Iztirzāta tēma- Negribu bērnus

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Es zinu, ka ir bijušas millions diskusijas, ka mūsdienās tas ir normāli negribēt bērnus. Esmu ar puisi kopā 5 gadus un mūsu attiecības ir nogājušas strupceļā, man nejauši ir nācies izspļaut, ka man riebjas bērni un pati nekad negribētu. Protams, šobrīd eam vēl ļoti jauni (25 gadi) un neplānojam pat kāzas, taču nesen kad bijus ciemos pie viņa radiniekiem viņam esot uzkritis, ka man pat neesot gribējies rokās ņemt viņa mazo māsīcu un splēlēties. Viņš tāpēc esot teicis, ka gribot pārdomāt vai mūsu nākotnes attiecībām ir jēga, ja es nākotnē negribēšu viņa bērnus. Es viņu ļoti mīlu un viņš ir tiešāms mans soul mate, bet esmu pārliecināta, ka man neradīsies mātes jūtas, tāpēc no vienas puses būtu dranķīgi vajāt viņu aiz deguna. Ko man darīt un ko teikt?
Man patiešām ir savdabīgs raksturs un es piepildījumu bērnu audzināšanā nesaskatu.
05.10.2016 16:08 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Daenerys1, man ar omītēm ir tieši tāda situācija kādu aprakstīji. Vienīgi abas omes ar mazo ir tā sajukušas, ka viena pat piedāvāja, lai ceļojumā dodamies bez bērna un viņa ar vēl citu cilvēku (radu) palīdzību galā tiks ar viņu galā.
Nekad nebūtu domājusi, ka mana māte uz ko tādu labprātīgi uzprasītos, bet dažreiz arī brīnumi notiek.
Protams neatstāju, jo tāpat nevarētu bez mazā atpūsties.
Dabā visādi brīnumi notiek. Sievietes negrib bērnu pašā saknē, bet, ja gadās, tad mazuļa aprūpi uztic tēvam. Ar krūti bērnu nebaros.. tas mazākais ļaunums, bet arī nesniegs jebkāda cita veida tuvību, kuru spēj sniegt tikai miesīga māte. Protams par tā visa nozīmi bērna emocionālajā attīstībā nerunāsim. Un tālāk rodas tādas pašas sievietes. Paveicas, ja vīrietis, jo tad kādai bērnu negribētājai būs vismaz precinieks.
05.10.2016 23:17 |

10 gadi
Reitings 505
Reģ: 26.08.2013
hmm, diez kā izskatītos šī diskusija, ja, cienītās, jūsu vecākiem būtu līdzīgas domas kādreiz bijušas.
06.10.2016 00:12 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Skandināvijā vīrietim pienākas tikpat garš bērna kopšanas atvaļinājums kā sievietei - pa pusgadam katram, ja nemaldos. Un tur nav nekādas briesmīgās mātes bez mātes instinktiem, vienkārši sabiedrībā citādākas ģimenes vērtības un tēva/vīrieša loma ģimenē.

Nezinu, kā pārējās Skandināvijas valstīs, ber Norvēģijā, situācijā, kad ir māte un tēvs, mātei ir vai nu 49 vai 59 nedēļas, bet tēvam ir 10 nedēļas. Tēvam nepienākas pusgads, bet šis laiks var tikt sadalīts abiem vecākiem, ja tā vēlas:
Ir situācijas, kad tēvs var paņemt lielāko daļu šī atvaļinājuma, izņemot 3 nedēļas pirms un 6 nedēļas pēc dzemdībām.
Šo laiku var arī sadalīt un tad abi ir mājās pusi visa kopīgā perioda vai arī ņem savu periodu viens pēc otra.
06.10.2016 00:45 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
nezinu, kā citās Skandināvijas zemēs, bet Zviedrijā vienam vecākam pašreiz ir 90 dienas.
Föräldraförsäkringen - hälften var
Föräldraförsäkringen är till för att alla föräldrar ska kunna kombinera arbete med föräldraskap. Föräldrar har rätt till föräldrapenning när ett barn föds eller adopteras.
För ett barn får föräldrarna 480 föräldrapenningdagar. En nybliven pappa eller den andra föräldern har dessutom rätt till tio dagar med ersättning när ett barn föds.
Föräldrar med gemensam vårdnad har rätt till hälften var av dessa dagar. Man kan avstå dagar till varandra, men 90 av dagarna är reserverade för var och en av föräldrarna och kan inte avstås till den andre föräldern. Om barnet är fött innan den 1 januari 2016 är det 60 reserverade dagar per förälder som inte kan avstås till den andre föräldern.
Dagarna kan tas ut som hela eller delar av dagar fram till dess barnet är åtta år eller senast när barnet avslutat första skolåret.
Barn har rätt till båda sina föräldrar enligt FN:s barnkonvention som Sverige undertecknade 1990. Om du som arbetsgivare underlättar för dina medarbetare att dela på ansvaret för barnen blir du en mer attraktiv arbetsgivare.
06.10.2016 01:21 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
90 dienas? Un ko tālāk?
06.10.2016 01:48 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man jau liekas ,ka ir taas saucamaas "beernu mammas" un taadas sievietes,kuras tomeer saka,ka nee-nu varbuut viens ...Tas ir liels darbs!Taa nav ne izneesaasana ,ne dzemdeesana ,un nekaada gadijumaa izskats,kas neatgrieziisies....ilgus gadus kaadai!
Man nesen bija saruna ar jaunu sievieti-nu varbuut mazliet vairaak kaa 30!Gruuti pateikt vecumu,jo sieviete no Etiopijas-loti smuka peec beerniem!Atceros kaa vinai dzima viens peec otra 15 gados!Straadaajam kopaa.Nekad nav bijusi izdeviiba taa no sirds parunaaties ,un te peeksni vienaa dienaa ,vina saka-vai tu zini ,ka manam delam,kuram 15g. ir autisms!Es biju loti paarteigta!Taa vaards pa vardam ,un izraadaas peec kadas potes ,beernins paartaajis runaat utt,tas esot bijis 2 gadu vecumaa .
Tas ,protams ,nenotiek katraa gimenee,bet es biju loti izbriiniita,ka ar visaam loti lielaam gruutiibaam,sieviete dzemdeejusi veel 4 reizes!
Vina atzinaas,ka noteikti ir vieglaak buut darbaa,kaa maajaas!Viirs nestraadaajot!Esot beidzis speciaalus kursus,kuri saistaas ar psihiatriju un ir maajas visu laiku!!!!Cepure nost viira prieksaa!Domaaju ,ka vinam noteikti nav viegli,jo slimais deels ir agresiivs kaadreiz utt!
Ko es ar so piemeeru gribu teikt-ir sievietes,kuras veelaas beerninus, un ir gatavas ciiniities,vienalga kas!
Es noteikti nepiederu pie siim sievieteem!Man ir divi deeli !Esmu loti pateiciiga Dievam,ka veseli stipri viiriesi,bet tajaa pasa laikaa saku-man divi noteikti jau bija daudz!Godiigi!
06.10.2016 03:50 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ja vīrieši varētu dzemdēt, tad, manuprāt, demogrāfija būtu uz urrā. Tās esat pašas jūs/mēs/sievietesmammas, kas viņus par ņuņņām pataisa. Pašas izaudziniet mīkstpēdiņus kuri mirst ar 37 temperatūru.
Kā arī pašas popularizējat tos mītus par abortiem benzīntankos u.t.t. Pašas arī runājiet par to, ka aborts ir ok. PAŠAS VISU TO MĀCAT!
Domāju, ka vīrieši gan darītu pavisam savādāk, ja spētu būt mātes.
06.10.2016 08:22 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Adaa, švaki Tev ar zviedru valodu. Tekstā, ko Tu ieliki, ir teikts, ka 90 dienas ir piešķirtas katram vecākam un nav pārnesamas otram vecākam. Kopējais apmaksāto dienu skaits vecākiem ir 480 dienas jeb 16 mēneši, bet pēdējos 3 mēnešus no tiem samaksa ir neatkarīgi no algas - 180 SEK dienā.
06.10.2016 08:24 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Ar skandināvu piemēru gribēju teikt, ka tur BKA laiku var dalīt uz abiem vecākiem, ko Latvijā nevar. Šeit - kurš no vecākiem aizies BKA, tam arī visu periodu maksās pabalstu. Bet vispār es to uzrakstīju tāpēc, ka man nepatīk teksti par vīrieti kā ģimenes apgādnieku BKA laikā, jo māmiņa arī saņem normālu naudu, ja vien ir strādājusi un maksājusi nodokļus. Neatbalstu tēta raušanos melnās miesās, nebūšanu mājās un bērnkopības atstāšanu sievietes ziņā, kamēr pats tik rukā. Tāds modelis man nav pieņemams un tādu negribu nodot arī savam bērnam. Tāpēc jau arī mammas izaudzina ņuņņas, jo tētis satiek bērnu tik vakarā uz stundu.
06.10.2016 08:32 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Kāda nozīme tam kā notiek citur, par to jau nav runa. ASV vispār dekrēts nav, pēc 3 ned jau uz darbu, un mammas pašas izvēle ņemt bezalgas atvaļinājumu un palikt ar bērnu, vai pelnīt naudu. Protams, ka vairums mammām prioritāte ir nauda. Tāpat kā daudzas mammas lēmumu iet strādāt nevis palikt ar mazo jo maksā labāku algu. Šaubos, ka teiksim vīrietis pelnītu 2000 un sieviete 400, vīrietis ietu dekrētā, kamēr sieviete strādāt. Visu izsaka finansiālie apstākļi.
06.10.2016 08:48 |

