Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

veģetāri latviešu ēdieni

 
Reitings 107
Reģ: 03.03.2016
Sveikas,
gribu uztaisīt pasēdēšanu ar draudzenēm no ārzemēm un iepazīstināt ar Latvijas ēdieniem, taču problēma ir tāda, ka viena ir veģetāriete un vēl viena neēd sarkano gaļu, bet latviešu virtuve pārsvarā balstās uz gaļas ēdieniem. Dažādus saldos ir viegli izdomāt, taču ar sāļajiem ir grūtāk. Prātā nāk vienīgi sklandrauši un dažāda veida sāļās pankūkas, bet varbūt ir vēl kaut kas? Nemeklēju tik ļoti tradicionālos ēdienus, kā vienkārši latviskas garšas.
17.09.2016 22:05 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Zivis der?
17.09.2016 22:11 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
pankūkas ar olu veģetārietim? atkarīgs no veģetārisma paveida
aukstā zupa
pelēkie zirņi
pupiņu-zirnīšu sautējums (krējumam ir gana daudz veģetāro aizvietotāju)
visādi sēņu ēdieni
kartupeļu sacepums (varbūt ne gluži latviešu virtuves klasika, bet mans Lido favorīts)
sautēti kāposti (ja draudzenes nav baigi tuvu pazīstamas ar vācu virtuvi)
šprotes eļļā (ja veģetārieši ir no zivju ēdāju paveida)
kāpostu tīteņi (ietin soja+sīpols+garšvielas "kotleti")
pildīti kabači (arī ar viltoto kotleti, sojas kotletes ir diezgan vienkārši uztaisāmas)
piena zupa (man personīgi riebjas, bet, šķiet, ir latviska)
tomāts+sīpols+krējums salāti
17.09.2016 22:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
marinēti ķirbji :)
17.09.2016 22:13 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
Vari zirņus uzvārīt bez speķa, protams. Pīrādziņi ar sieru (jebko citu arī vari bāzt iekšā)
Ir jau arī kartupeļu pankūkas, štovētie kāposti, arī bikstiņbiezputra?! es tik īsti nezinu kā taisa, bet , manuprāt, bez gaļas?!
Tie paši vārītie kartupeļi ar biezpienu un krējumu, dilles. Ja iespējams , tad ar siļķi. Ir patiesībā vairāki tādi latviski ēdieni. Man vismaz šie tādi šķiet! :)
Labu apetīti!
Un, jā, maniem ārzemju draugiem ļooooti garšo pīrāgi, jo viņi tādus neēd un netaisa. Ja nu vienīgi tādus, kas eļļā vārīti.
17.09.2016 22:14 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Godīgi sakot, piedāvātie ēdieni man īpaši apetīti neraisīja...
17.09.2016 22:17 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
Jā, kā arī sēņu mērce ar mežā lasītām sēnēm, tas man liekas kaut kas unikāls un arī pašgatavot Jāņu (Jāņveidīgs) siers!
17.09.2016 22:18 |
 
Reitings 107
Reģ: 03.03.2016
Bukstiņputru vienmēr ēdu ar gaļas mērci, bet varbūt, ka ar meža sēņu mērci arī varētu labi sanākt? Gailenes tirgū vēl var nopirkt?
17.09.2016 22:28 |
 
Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
pie zirņiem liec karamelizētus sīpolus
17.09.2016 22:29 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
Es domāju, ka mierīgi var ēst ar sēnēm, bet , ja negribi lieki ekspermentēt, tad vari vienkārši ar vārītiem kartupeļiem +dillīte. Un sēnes 90 % ,ka vēl var nopirkt!
17.09.2016 22:30 |
 
Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Nevaru iedomāties, ka kāds citzemju iedzīvotājs, kurš nāk no tālākām zemēm, ar sajūsmu ēstu šprotes, siļķi un bukstiņbiezputru. Iespēja, ka garšos ir 50/50.
Vispār būtu diezgan savādi, šķietami latviskos ēdienus, ar entuziasmu pasniegt kā savas valsts izdomājumu. Jā, tā ir mūsu tautas vēsture, bet ne šo ēdienu dzimtene.
https://m.youtube.com/watch?v=jR0t1MZ30lc
17.09.2016 22:32 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
te jau jājautā - kas ir tie latviskie ēdieni? Ja ar to mēs saprotam ēdienus, ko ēd teju vai katrās latviešu mājās, tad tā ir viena lieta, savukārt, ja mēs skatamies uz ... es pat nezinu, teju vai etnogrāfiskām receptēm kuras, pie tam, NAV raksturīgas arī mūsu tuvākām kaimiņvalstim, tad, ņemot vērā Latvijas izmērus, nekur daudz tālāk par sklandurausi mēs netiksim.
Vai sautēti kāposti ir latviešu izgudrojums? protams, ka nē. vai tas ir latvijai tipisks ēdiens: jā
17.09.2016 23:04 |
 
Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
gribu uztaisīt pasēdēšanu ar draudzenēm no ārzemēm un iepazīstināt ar Latvijas ēdieniem
Tas tā. :-D
17.09.2016 23:19 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
Nemeklēju tik ļoti tradicionālos ēdienus, kā vienkārši latviskas garšas.

:-)
17.09.2016 23:20 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Pamatēdienā var izvēlēties zivi, teiksim to pašu Baltijas buti.
Uzkodas, kāda tradicionālā siera plate, pīrādziņi, kādi marinējumi.
17.09.2016 23:33 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es tādus gluži zirņus ar speķi, aukstās zupas, šprotes utt neizvēlētos, tomēr diez gan specifiski ēdieni, var ne tas labākais priekšstats veidoties par mūsu virtuvi.
17.09.2016 23:39 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
kartupelu pankukas ar senu merci!! neviens vel nekad, nekad nav teicis, ka negarsotu!
17.09.2016 23:52 |
 
Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
havaja - man negaršo! :D Bet es arī izvēlētos kartupeļu pankūkas ar dažādām mērcēm, piedevām, toppingiem. Būtu dažādība, t.i., izvēle un arī kartupeļi vairumam garšo.
18.09.2016 00:23 |
 
Reitings 107
Reģ: 03.03.2016
Paldies,meitenes par viedokļiem! Ir no kā iedvesmoties.
Varbūt iepriekš nepareizi nodefinēju to Latvijas ēdienu, man tas asociējas ar lietām/produktiem, kas raksturīgi šeit, bet ne obligāti etnogrāfiski. Daudzās valstīs taču par to tradicionālo ēdienu izcelsmi strīdas, bet pagatavošanas veids izšķir visu, kas to padara par savu. Man, piemēram, vāciešu štovētie kāposti ļoti negaršo..
18.09.2016 00:38 |
 
Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Vārīti kartupeli ar silkji un biezpienu- vistradicionālākais latviešu ēdiens
18.09.2016 00:48 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Es drošvien izvēlētos saceptus kartupelīšus ar dillēm, sīpoliem Un meža sēnu mērcīti, štovētus kāpostus, burkānu-zirnīšu sautējumu, gurkus/tomātus ar krējumu. Varētu būt gardas arī sālās plānās pankūkas ar meža sēnēm vai saldās ar biezpienu un ievārijumu. :-P
18.09.2016 02:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!