Es gan šobrīd studēju, bet paralēli tam izmantoju katru iespēju iefīrēties kādos darba devēja/pašvaldības/arodbiedrības rīkotos kursos vai lekcijās. :-D Parasti sanāk kāds 1 dienas pasākums reizi 2 mēnešos. Lasu arī diezgan daudz profesionālo lietratūru par darba/studiju tēmu.
Mācīšanās ar darbu nesaistītas lietas parasti notiek kampaņveidīgi, kad ir īpaša interese par kādu fenomenu. Tad kādu brīdi aktīvi skatos dokumentālās filmas, klausos lekcijas un podkāstus, kā arī lasu grāmatas tikai par to. Šobrīd ir periods, kad interesē galvenokārt ģenētika un cilvēces evolūcija.
Arī aizraušanās ar praktiskām lietām notiek periodiski - ir periodi, kad vairāk interesē jaunas gatavošanas tehnikas un kulinārā vēsture, ir periodi, kad mājās tiek ēsts vienkāršāk un vairāk vingrots. Tad es jūtu vajadzību "studēt vingrošanu" :-P Nu, un tāpat ar visu pārējo...
Gribētos apgūt vēl kādu valodu, īpaši tagad redzot kā vīrs kaifo mācot citiem franču valodu (kuru es neprotu), bet jau pāris gadu tālāk par gribēšanu netieku.
No resursiem sirsnīgi iesaku openculture.com, kuriem ir ārkārtīgi plašs "par brīvu" online kursu katalogs un lieliska citu materiālu kolekcija gan lai mācītos valodas, gan interesentiem citās sfērās. Vēl man personīgi ļoti palīdz kindle konts un tagad modīgā lieta - bulletin journal. Respektīvi, piezīmju grāmatiņa :-D Tāpat noteikti palīdzētu arī labi strukturēts jūtūbes konts, bet manam čaklumam ir robežas (savukārt slinkumam nav) :-D