Tava māju sajūta interjerā

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Iespaidojoties no pārcelšanās diskusijas un mazliet saistot to ar sev aktuālu tematu...vēlētos jums jautāt - kuras ir tās jūsu interjera, dizaina lietas, kas veido jūsu māju sajūtu vai arī ja jūs tagad ievāktos jaunā mājvietā, kādas idejas jūs realizētu, lai būtu tā īpašā "manas mājas, mana miera osta" sajūta? :-) Vai tās ir vāzes, pašu taisīti svečturi, DIY taisīti sienu dekori, varbūt lampiņu virtenes? Ko jūs pašas savās mājās esat realizējušas? (l)
Nesen esmu pārcēlusies. Virtuve, vannas istaba un wc it kā ir kārtībā, proti, viss nepieciešamais mēbeļu ziņā ir. Pārējās istabās ir dažādība mēbeļu jautājumā (vecas mēbeles, kas savā starpā nedraudzējas) un gaišas sienas. Viss. Vēlētos papildināt gatavās telpas ar peroniskiem nieciņiem un iedvesmoties, kā papildināt, pamazām pārvērst "saliekam visu kaut kā no tā, kas mums šeit ir" telpas. Pamazām studēju pinterest.
16.09.2016 14:36 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Vispaar man loti patiik burzhuaaziska klasiskas- smagas koka itaalu meebeles, smagi aizskari, gleznas lielos raamjos, graamatplaukti sienas augstumaa, greznas serviizes, augstie griesti, marmors, inkrustaacijas interjeraa utt.,Bet es taadaa ilgstoshi dziivot nespeeju. Patis vislabaak juutos taadaa majiigaa minimaalismaa- gaishas kraasas, daudz gaismas, nekaadas dekoraacijas un lieku priekshmetu.
16.09.2016 17:39 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Pašlaik iekārtojam dzīvokli,visam uzreiz līdzekļu nepietiek un sapratu to,ka man mājīgumam trūkst man tīkamu aizkaru un mājīga dīvana.
16.09.2016 17:44 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Jackie-jaa jaa taas riktiigaas veco laiku meebeles mana arii patiik!Es biju aizbraukusi ar radinieci apskatiities taas meebeles arii Riigaa-Andrejsalaa?Tur bija vienreizeejas-skatijos kaa apburta,bet tad nodomaaju,ka man pasai patiik dziivot tomeer taadaa pavisam piezemeetaa videe.
16.09.2016 17:53 |

Reitings 259
Reģ: 06.03.2010
Gada sākumā ievācos mājā, kuras saimniece ir māksliniece, 70 gadīga, jauka, moderna.. viss ok. Telpas ar baltām sienām, lieli spoguļi ... bet tie KRĀMIŅI!!!!! Lieli trauki, daudz lieli, kupli mākslīgie ziedi, kas krāj putekļus no kuriem var tos nodabūt ''ziedus'' saliekot dušā un noskalojot. Bezjēdzīgas figūriņas, un piebāzu 3 lielos maisos ar spilveniem ko aizgrūdu uz noliktavu. Vienkārši pārāk mājīgi!!!!!
16.09.2016 18:11 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Patīk grāmatas un telpaugi. Mājīgu telpu daru siltie toņi mēbelēs, aizkaros utt.
Nepatīk nekādi putekļu krājēji- visādi suvenīrveidīgie, dizaina priekšmeti bez praktiskas nozīmes, sveces, svečturi, fotogrāfijas ar cilvēku attēliem.
16.09.2016 18:21 |

Reitings 253
Reģ: 31.05.2016
Izņemot sapņu ķērājus vai ko tādu, protams, telpaugi dod noskaņu. Un aizkari patīkamā krāsā. Pleds, sveces :)
16.09.2016 21:12 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man vajag lai ir koka/kocīgas/finierīgas mēbeles. Es nevarētu dzīvot telpā, kur mēbeles ir lielākoties vai tikai plastmasas, metāla, stikla. Vēl man māju sajūtu rada dīvāns, kas ir auduma. Man ir bijis ādas un nekad nejutos omulīgi uz tā, lai kādos pledos tītos.
Manta, kura man ir mīļa un vazātu līdzi vienmēr - globusiņš. Un nu jau arī dracēna un orhideja, lai arī agrāk vispār nebiju puķu cilvēks, bet tagad būtu žēl kaut kur atstāt, tās man aizstāj mājdzīvnieku. :D
16.09.2016 21:30 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Tagad sàku pètīt, esmu beidzot iznīcinàjusi visus suvenīrus, statujinjas, magnètinjus un tamlīdzīgus citu savestos un sadàvinàtos súdinjus. Nu nepatīk man. Májīguma sajùta - melns dīvàns, spilveni, mīksti pledi, viena vàze ar dzīviem ziediem, viena svecīte aromtraukà, iekurinàts kamīns. Sienas maigà tonī ar kàdu neekstrèmu gleznu un pàris ràmji ar manàm fotografètajàm bildèm... guljamistabà skaista gultasvelja...
16.09.2016 21:49 |

