikli atrod, nav pat nekas jāstudē.
Iet runa par to, KĀ izvēlēties tādu tēmu, kurā VAR nopietni pierādīt Secinājumus! Primārais, kā pamatosi tos un kā smuki uzrakstīt, pielejot nepieciešamo daudzumu " ūdens ".
09.10.2016 17:19 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Ja tas ir darbs ar " opnonēšanas spēli ", tad vissvarīgākais uzdevums ir secinājumu izdarīšanai izmantot info ar pietiekami spēcīgu funadmentu un spēt pierādīt arī tā pamatotību.
Bez tēmas darbam ir arī uzdevumi un mērķis, bet tas jau tāpat visiem skaidrs.
Iekrīt pārsvarā, ja secinājumu veikšanai nav izmantota info ar pietiekami pamatotu fundamentu.
09.10.2016 17:28 |

Reitings 751
Domāju, ka, palasot kritērijus, ir vieglāk saprast, ko no tevis prasa. Tas ir tikai mans viedoklis (šķiet, esmu slinkākā studente uz pasaules), bet, ja līdz darba nodošanai palikuši 2-3 mēneši, kas ir decembris-janvāris, tad nav jāpretendē uz starptautisko pētījumu un tamlīdzīgi. Ja man ir šāda situācija (un man parasti tāda rodas :D), es visu cenšos vienkāršot un ņemtu kaut vai tēmu par depresiju.
09.10.2016 17:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits