Hei!
Pirms kāda laika pabiju Īrijā un šī valsts man iekrita sirdī, tā teikt. :) Šobrīd esmu tādā dzīves posmā, ka jau kādu laiku domāju par aizbraukšanu no Latvijas, bet vēl neesmu saņēmusies, taču uzreiz jāsaka, ka iemesli nav īsti ar naudu saistīti (t.i, nedodos zelta kalnu meklējumos). Vairāk tas, ka vismaz šobrīd, nespēju nosēdēt vienā vietā, gribās ceļot un apskatīt pasauli, tajā skaitā arī padzīvot citur. Īrijā kā tūrists esmu bijusi vairākkārt, izjūtu to kā savu vietu, un sapratu, ka ļoti labprāt vēlētos tur arī studēt. Taču neesmu no bagātas ģimenes, un zinu, ka mācības būtu jāapvieno ar darbu, līdz ar to, interesē praktiski, kāda šobrīd ir atmosfēra Īrijā? Cik grūti būtu atrast darbu paralēli mācībām, piemēram, apkalpojošajā sfērā? Lai definētu, kas man ir "grūti", jāsaka, ka arī šobrīd Latvijā studēju un darbu man nekad nav bijis problēmu atrast.
Ak jā, un ticiet vai nē, man tiešām nav neviena pazīstamā latvieša Īrijā. Zinu vairākus īrus, bet tā kā mani interesē tieši iebraucēju pieredze tur, un šobrīd, 2016. gadā, nevis krīzes laikā vai pirms tās, vēršos pie jums! :)