Reitings 2051
Man ne sevišķi patīk sīksūdiņiem piebāzti interjeri, labāk tīk absolūts minimālisms, plašums un gaisma. Mājīguma un māju sajūtu man rada manas grāmatas un vēl patīk gaismas ķermeņi ar pareizas intensitātes un siltuma gaismu. Vēl varētu akceptēt kādu mājīgu pledu un foršus tējas traukus. Pārējais manā dzīvoklī ir gandrīz klīniski minimāls.
Bet dažādās mēbeles noteikti var sadraudzēt pārkrāsojot un pievienojot paklājus, aizkarus, spilvenus, pārklājus, lampas vienotā stilā un krāsu gammā.
16.09.2016 22:15 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Man tas noteikti nebūtu nekas DIY - sanāktu biedēt pašai sevi. Turklāt diemžēl jāatzīst, ka mazs haosiñš droši vien radīs Manu māju sajūtu, tāpēc cenšos izvairīties no tīri dekoratīviem priekšmetiem, lai neradītu vēl lielāku haosu (varbūt vienīgi orhidejas būtu izñēmumi). Lietas, kurām ir kāda cita funkcija, piem, aizskari, dekoratīvais spilvens (esmu atradusi entos pielietojumus), smaržu difūzeris utt., kuras plusā man patīk estētiski gan uzskatu kā must have.
16.09.2016 22:45 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Noteikti ne DIY lietas!!!
Māju sajūtu nevaru iedomāties bez saulesgaismas, lieliem logiem un skaistiem aizkariem, kafijas/tējas krūzi un ērtu dīvānu. Tas sākumā... Tālāk vajadzētu arī labu gultu guļamistabā, ar labu gultasveļu un virtuves piederumus virtuvē. Nu un kā pats pēdējais, bet ne mazāk nozīmīgais - liels skapis drēbēm un spoguļgaldiņš kosmētikai un rotaslietām. (l)
16.09.2016 22:53 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Oo, jā, skapis - vēlos walk in palielu garderobi, tādu, kurā var ievietot krēslu un brīvi pārskatīt savus 'dārgumus' (l), bet tā gan ir atkāpe no tēmas, atvainojos.
16.09.2016 23:04 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tā māju sajūta, manuprāt, ir individuāla un nav gluži interjera priekšmetos mērāma, bet gan mīlestībā un enerģijā, kuru ieliec mājoklī.. :)
16.09.2016 23:12 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Oi, atceroties, ka kādreiz vajadzēja pārvākties uz nemīlīgiem (ko finansiālais varēja pavilkt, tātad lētiem) Rīgas dzīvoklīšiem, vienmēr tos apdeitoju, jo nespēju dzīvot man nemīlīgā vidē. Pirmās naktis vienmēr bija nepatīkami gulēt, jo miteklis šķita auksts, svešs . Mēbeļu pārstumdīšana, aizkari, paklājs, dzīvie augi, skapīši un nieciņi, palīdzēja apdzīvot nemīlīgo midzeni :D
17.09.2016 10:33 |

Reitings 4298
Vislielāko mājīguma sajūtu rada vīrs, kurš ir mājās :)
Bet, ja nopietni - ļoti patīk koks interjerā. Mums guļamistabā ir lakota dēļu grīda, masīvkoka mēbeles - ļoti ļoti patīk. Nepatīk daudz visādi sīkumi plauktos, patīk visu novākt no acīm
17.09.2016 15:48 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Galvenais, lai nav DIY, suvenīri, statuetes u.c. putekļu krājēji! Un galvenais - nekādu telpaugu. Riebjas! Bet griezti ziedi vāzēs gan ļoti patīk..
Man omulīgums saistās ar manu kaķi un jau Renē pieminēto vidi un sajūtu, ka tās ir manas mājas. Priekšmeti ir otršķirīgi.
17.09.2016 16:40 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man nepatīk visādi pašdarinājumi un figūriņas, es par minimālismu un kvalitatīvām lietām interjerā.
Jā, man arī vairāk māju sajūtu rada foršs dīvāns, skaisti kvalitatīvi aizkari, lampas, liels galds un kopīgas ēdienreizes pie tā, forši trauki un galda piederumi, smalks lina galdautiņš svētkos.
Liela gulta un laba gultasveļa. Un par ziediem runājot arī patīk grieztie ziedi vāzēs. No telpaugiem patīk lielie podi ar palmām utt. uz grīdas. Vecākiem mājā ir liela viesistaba un tur tādi labi izskatās. Dzīvoklī īsti neder.
Pašlaik ļoti gaidu pasūtīto dīvānu un 2 lampas viesistabai (l)

18.09.2016 11:26 |

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
smuks diivans un lampa. kur sutiiji?
18.09.2016 14:17 |

Reitings 82
Reģ: 07.01.2016
Mēbeļu ziņā man svarīgi, lai tās būtu ilgdzīvotājas, jo ļoti pierodu pie tādu lietu ērtuma un tad grūti mainīt, man patīk mājīguma sajūta, ko sniedz koks, tāpēc paarsvarā visur ir koka mēbeles, kur vien var. No dekoratīvām lietām, man patīk gaismas elementi, tāpēc ir lampiņu virtenes visu gadu istabā un daudz dažādas sveces. Šīs lietas gan tiek mainītas un paarvietotas pēc patikšanas, bet man vienmēr silta gaisma dod to mājīguma sajūtu. Un spilveni, esmu dekoratīvo spilvenu mīļotāja, bet patīk pamainīt dominējošās krāsas, it īpaši guļamistabā, tad nu ir sakrājušies ļoti daudz spilveni. Domāju varbūt kādus mest ārā, jo nevar noņemt paarvalkus, un pēc mazgāšanas palikuši nelīdzeni.
18.09.2016 14:57 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man māju sajūtu rada dzīvnieki , kuri mani sagaida (l)
18.09.2016 15:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits