Prakses un darba savienošana

Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, meitenes! Vajag jūsu padomus, idejas pieredzi.
Jau vairākus gadus man ir stabils, pastāvīgs darbs, kas man patīk. Pirms pāris gadiem iestājos neklātienē augstskolā, jo gribējās pakustināt smadzenes citā virzienā un sapratu, ka ar savu darba grafiku tās retās klātienes tikšanās reizes mēnesī es varēšu izbrīvēt. Pirms dažām dienām uzzināju, ka man šajā semestrī ir paredzēta 4 nedēļu prakse.
Tagad es nesaprotu, kā praksi varētu savienot ar darbu:
* savā darba vietā es nevaru iziet praksi, jo tas, ko studēju, ir pilnīgi pretējs tam, ko strādāju, un manā darba vietā nemaz nav tādas pozīcijas, kā vajag praksei;
* viss atvaļinājums jau tika izmantots pirms pāris mēnešiem;
* ņemt bezalgas atvaļinājumu? Bet kā tad es izdzīvošu veselu mēnesi vispār bez naudas. Man ir taču visādi rēķini, pārtika, arī par skolu jāveic ikmēneša maksājums.
Es nevaru izdomāt, ko man darīt. Sāku jau domāt, ka, neraugoties uz ieguldīto, varbūt jāmet augstskola pie miera. Bet varbūt man tikai pagaidām viss rādās drūmās krāsās, jo pagaidām esmu bez idejām. Līdz šim man nav vispār nekāda pieredze ar praksēm, tāpēc viss, kas ar to saistīts, man ir pilnīgi melna bilde.
Tāpēc gribēju parunāt ar jums. Kāda jums ir pieredze ar augstskolas prakses iziešanu? Vai tiešām visām bija iespēja iziet praksi savā darba vietā? Vai arī tobrīd nestrādājāt? Ir kādi ieteikumi, idejas, pieredzes stāsti, jebkas sakāms par šo tēmu? Labprāt uzklausīšu jūsu sakāmo. :)
21.09.2016 11:05 |

Reitings 259
Reģ: 06.03.2010
Ja tiesam gribi iegut kaut ko no prakses un apskatit ka notiek konkretaja vieta darbiba, tad nebaidies, izradi interesi, runa, saruna. Ja redzi, ka pretim 'auna', dodies uz nakamajam parrunam vai ari sazvanies. Pec sarunas stila jau jutisi kadas sliedes iet saruna. Kada skola? Kads novirziens?
21.09.2016 13:23 |

Reitings 255
Reģ: 27.07.2016
Gan jau grafiku var sarunāt, atliek interesēties un runāt ar DD.
Es apvienoju vienu praksi ar darbu- darba vieta nepiedāvāja attiecīgo amatu, bet tiku (jeb izciniju meklejot pa visam malam) pie vajadzigas dokumentācijas un beigu beigās sapratu, kāpēc DD nebija attiecīgā info pieejama un bija tā jāplēšas.
Otru praksi nespēju apvienot. Tur valsts iestāde nebija ieinteresēta nākt pretī grafika ziņā.
21.09.2016 13:31 |

Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
Paldies visām par komentāriem un padalīšanos pieredzē! :)
Vismaz vairs man viss neliekas tik bezcerīgi kā vakar. Labprāt jūs uzklausīšu, ja ir vēl kas sakāms par šo tēmu. Tagad dodos komandējumā uz pāris dienām, bet atgriežoties ieskatīšos šeit. Man ļoti noder jūsu pieredzes stāsti. Paldies! :)
22.09.2016 09:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits