Sveikas, meitenes! Vajag jūsu padomus, idejas pieredzi.
Jau vairākus gadus man ir stabils, pastāvīgs darbs, kas man patīk. Pirms pāris gadiem iestājos neklātienē augstskolā, jo gribējās pakustināt smadzenes citā virzienā un sapratu, ka ar savu darba grafiku tās retās klātienes tikšanās reizes mēnesī es varēšu izbrīvēt. Pirms dažām dienām uzzināju, ka man šajā semestrī ir paredzēta 4 nedēļu prakse.
Tagad es nesaprotu, kā praksi varētu savienot ar darbu:
* savā darba vietā es nevaru iziet praksi, jo tas, ko studēju, ir pilnīgi pretējs tam, ko strādāju, un manā darba vietā nemaz nav tādas pozīcijas, kā vajag praksei;
* viss atvaļinājums jau tika izmantots pirms pāris mēnešiem;
* ņemt bezalgas atvaļinājumu? Bet kā tad es izdzīvošu veselu mēnesi vispār bez naudas. Man ir taču visādi rēķini, pārtika, arī par skolu jāveic ikmēneša maksājums.
Es nevaru izdomāt, ko man darīt. Sāku jau domāt, ka, neraugoties uz ieguldīto, varbūt jāmet augstskola pie miera. Bet varbūt man tikai pagaidām viss rādās drūmās krāsās, jo pagaidām esmu bez idejām. Līdz šim man nav vispār nekāda pieredze ar praksēm, tāpēc viss, kas ar to saistīts, man ir pilnīgi melna bilde.
Tāpēc gribēju parunāt ar jums. Kāda jums ir pieredze ar augstskolas prakses iziešanu? Vai tiešām visām bija iespēja iziet praksi savā darba vietā? Vai arī tobrīd nestrādājāt? Ir kādi ieteikumi, idejas, pieredzes stāsti, jebkas sakāms par šo tēmu? Labprāt uzklausīšu jūsu sakāmo. :)