Nodevēji - cik bieži.

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Gribu uzzināt godīgu atbildi, pat varat neieslīgt sīkākās detaļās - cik bieži Jūs ir nodevis vīrietis? Piemēram, jūs uzsākat attiecības, kas atklājas pēc tam, ka nemaz nav bijušas attiecības? Kad atklājat, ka ir bijusi vēl kāda meitene, ar ko paslepus čatojis. Vai bijis vēl iepazīšanās saitos. Sēdējis tur paslepus.
Kad ir bijušas attiecības (ar visiem sapazīstināta utt) un tad vienā brīdī atklāj, ka patiesībā cilvēks ir nodevējs un nav pat īsti bijis tas viss nopietni?
Jā, kā var nojaust, esmu ļoti aizvainota (maigi izsakoties) un gribu zināt. Gribu normālus, nobriedušus stāstus par šo visu. Vai ir iespējamas vēl tīras attiecības uzbūvēt šajā gadsimtā. Un vai ir vīrieši, kas uzvedas kā vīrieši nevis sēž uz sievietes kakla. Ka mīl Tevi un patiesi iepriecināt vēlas un ir SAVSTARPĒJI tas viss, nevis tikai no viņa puses.
18.09.2016 22:57 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Tad drīzāk, ko tu mēģini šeit aprakstīt, ir cilvēks ar samērā augstu kognitīvās empātijas slieksni uz zemu emocionālo empātiju. Iepriekš no tevis rakstītā varētu šķist, ka visi "inteliģentie" pretējā dzimuma pārstāvji var tikt automātiski ielikti riska grupā, tikai, protams, tas ko mēs katrs interpretējam par inteliģentu personību ir dažāds. Domāju, varētu sašaurināt šāda konkrētā civlēka tipa definīciju, savādāk pats tavos ieskatos varētu nonākt aizdomu zonā, kaut gan man drīzāk patīk aizrunāties par abstraktām tēmām (jāatzīst meitenēm neinteresē).
19.09.2016 21:38 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ghost, kongitīvā empātija ir ārkārtīgi svarīga mūsu sabiedrībā, lai sasniegtu tīri racionālus mērķus, savukārt emocionālā ir traucēklis - tāds vismaz ir mans skatījums.
19.09.2016 21:42 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ghost, man loti patik tava bilde profilaa. :) sorry par offtopiku
19.09.2016 21:50 |

Patīk
Reitings 151
Kognitīvās empātijas nozīmi, protams, nevar pārvērtēt, tomēr personīgi uzskatu, ka emocionālās empātijas nozīme personīgajās attiecībās ir diezgan būtiska, lai sasniegtu vispārēju mentālo labklājību.
Es izsakos ļoti vispārināti, bet pa tēmu šeit arī jāņem vērā īstermiņa domāšanas un sevis apzināšanās trūkums, pat ar labas kognitīvās empātijas kombināciju var novest pie diezgan sliktiem ilgtermiņa rezultātiem.
19.09.2016 21:53 |

Reitings 1868
Ghost, es kā sociopāts raugos uz to nedaudz citādi.
19.09.2016 21:55 |

Patīk
Reitings 151
Un kāds tad ir tavs skatpunkts?
Ghost, man loti patik tava bilde profilaa.

Lieki slavēt. Viena no pirmajām bildēm ko toreiz atradu google meklētājā.
19.09.2016 22:02 |

Reitings 1073
Ghost, patīkami lasīt. :)
Jā, inteliģence ir, bet emocionālā piesaiste neizveidojas.
Sāku lasīt par Apzinātību grāmatu, kur aprakstīts, kas notiek smadzenēs, kad tiek bojāti smadzeņu apgabali. Neveiksmīga trauma un viss. Cilvēks vairs nespēj izjust emocijas, mīlestību. Vai bērnībā kortizola līmenis paaugstinās stresa situācijās, ja tādu ir bieži, tiek traumēta bērna psihe, jo jaunām, augošām smadzenēm traucē neironu funkcionēšanu un augšanu. Tad rodas neiejūtīgi, bezsirdīgi vīrieši, kas krāpj, kas moca un izmanto. Un nejūt par to nekādu sirdsapziņas pārmetumus.
19.09.2016 22:05 |

Reitings 1868
Tad rodas neiejūtīgi, bezsirdīgi vīrieši, kas krāpj, kas moca un izmanto.

Pirmkārt, krāpšanai, manuprāt, nav nekāda sakara ar empātiju; otrkārt, domāju, ka savus partnerus moka vairāk tieši pārlieku emocionālie cilvēki.
19.09.2016 22:14 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Man žēl, ka komentētājiem ir nācies piedzīvot nodevību. Lai cik viegli ir pateikt, bet novēlu, lai ir vieglāk 'norakstīt' piedzīvoto uz dzīves pieredzi un neškiest energiju domājot par tādiem bijušajiem.
Nevaru noturēties, Ghost - ja tic inteligences-iekārojamības teorijai, tad tajā momentā, kad Tu esi nonācis līdz abstrakto tēmu apspriešanai, meitene ir Tevi tāāā iekārojusi, ka viña vienkārši nespēj vairs koncentrēties :-)
19.09.2016 22:24 |

Patīk
Reitings 151
Atdzīšos ka neesmu pietiekoši lasījis par šo tēmu, lai nopietni diskutētu. Ar dažu individuālu pētījumu pārskatīšanu drošvien būs par maz, vairākiem pētījumiem var būs atšķirīgas empātijas definīcijas. Medicīnā vispār dažreiz pat ar šķietami labu metadoloģiju ir grūti noteikt pamatotu korelācijas un cēloņa saikni, no statista skatpunkta, jāskatās uz meta-pētījumiem (pētījumi, kas aptver vairākus pētījumus), kaut gan lasīts, ka arī tie var bieži beigās izrādīties greizi. Jo vairāk mainīgo lielumu starp iniciatoru un novērojamo simptomu, jo grūtāk noteikt.
19.09.2016 22:31 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Kādā dramatismā jūs te esat iegājuši. :D Ja par autores jautājumu par "tīrām" attiecībām. Manuprāt, tad cilvēkiem (abiem) ir jābūt ar ļooti askētisku attieksmi pret dzīvi, ļoti pašdisciplinētiem. Vai arī jau pieredzējušiem vairākas attiecības. Vai arī tieši otrādi - jauniem un ideālistiem (abiem). Jāsakrīt daudz un dažādiem faktoriem, un visupirmām kārtām - personībām. Bet šausmināties, ka "mūslaikos vairs nav tādu attiecību.." ir lieki, jo cilvēka būtība ir bijusi visos laikos vienāda, tas, kas tagad ir mainījies - privātās dzīves robežas un pašpubliskošanās (tāds vārds ir?) līmenis ikdienā.
19.09.2016 22:37 |

Reitings 1868
Medicīnā vispār dažreiz pat ar šķietami labu metadoloģiju ir grūti noteikt pamatotu korelācijas un cēloņa saikni...

Šī problēma neaprobežojas vienīgi ar medicīnu, jo ļoti grūti nodalīt korelāciju no implikācijas. Elementārs piemērs - empīrisku eksperimentu rezultātā varam atrast korelāciju, ka, paaugstinoties gaisa temperatūrai, palielinās pieprasījums pēc saldējuma. Cits pētījums rāda, ka, paaugstinoties šai temperatūrai, palielinās pieprasījums arī pēc iedeguma krēma. Skaidrs, ka pieprasījums pēc saldējuma un iedeguma krēma korelē, taču nevar apgalvot, ka pieprasījuma pieaugums pēc saldējuma implicē pieprasījuma pieaugumu pēc šī krēma.
19.09.2016 22:39 |

Reitings 1073
Es skatos, ka cosmo sēž vienreizēji vīrieši. :) Augstākā izglītība. Svešvārdi, kas ar katru diskusijas lapu tiek paplašināti. Ideālie vīrieši. Žēl, ka par mums zina pārāk daudz. :D
19.09.2016 22:48 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Honda, ar laiku aizvainojums sāks balēt.. Turklāt eksistē cilvēki, kas ir uzticīgi un ciena savu partneri :) No sirds ceru, ka Tu atradīsi savu mīļoto cilvēku, uz kuru var paļauties (l)
19.09.2016 22:57 |

Patīk
Reitings 151
Nevaru noturēties, Ghost - ja tic inteligences-iekārojamības teorijai, tad tajā momentā, kad Tu esi nonācis līdz abstrakto tēmu apspriešanai, meitene ir Tevi tāāā iekārojusi, ka viña vienkārši nespēj vairs koncentrēties.

Cik pats esmu novērojis, anekdotiski, tad parasti šāda abstrakto tēmu apspriešana pavedas tikai ar vīrieša dzimuma vienaudžiem, redzot patiesu entuziasmu un emocionālo ieguldīju apsriežot cilvēka ralitātes, valodas izpratni, vai vienkārši kautkādus random kosmoloģiskos novērojumus un ar to saistītos reibuma domu graudus. Ar meitenēm nav īsti bijis, līdzīgu uzvedību novērojis esmu tikai tad, kad tiek apsriestas attiecību tēmas, kas tāds kas nav tik ļoti distancēts no cilvēka ikdienas.
19.09.2016 22:59 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Wow! Nu gan te dažām traka pieredze... :-/
Mani neviens nav krāpis vai kā savādāk nodevis. Drīzāk es mēdzu pārkāpt dažas robežas savas sasodītās ziņkārības dēļ, bet nu saprāta robežās, neizdarot nelabojamas kļūdas.
19.09.2016 23:02 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es skatos, ka cosmo sēž vienreizēji vīrieši.

Par visu šo tēmu, vēlos vēl piebilst, meitenes, neiekrītiet no sākuma uz gudrām sarunām.

Jā, no tādiem implicēti korelējošiem vīriešiem jāturas pa gabalu, piekakās dvēseli un aizies korelēt ar citu....
19.09.2016 23:02 |

Reitings 1868
Ghost, katram cilvēkam piemīt savs interešu loks, pieredze un izglītības joma. Nu, būtu sarežģīti pārrunāt kosmoloģijas vai kosmogonijas jautājumus ar, teiksim, ekonomisti. Tā vietā labāk izvēlos diskusija par, teiksim, mazāko kvadrātu metodi datu apstrādē.
19.09.2016 23:08 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Korelācija, kognitīvisms, implikācija, empātija, tiri piri :D redzu, ka ir pirmdienas vakars, puikas ieskrējušies. :D
19.09.2016 23:09 |

Reitings 1073
cormeum, es jau piedevu, paldies par jauko novēlējumu! :) Jocīgi, ir tikai pavisam nesen šķiršanās notikusi, sajūta, it kā būtu pagājuši gadi.. :)
57days, smuki pateici :D
19.09.2016 23:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits