Sagribējās pagatavot kaut kādus sāļos pīrādziņus. Nekad pati neesmu taisījusi, tāpēc vajag sīku, smalku pamācību kā pagatavot mīklu, un ieteikumus, idejas. :) Kādi ir jūsu iecienītākie?
mīklu.... espirmaja reizē nopirktu to paku gatavo, sauso Tur grūti kaut ko izdarīt ne tā. Un pēc tam jau, kad ir skaidrāks, kā tam jārūgst, kā tam jāizskatas, cik stingram/mīkstam/burbuļainam, tad vari taisīt no nulles pati.
Es mīklai pērku vienmēr Dobeles dzirnavnieka rauga mīklu. Ļoti patīk. Pildījumā lieku nedaudz kūpinātu speķīti un kūpinātu liesu. Zinu, ka veikalā Top! ir nopērkama laba sverama pīrāgu gaļa, ka nemaz nevajag atsevišķi pirkt speķīti un liesiņu. Vēl labi man padodas buljona pīrādziņi. Izsutinu uz pannas malto gaļu ar garšvielām. Atdzesēju. Lieku kārtainās mīklas četrstūrīšos un taisu trijstūrīšos. :)
Ā, nopietni? Tikai sinepes pildījumā? Nebūtu ko tādu iedomājusies :D Tāpēc jo interesantāk. Varētu vismaz dažus tādus pamēģināt nākamreiz, kad sanāks cept pīrādziņus.
Mani iecienītākie pildījumi: 1) sēnes saceptas ar sīpoliem 2) vārīta ola ar lociņiem 3) žāvēta gaļa ar sīpoliem 4) sacepta maltā gaļa Mīkla rauga vai kārtainā bezrauga. Pa virau lieku saulespuķu vai sezama sēkliņas.
Nu vēl vari kaut kādu gaļiņu klāt... es tādus ar plkām sinepēm sen, sen ēdu kafejnīcā un sen, sen pāris reizes taisīju mājās pati (neesmu pīrādziņ&kūk-meikeris)