Man arī ir disku trūce, dažas protūzijas (stadija pirms trūces, kad disks ir vēl tikai izspiedies), rotējoši diski, hiperlordoze, skolioze, bet... Es pat sporta zālē cilāju svarus. Man jau šķiet, ka ir ļoti svarīgi attīstīt korsetes muskuļus, jo ja jau mugurkauls pats sevi īsti turēt negrib, kaut kas lietas labā jādara. Kopš apmeklēju sporta zāli, mugura sāp ievērojami mazāk. Ja iepriekš man mugura nesāpēja kādas 2 reizes nedēļā, tad apmeklējot zāli, kustoties, tā sāp kādu reizi, divas nedēļā. Domāju ir ievērojama atsķirība. Vismaz vairs nav vajadzīgas tās šausmīgās šprices dibenā. :(
Kā arī, ja tev patīk aerobika (visa lēkāšana utt), droši, iegādājies labus, amortizējošus apavus un lēkā. Esmu gājusi uz zumbu, problēmu nebija... Vnk jāizvērtē, ja saproti, ja ir kāda kustība, ko labāk nedarīt, izlaid.
Tas pats ir arī ar skriešanu. Jā, nedrīkst skriet pa asfaltu ar kaut kādām koka kedām, bet pa mežu, labos apavos, kāpēc gan ne?
Man jau šķiet, ka nekas nav aizliegts, tikai jāizvēlas pareizs izpildījums.
Lasīju, ka nedrīkst braukt ar velosipēdu, jo redz, kratoties uz bedrēm. Nopietni? Kurš tev liek pa tām bedrēm kratīties! Es braucot vnk pie katra nelīdzenuma paceļu savu dibenu no sēdekļa un nekāda trieciena nav. Tad jau sabiedriskajā transportā sēžot ir lielāka iespējamība kaut ko traumēt.
Uz novembra beigām beidzot pierakstījos pie rehabilitaloga. Tad jau redzēs, ko šis man teiks!. :)
Neiroloģe Ieraugot manu datortomogrāfijas izrakstu arī domāja, ka būs man operācija jātaisa, bet pārbaudot visus refleksus secināja, ka nemaz tik traki nav.
Jā, bija brīdis, kad kājās īsti neklausīja, muguras sāpes stiepās līdz pat ceļiem, bija brizi, kad pat nevarēju gultā pagriezties no viena sāna uz otru.. Bet tiešām, kustības palīdz! Protams, tikai visu ar prātu!