Attiecības ar tēvu

Reitings 416
Reģ: 15.01.2014
Ir tik daudz, ko varētu rakstīt par šo tēmu.
Būtībā ir tā, ka mans tēvs mani, maigi sakot, kaitina. Es nevaru ar viņu jauki parunāt, ilgstoši atrasties viņa sabiedrībā ir diez gan pagrūti (bet tagad ir sanācis tā, ka pie vecākiem esmu jau pusotru nedēļu), esmu ļoti vēsa pret viņu, ko cenšos kaut kā mainīt, bet, nu, nesanāk. Kad mēģinu runāt vai vienkārši atbildēt tēvam, viņš manus vārdus dzird pavisam citādi. Piemēram, pēdējās dienas visu laiku neliek mieru ar jautājumu, vai es braukšu dzīvot un strādāt uz Mainhettenu (Frankfurti pie Mainas), tur debesskrāpji (protams, tas kā joks par tiem debesskrāpjiem)... Saku, ka, ja gribas debesskrāpjus, jābrauc uz Dubaju. Viņš to dzird tā, ka es gribu braukt uz Dubaju un apprecēties ar kaut kādu musulmani, un sāk par to diskutēt, uzdot stulbus jautājumus un pārmest. Un tā ir vienmēr, kas ir nežēlīgi kaitinoši.
Viņš ir arī tāds impulsīvs, katrs sīkums viņam izraisa nepatīkamu diskusiju vai strīdu, kurā viņš kliegs, lamāsies vissliktākajos vārdos, apsaukāsies, darīs visu, lai tikai mēģinātu pierādīt savu taisnību. Kā viņš bieži vien mammai, atvainojos, uz*irš, pie kā mamma jau ir pieradusi, tas arī drīzāk ir emociju iespaidā, bet tā gribas pateikt, ka tikai lupata tā runā ar sievieti, bet diez vai es kādreiz saņemšos, un jēgas arī no tā nebūtu nekādas.
Bērnībā no viņa baidījos, ļoti. Viņš ir tāds... agresīvs. Esmu fiziski no viņa dabūjusi reizēm vairāk par parastu iepēršanu, bet grūtāk, protams, ir bijis emocionāli. Vienu brīdi pamatskolas laikā pat gribēju, lai viņš nomirst.
Tagad cīnos ar sevi un pārmetu, ka ir tāda attieksme un sajūtas, reizēm žēl tēva, ka es tā pret viņu. Vienmēr ir gribējies, lai man būtu tāds tētis, kā citiem, kā filmās, kurš ir maigs, jauks, ar kuru var parunāt, kuram var paraudāt uz pleca, uzticēties un paprasīt padomu.
Nezinu, kāpēc veidoju diskusiju. Varbūt, lai man pateiktu, ka, ņemot vērā visu, tāda attieksme no manas puses ir normāla, varbūt, lai uzzinātu, kādas ir jūsu attiecības ar tēviem.
Jūsu domas par šo visu.
06.10.2016 13:04 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Man arī ir lieliskas attiecības ar vecākiem, bet es esmu saskārusies ar gadījumiem, kad vecāki iesūdz bērnu tiesā un vēl briesmīgākas lietas nodara, tāpēc es neuzskatu, ka vecāku - bērnu attiecības ir must. Tāpat kā mēs izvēlamies, kuri radi mums ir tuvāki, tāpat ir arī ar vecākiem!
Autorei ieteiktu izrunāties, pastāstīt par savām sajūtām, ja tas nelīdz, tad viss ir skaidrs, tas nekad nemainīs un tu vari turpināt paciest vai arī norobežoties (par uzturēšanu vienmēr var kaut ko izdomāt - tu strādā vai studē).
P.s. Kāda jums ir vecuma atšķirība?
06.10.2016 15:24 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Kādreiz vispār likās, ka tētis pavisam no citas planētas. :-D
Ar gadiem tikai ievēroju, ka esam rakstura ziņā ļooti līdzīgi, iespējams, tāpēc visvairāk radās nesaskaņas. Protams, vēl reizēm gadās sakasīties, bet pārsvarā varam parunāt par jebko un būs, kam paprasīt padomu. :-) Patīk, ka mums ir vienāda humora izjūta, mamma, piemēram uz viņa jokiem paskatītos ar šķību aci. :-D
06.10.2016 15:33 |

Reitings 416
Nezinu, vai es kādreiz saņemšos sarunai ar tēvu. Vienkārši nevaru iedomāties sevi, izkratot sirdi. Tāpat arī es zinu viņa reakciju. Par manu stresu un nervu problēmām viņš izteicās: "Da kāds tev var būt stress?", kas jāsaprot tā, ka man tādai jaunai meitenei, kuru vēl var teikt uztur vecāki, nevar būt nekāds stress un nervu problēmas, tāpēc es vienkārši neko negribu teikt. Pie tam viņš lielu daļu noliegs, par ko es esmu pilnīgi pārliecināta, kā arī uzskatīs, ka tas, kā viņš bērnībā izturējās, ir normāli, un tas saucas būt stingram, un, ja viņš tāds nebūtu, es nebūtu teicami pabeigusi vidusskolu, iestājusies augstskolā utt. Vēl joprojām viņš mēdz pateikt: "Atceries, kā vienu brīdi tu slikti mācījies, tad mēs "parunājām", un tev atkal labas atzīmes bija?". Labas atzīmes skolas laikā man ir bijušas vienmēr.
Mums 25 gadu starpība.
06.10.2016 15:39 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Man vienkari nav attiecibu ar tevu . Apprecejas ar citu pat kazas neuzaicinaja. Izvelejas citu sievieti..agrak bija sapigi jo vareju satikties 2x gada uz 3 dienam un 15 gados pat dzirdeju sarunu starp vinu un vina sievu kura teica man jabrauc majas. Ka aizbraucu taa pielida un aiz muguras aprunaaja.tgd tevs irijaa jau 8 gadus kontakts nulle.
06.10.2016 15:39 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ja godigi zel ka tev tik sliktas attiecibas ar tevu tomer tevs ir viens. Skumji ka tev taaa.
06.10.2016 15:40 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Savu tēvu Tu neizmainīsi nekā, vienīgais, ko vari izmainīt, ir Tava attieksme. Vislabāk jau, protams, būtu nedzīvot kopā, jo tā ir daudz vieglāk uzturēt labas attiecības, bet, ja tas nav iespējams, tad vienkārši nepievērs visam, ko viņš saka, tik lielu uzmanību, laid gar ausīm, lai izrunājas, izņemās un gan jau būs miers.
Manas attiecības ar tēvu. Mans tēvs ir brīnišķīgs, mums ir ļoti labas attiecības, viņš visu mūžu rūpējies par mani, lutinājis, arī vēl tagad to dara. Viņš man ir bijis lielisks piemērs, kā vīrietim jāizturas pret sievieti, viņš vienmēr bijis galants, gadīgs, rūpīgs gan pret manu mammu, gan pret mums ar māsu. Viņš ir arī karstasinīgs un straujš, spītīgs, daudzās lietās esam ļoti līdzīgi. Es nesūdzos, bet dažreiz šķiet, ka viņš mani uztver kā tādu drusku nevarīgu, kurai jāpalīdz, jāatrisina lietas manā vietā pat tad, ja tā nemaz nav. Viņš joprojām, lai arī man ir vīrs, ir siena, aiz kuras paslēpties.
06.10.2016 15:48 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es uzskatu, ka tas, ka bērnu uztaisīji, nedod tiesības pret šo cilvēku (bērnu) izturēties riebīgi vai kā pret savu īpašumu. Mīlestību ir jānopelna, tāpat kā cieņu. Man bioloģiskais tēvs kaut kur ir un pat dzīvs pēc pēdējām ziņām, bet tas viņam nedod tiesības būt manam tēvam vai mana bērna vectēvam. Es pārtraucu visus kontaktus jau daudzus gadus atpakaļ un nenožēloju ne brīdi. Man vairāk tēvs pēdējos 5 gadus ir mammas dzīvesbiedrs, kuru mīlu un cienu kā pašas miesīgu radinieku.
06.10.2016 15:49 |

Reitings 416
shadow., forši, ka jums tā. :-)
Es arī redzu kaut ko, kas man ir no viņa. Tas pats slinkums, ko viņš man pārmet, lai gan pats, kad "nebrauc" (tālbraucējs), var vairākas dienas pavadīt istabā uz gultas, skatoties raidījumus TV, lai gan remonts, kas iesākts jau daudzus gadus atpakaļ, stāv uz vietas, un ir daudz kas cits, ko vajadzētu izdarīt, tajā pašā laikā mamma katru dienu ir darbā, bet paspēj gan pusdienās atbraukt un pabarot viņu, gan vakarā pēc darba vēl vairākas stundas pavadīt virtuvē, gan vairākas reizes pa vakaru uztaisīt viņam tēju un maizītes, un brīvdienās vēl darboties kaut ko pagalmā. Viņš tikai mācēja mums ar māsu aizrādīt, ja kaut kas nav izdarīts.
Humora izjūta.. Es arī skatos šķībi. Visbiežāk tā ir kaut kādu pagātnes faktu pieminēšana ar tādu smīnu, kas mani tracina. Bet varbūt tas ir tāpēc, ka to saka viņš. Citādi viņam humora izjūtas kā tādas nav. Jebkuram jokam viņš pieies no nopietnās puses. Grūti tagad konkrētu piemēru pateikt, lai šis būtu skaidrs. Vienīgais vienā jaunajā gadā, kad spēlējām spēli, kur viesiem jāizvelk lapiņa, uz kuras teikts, kāpēc ir uz šejieni atnācis. Lai arī kādi būtu tie iemesli, nevienam nebija nekādu problēmu. Viņš izvilka kaut ko tādu kā - nocopēt vai izdejoties, vai bučoties ar puišiem, un tā vietā, lai izlasītu un pasmietos, sāka kaut kādus attaisnojumus stāstīt, ka nelasīs, ka ar puišiem neko tādu nedarīs (precīzi neatceros) utt.
06.10.2016 15:53 |

Reitings 416
Ar vecākiem es nedzīvoju kopā, lai gan manas mājas pagaidām vēl ir pie viņiem. Parasti, pat, ja mēnesi mājās neesmu bijusi un izdomāju brīvdienās atbraukt, ceru, ka tētis būs reisā. Tagad ir sanācis tā, ka visu šo laiku, ko esmu mājās, viņš arī ir. Īpaši nekontaktējamies, daram savas lietas, bet tāpat vienkārši viņa klātbūtne jau ir nepatīkama. Bet atkal tādas domas liek justies vainīgai, jo tomēr tētis, un viņam arī noteikti ir sāpīgi, ka es esmu tik vēsa un atturīga.
06.10.2016 15:59 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Mistel, pēc stāstītā atgādina vienu cilvēku. Nu kādu laiku izvairījos ar viņu kontaktēties bet skatos, ka tagad nedaudz mainījies uz labo pusi, pat parunāt varam. Vienīgais brīdis, kad šis cilvēks ir patīkams, ir tad kad iedzer. skumji bet tas tā ir.
06.10.2016 15:59 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Savu tēvu Tu noteikti neizmainīsi, un, lai ko Tu teiktu, visdrīzāk nebūs tā, ka viņam pēkšņi atvērsies acis un viņš sapratīs visu, ko dzīvē dara un darījis nepareizi. Protams, būtu labi, ja jūs izrunātos un Tu pastāstītu viņam visu, kas Tev nepatīk, bet nedomāju, ka tas kaut ko mainītu. Tās lietas, kas kaitina vienkārši jācenšas neņemt vērā un laist gar ausīm. Grūtāk ir ar agresivitāti un sliktu izturēšanos to nevar tik vienkārši piedot un aizmirst. Žel, ka tā, bet laikam jau vislabāk būtu norobežoties un kontaktēties pēc iespējas mazāk, galu galā viņš pats pie tā ir vainīgs, ne jau bez iemesla Tev ir tāda attieksme.
Man ar tēvu ir ļoti labas attiecības. Varam stundām runāties par jebko. Mēs esam ļoti līdzīgi gan uzskati par dzīvi, gan humora izjūta, tāpēc viens otru tik labi saprotam, un zinu, ka lai kā arī būtu tēvs uz mani nekad nedusmosies un neko nepārmetīs.
06.10.2016 16:10 |

Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Mistel, mans tētis(arī mamma, bet retāk) bieži vien mēdza aizrādīt, ka tas un tas nav izdarīts, vai arī kāda piezīme par dzīvesveidu, uzskatiem, bet tas bija, kad dzīvoju pie vecākiem. Loģiski, ka, dzīvojot kopā, vienmēr kāds atradīs kaut ko, par ko otram piekasīties. Tāpat dažreiz iegrieza tas, ka tētis vienmēr nostājās mammas pusē, bet tagad respektēju to, ka viņš ciena mammu.
Iespējams, ka tētim pašam gadījusies smaga diena, vai ir problēmas, kas neliek mieru un tāpēc cieš apkārtējie. Esmu arī domājusi, ka ne vienmēr kritika, vai jebkāda cita sev nepatīkama piezīme domāta negatīvi, varbūt tas ir veids, kā otrs izrāda rūpes par mums.
06.10.2016 16:11 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Es ar savu fāteri nekontaktējos, jo pēc 5 sarunas minūtēm ar viņus var sastrīdēties.
Un viņam tā saruna ir tāda, ka uz katru teikumu var kašķi uztaisīt.
06.10.2016 16:25 |

Reitings 416
Es nevarētu vispār nekontaktēties ar tēvu, jo, kā jau teicu, justos ļoti vainīga. Pie tam pašai arī gribētos, lai viss būtu citādāk, lai viņš būtu citādāks, bet skaidri zinu, ka tā nekad nebūs. Ir retu reizi tādi mirkļi, kad viņš izrāda sapratni vai paslavē - jūtos tik lieliski, kaut kāda emocionāla saikne parādās. Bet tas uz ļoti īsu brīdi.
06.10.2016 16:32 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Mistel
Manējie šķirušies jau 5 gadus. Tagad ir baigais miers mājās. Viņi katru dienu strīdējās, cik no bērnības attcerējos.
Ja citi pārīši izstrīdās reizi pusgadā. Es teiktu, ka tas ir maz.
Bet, to jau sapratīs, tikai tas, kuram pašam tā ir bijis.
06.10.2016 16:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits