Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Džīz, tagad ir nagu lakas, kuras ražo bērniem. Esmu redzējusi uzlakotus nagus arī piecgadīgai meitenītei, un iedomājies, man acīs neizkrita no šoka, jo tas nešķiet nekas pārsteidzošs.
Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām
Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas.
Nu ja - ieveidotām lokām ar frizūru nav nekāda sakara. :-D
Mani pirmie īstie augstpapēžu apavi bija aptuveni piektajā klasē un vēl tagad atceros apbrīnu no citu meiteņu puses un manu patīkamo satraukumu doties uz skolu, jo es taču biju vēl vienu soli tuvāk sievišķībai. Kaut gan manas pirmās augstpapēžu kurpes bija jau pirmajās klasītēs, kurām gan bija vien pāris cm augsts papēdītis, bet man tas bija ļoti nozīmīgi kā jau daudzām mazām meitenēm. Tāpat krāsoju mammas lūpu krāsas. Bērni iepazīst pasauli atdarinot pieaugušos, neuzskatu, ka pareizi bērnam to liegt, kamēr tas notiek saprāta robežās.
18.09.2016 22:37 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Traki būtu, ja puikas uz skolu ietu ar uzlakotiem nagiem un uz papēžiem...:-D
Mana meita jau dārziņā šad tad bija ar uzlakotiem nadziņiem. Un stāstīja, ka citas meitenes arī krāso nagus. Patīk arī lūpas krāsot un tad bučot tēti un priecāties, ka palicis nospiedums.
Ļoti daudzas meitenes bērnībā sapņo par princesēm, grib princešu kleitas, frizūras, nu un attiecīgi arī somiņas, make-up un apavus. Tā daļa meiteņu apgūst to sieviešu māku izskatīties skaisti un sevi pucēt. Kādēļ to būtu jāliedz darīt?... (t)
Skola nav policija vai slimnīca. Nepastāv aizliegums sievietēm krāsoties vai lietot smaržas.
18.09.2016 22:41 |

Reitings 407
Varbūt autorei iekšā sēž rūgtums par pazaudētu bērnības daļu. :-D
18.09.2016 22:43 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Ja sievietes/meitenes gribētu izdabāt puišiem, staigātu visas plikas.
Bet par tēmu - ja mana meitiņa gribēs pucēties, tad viņa tiks pucēta. Kāpēc man teikt viņai nē? Tikai tāpēc, ka kādai tas liekas nepieņemami? Es jau tagad uz svētkiem viņu tērpju smukās kleitiņās, nofočēju un bildes lieku albumā, lai viņa vēlāk var atskatīties un priecāties par to, cik maziņa un mīlīga bija :)
18.09.2016 22:50 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Autorei drusku taisnība, bet pasniegšanas veids kaut kā nekāds. Arī man radās sajūta, ka autorei kaut kāda sāpe par to.
18.09.2016 22:51 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
mani tik tiešām netraucē, ka citi audzina savus bērnus pēc saviem ieskatiem. nu tiešām. it nemaz.

Arī man tas pats! Vispār es nāku no ļoti striktas ģimenes, bet ar krāsošanos un pucēšanos nekad nav bijuši nekādi aizrādījumi. Un jāpiemin, ka bērnu un pusaudžu pucēšanās (brīvprātīga) nav nekādā veidā saistīta ar seksualizāciju, man otrajā klasē puiši neizraisīja nekādas seksuālas sajūtas, bet kleitas un papēžu kurpes gan bija. Vispār kā jau blakus diskusijā teicu, es ļoti labi mācījos no savām kļūdām un man ir prieks, ka mani vecāki ļāva tam visam notikt dabiski. Jā pusaudžu gados man bija gan blondi, gan melni, gan zaļi mati, bet esmu veiksmīgi ataudzējusi savu dabīgo krāsu un vairāk tādā krāsošanas kārdinājumā nekritīšu. Ļoti iespējams (es nesaku, ka vienmēr), ka strikti noteikumi vienā dienā var novest pie pārāk lielas visatļautības un īssavienojuma prātiņā. :D Vispār es uzskatu, ka bērnam var ļaut visu, kas nav neatgriežams. Mati ataug, seja atjaunojās, organisms attīrās, bet es noteikti būtu pret tetovējumiem un citiem paliekošiem efektiem, to tad tikai saprātīgā vecumā, taču tas ir tikai mans viedoklis, un citas mammas var darīt, kā vien viņas vēlas.
18.09.2016 23:03 |

Reitings 19
Ok, varbūt esmu pārāk konservatīva, jo uzskatu, ka skola tomēr ir un paliek izglītības iestāde. Pieļauju, ka lielāka daļa skolotāju man piekristu. Manuprāt, tomēr ir jābūt kādai robežai, kas ir pieņemams skolā un kas mājās.
18.09.2016 23:07 |

Reitings 407
Ja tas būtu tik būtiski, sen tiktu ieviestas pārmaiņas skolu iekšējās kārtības noteikumos. Kamēr tas nav izdarīts, skolotājam nebūtu nekādu tiesību iebilst pret bērna frizūru vai lūpu spīdumu. Es, godavārds, nekad (!!!) neesmu dzirdējusi kāda skolotāja pretenzijas.
18.09.2016 23:20 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
A, ko man darīt, ja mans dēls paprasa viņam uzlakot nagus!?
:-D
18.09.2016 23:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
melnu laku, emo vai metālistu tērpu un laid lakotu dēlu uz skolu. Tā ir tikai nagulaka!
18.09.2016 23:23 |

Reitings 19
Frizūra un lūpu spīdums varbūt no manas puses neveiksmīgs piemērs, bet augstpapēžu kurpes un sarkani lakoti nagi zem 10 gadu vecuma?
18.09.2016 23:23 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
skola nav tikai izglītības iestāde, tā ir galvenā vieta, kur jaunieši socializējās ar saviem vienaudžiem, ir arī interešu izglītība un pulciņi pie viena, pasākumi utjp. ja es ar savu meitiņu brīvdienā uzkrāsotu rozā nagus, tad pirmdienas rītā neņemtu nost, tikai tāpēc, ka skola. un tā ir ar visu, tagad mazajiem tā iet novelkamie zelta tetovējumi, arvien ziedu vainadziņi un tādas lietas. protams, būtībā tas viss ir lieks, bet, ja bērnam patīk, tad patīk gan sestdienā, gan trešdienā ar ziedu vainadziņu skraidīt :D
18.09.2016 23:29 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Manai dāma vēl tikai aug , nebiju lakojusi nagus viņai vēl . Mans uzskats tāds , ja nagulaka ir perlamutra , rozīgi caurspīdīga , blāvos toņos , tad nav nekas tāāds . Bet , ja ir sarkani piem .tad jau izskatās vulgāri . Neder ne bērnudārzniecēm , ne skolniecēm līdz teiksim 7.klasei sarkani lakoti nagi . Izņēmums helovīnu u.c ballītes .
Un manā laikā bija gan gadījums , kad skolotāja lika klasesbiedrenei notīrīt karmīnsarkanu nagulaku , tā arī pateica , ka skola nav izklaides vieta , ārpus skolas , lai dara ko grib .
Tāpēc lielākoties atbalstu autori .
Nav vajadzīgs lieki atbalstīt meitu vēlmi ātrāk būt pieaugušām . (t)
18.09.2016 23:38 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
mana 2,5 gadniece lako kājām nagus , man vieglāk atļaut nolakot , nekā celt traci neparko , jo viņa grib tāpat kā man .... viņai ir arī savas smaržas un lūpi spīdums....
skolas laikā mēs krāsojām visu un matos smērējām visu , tad bija nenormāli kruti iepīt matos diegus , es kā tagad atceros , kā n-tās h sēdējām pie spoguļa un pinām bizes , tad vēļ topā bija visādi spīdumi , briesmīgas matu lakas ar krāsām un spīdumiem .... mēs pat džinsas pūtām ar tām lakām .... pirmie augstpapēžu zābaki man bija šķiet 6 klasē , es biju sajūsmā .... 8klasē jau lietā gāja pilns arsenāls ar platformenēm, minisvārkiem un ādas mugursomām ....(l):-D:-D:-D
19.09.2016 09:48 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Es arī atceros, ka mamma mani pucēja un ļāva pucēties, kad biju maza. Tīneidžeru vecumā gan man vairāk bija aktuāli džinsi, kedas un t-krekli, kādu laiku. Bet atceros arī kā radiniece šausminājās, ka man bija pirmās augstpapēžu kurpes 8.klasē. Es gan esmu pateicīga omītei un mammai, ka ļāva pucēties un arī ieaudzināja stila un gaumes izjūtu. Ja mana meita gribēs pucēties - ļaušu! :-)
19.09.2016 09:56 |

Reitings 692
Reģ: 25.07.2016
Zīle. Nu par puišiem es nezinu ko ieteikt. Man ir mazais brālis, 4 gadini, grib pirkt meiteņu drēbes, lūpu krāsas, lakot nagus, mana mamma pagaidām ļauj viņam pirkt meitenigakas drēbes bet ejot uz ielas tik un tā caur lielu brēkšanu uzvelk kaut ko puiciskāku atstājot tikai rozigās kurpes ar puķēm :D
Tur es nezinu ko lai dara, ieejot veikalā skrien pie meiteņu drēbēm, grib 101 lūpu krāsu, viņam vēl ir čirkaini mati pēc dabas un varat iedomāties cik amizanti izskatās, kad siikais saak kaut kur skriet un māte sauc viņu vārdā, un viņš izskatās ka maza meitene :D
No džeku drēbēm kategoriski atsakaas, saka ka tad nevilks neko vispār vai nems maasas dreebes.
Baidos par to kas notiks kad viņu sūtīs uz skolu.
19.09.2016 10:09 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Dārziņa izlaidumā vienai meitenītei, no mana dēla grupiņas bija lakoti nadziņi, tāpat arī bija lakoti nadziņi un rozā līpu spīdums uz skolas 1.septembri, sākumā apstulbu, dēļ tiem nadziņiem, ja tas bērns nebūtu mana bērna vienaudzis, mana reakcija būtu pilnīgi cita, bet viss, kas saistas ar manu bērnu- manā prātā viņš joprojām tikko ir sācis staigāt un ir nesen dzimis. :D
Pati esmu lakojusi nadziņus draudzenes meitai, kad viņai bija trīs gadiņi, vienkārši, es lakoju un viņa arī gribēja, nodomāju- kāpēc ne..? Atnāca draudzene un ieraugot iesaucās- (vārds) mani nositīs (bērna tēvs)! Tad atkal man likās- nu, ko var pārspīlēt, viņa tak liela meitene un tā tikai nagu laka, lai jau pucējas... :D Bet tā konkrētā meitene, viņai gan šobrīd 5 gadi jau, ļoti seko līdzi saviem apaviem, no rītiem nereti ir skandāli ar mammu par to, kādus apavus viņa grib vilkt un to, kādus apavus būtu jāvelk, pēc mammas domām- man tas tik mīlīgi šķiet! (l)
19.09.2016 10:10 |

Reitings 407
Varbūt autorei vajadzēja pārdomāt, ko īsti teikt pirms taisīt diskusiju, un parādīt uzskatāmus materiālus. Tagad sanāk tāda mīcīšanās dubļos.
19.09.2016 10:10 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
amor90_la, mani uztrauktu tādas puiša vēlmes... :/
19.09.2016 10:16 |

Reitings 692
Reģ: 25.07.2016
Naomi* bet ko lai dara? Nevar jau aizliegt cilvēkam ğērbties legingos ar sirsniņām un krekliņos ar frozen Elzu :D
19.09.2016 10:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits