Tas pāriet ar laiku, saprotot, ka tā attiecības var izirt. Un tad kaut kādi ikdienas sīkumi patiešām sāk likties sīkumi. Protams, attiecībās būs jāapslāpē egoisms. Protams, ka daudz kas ir vieglāk, esot vienai. Bet tad tev jāpadomā, vai tu tiešām arī vēlies šķirties. Ja nē, jāiemācās ignorēt daudz ko. Nevis turēt iekšā un krāt, bet palaist vaļā, ignorēt. Tad, kad tev, piemēram, veikalā jāsaskaras ar naidīgu pārdevēju vai darbā - kašķīgu kolēģi - , tu taču nekrāj to sevī un tad pēc mēneša neej atpakaļ un nebļauj virsū? Tu iemācies palaist vaļā, lai taupītu savus nervus. Attiecībās ir līdzīgi - tikai tur tev būtu jāgrib saudzēt arī otra nervi.
Varbūt tevi tavā dzīvē sadusmo pavisam citas lietas, tikai vieglāk ir to izgāzt uz draugu? Tā vispār ir liela, milzīga problēma - iet sabiedrībā smaidīgai un pieklājīgai, un tad nākt mājās un dusmas izgāzt uz tuvajiem, jo tur taču "tu vari justies kā mājās" un "tuvākajiem ir jāsaprot". Nē, tuvākajiem nav tas jāsaprot un jāpieņem, tuvākajiem ir jābūt kā miera ostai, kur tu vakarā iestūrē nogurusi, jā, bet gribēdama tur būt. Dusmoties tu brīvi vari uz tiem, kas tevi tiešām sadusmo. Kolēģim roka nenokritīs, ja tu pateiksi, ko tu par viņa uzvedību domā, un resnās omes, kas spraucās sabiedriskajā, kur vien var, arī pārdzīvos, ja tu viņām iebakstīsi ar elkoni. Es kādreiz esmu bijusi tajā uzvilktas stīgas lomā, kura atvēzējas un šauj taisni vakarā uz draugu. Nu vairs nē. Un viņš tāpat. Mēs varam atnākt mājās, pateikt: "cik man šausmīga diena bija, viss tik grūti, tas stulbs un to vispār varētu nosist.. I need a hug" Un tad mēs samīļojamies un esam pret visu pasauli. Bet vienā frontes pusē.