Reitings 1368
Pirmkārt, mamma nav tikai apstāklis, tas ir arī emocionālais. Un ja vīrietis būtu māte visās tās izpausmēs, tad nešaubos, ka būtu laba māte.
06.10.2016 08:52 |

Reitings 1368
Situācija reāla ASV, bērns piedzima priekšlaicīgi, ļoti vājš ar mazām izredzēm, mamma strādā algotu darbu medicīnā ar algu 10 tūkstoši dolāru mēnesī, izmanto pienākošo atvaļinājumu, iespēja ir iet bezalgas atvaļinājumā un ģimenes budžets samazinās par 10 tk, kas ir vērā ņemama summa, jo ir kredītā liela māja kurai ir lielas izmaksas, vai ņemt aukli no Latvijas, jo tas ir lēti un iet uz darbu. Nu bet loģiski, ka izvēlas pirmo, bet ja būtu iespēja saņemt 1.5 gadus līdzvērtīgu pabalstu pavadot kopā laiku ar bērnu, nešaubos ka izvēle būtu par labu bērnam. Kurš gan neattiektos no kolosāla apmaksāta atvaļinājuma. Kaut vai 5 tūkstoši maksā, par tādu naudu var algot palīgu, braukt atpūsties, spa, fitness. Tas ir tāds bubulis uzpūsts, ka 1.5 gadi ar bērnu ir kā karcerī. Nu ja nu kādai tā ir, lai padomā vai pati nav kaut kur pie vainas. Jo ar bērnu ļoti daudz iespēju, pastaigas, fitness, baseins, mierīgi vari apmeklēt arī lekcijas, gleznosanu, šūšanu, jāšanu, nevajag piesaistīt omes, gribi randiņu ar vīru, paņem aukli uz 2 stundām, visas nav varmākas. Ja nu meklē attaisnojumu, tad tā ir tikai paša vaina!!!
06.10.2016 09:03 |

Reitings 1368
Nevis pirmo izvēlas, bet iet algotā darbā, kļūdijos rakstot ;)
06.10.2016 09:12 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Vīrieši, kā zināms, pat 37 grādu temperatūru pārcieš kā uz nāves gultas, kur nu vēl grūtniecības un dzemdību izciešana.

Kur Jūs tādus sagrābstat, a? (t) Vai tā ir vnk kaut kāda kaut kur padzirdēta stereotipa atražošana pat neaizdomājoties ?
06.10.2016 09:21 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Caloo - viņas laikam no savas pieredzes. Brīnos tikai, ka ar tādu smaidu un smiekliem to stāsta. Bet nu kaut kā jau bēda par "prieku" jāpārvērš, lai neizskatītos pēc pēdējām losenēm :)
Tulīt gan jau spuras būs gaisā un visas tiks sauktas par feministēm :D es tik ceru, ka viņas savus dēlus par nevarīgiem slimiķiem netaisīs un meitas par visu varošām bābām :)
06.10.2016 09:30 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ne visām ir jābūt mātēm. Vēl esi jauna. iespējams ar laiku domas mainīsies.
06.10.2016 09:44 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Katrā jokā ir daļa taisnības!
Tas, ka vīrietis ņuņņo pie saslimšanas nenozīmē, ka arī pa dzīvi viņš ir ņuņņa un nevarīgs sliņķis.
06.10.2016 09:48 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Kur jūs tos ņuņņotājus tādā gadījumā atrodat, kas pie 37 grādu temperatūras mirst?! Man apkārtējie vīrieši šādu temperatūru pat nepamana, nu ir pašsajūta nedaudz sliktāka, nu nekas, ir dzīvotājs!
06.10.2016 09:51 |

Reitings 1368
Nu Selīna, tad uz priekšu, Tev ir iespēja izaudzināt neņuņņu.
Labāk lai vīrietis pasūkstās par iesnām, nekā ignorē veselību, mans tēvs ir tāds, maz gan slimoja, bet nekad neteica, ka slikti, vismaz neredzēju, finālā viņš absolūti ignorē savu veselības stāvokli, vienkārši neiet pie ārstiem. Tas arī nav labi!
Un tiešām tas nav rādītājs, varbūt vīrietis tos 37 panes slikti, jo reti viņam ir tie 37, un kad ir tad vairāk ir emocionālais kā fiziskais. Bet nu apsaukt visus pa lošiem, ir nu gan Tev līmenis, bet es jau to agrāk pamanīju, skaidas galvā, vairāk nekas :-D
06.10.2016 09:53 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
es tik ceru, ka viņas savus dēlus par nevarīgiem slimiķiem netaisīs un meitas par visu varošām bābām
Selīna, tas jau notiek, pilnas skolas ar mazām pirejām, kam mātes sastāstījušas ka visu drīkst, bet puišiem redz jābūt maziem un klusiņiem, nedod dievs mazajām dāmām ko skarbāku pateiks.
06.10.2016 09:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits