Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tava māju sajūta interjerā

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Iespaidojoties no pārcelšanās diskusijas un mazliet saistot to ar sev aktuālu tematu...vēlētos jums jautāt - kuras ir tās jūsu interjera, dizaina lietas, kas veido jūsu māju sajūtu vai arī ja jūs tagad ievāktos jaunā mājvietā, kādas idejas jūs realizētu, lai būtu tā īpašā "manas mājas, mana miera osta" sajūta? :-) Vai tās ir vāzes, pašu taisīti svečturi, DIY taisīti sienu dekori, varbūt lampiņu virtenes? Ko jūs pašas savās mājās esat realizējušas? (l)
Nesen esmu pārcēlusies. Virtuve, vannas istaba un wc it kā ir kārtībā, proti, viss nepieciešamais mēbeļu ziņā ir. Pārējās istabās ir dažādība mēbeļu jautājumā (vecas mēbeles, kas savā starpā nedraudzējas) un gaišas sienas. Viss. Vēlētos papildināt gatavās telpas ar peroniskiem nieciņiem un iedvesmoties, kā papildināt, pamazām pārvērst "saliekam visu kaut kā no tā, kas mums šeit ir" telpas. Pamazām studēju pinterest.
16.09.2016 14:36 |

10 gadi
Reitings 493
Tb. Pamazām studēju pinterest...taču tas ir gana ilgstošs process, kam ir nepieciešama iedvesma. Iespējams, kāda jūsu ideja vai padoms varētu noderēt arī man un kādai no jums, kam šis jautājums ir aktuāls. :-) ;-)
16.09.2016 14:38 |

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Jaunas vai vecas mēbeles, galvenais ir kā pati iekārto.
Vecu, nesmuku mēbeli var apklāt ar sev tīkamu audumu vai nokrāsot lai nerēgojas.

Man patīk visādi dekoriņi, tās pašas vāze, protams, pildītas ar ziediem, ne tukšas.
Man ir arī lampiņu virtenīte, vakaros iedzu, lai ir omulīgāk. Vai arī svecīti aizdedzinu (daudz svecītes).
Labsajūta jārada pašai :) Katram arī sava gaume, citiem patīk, ja nekādas liekas mantas nebūtu redzams. Man patīk, ka sekcija ir aizpildīta. Rada tādu pilnības sajūtu.
16.09.2016 14:46 |

Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Ievācoties īrētā mājoklī,kurā jau ir mēbeles es Vienmēr tās pārbīdu. No vienas sienas pielieku pie otras,pārnesu uz koridoru vai otru istabu.. tas ir pats pirmais,lai rastos sajūta-tas ir Mans!:-D
16.09.2016 14:52 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
atbildēsu uz jautajumu -
ja jūs tagad ievāktos jaunā mājvietā, kādas idejas jūs realizētu, lai būtu tā īpašā "manas mājas, mana miera osta" sajūta?

man tas viennozīmīgi nav saistīts ar visādiem nieciņiem, tepiķīšiem, DIY projektiem un tml - manu māju sajūtu rada vide, kas man vienkārši patīk un kur jūtos ērti - daudz gaismas, lieli logi, plašas telpas, omulīgs minimālisms mēbelēs, līdz ar to primāri es iekārtotu savu mājvietu stilistiski tā, kā man patīk. Riebjas nokrautas visas brīvās vietas ar niekiem, kas krāj putekļus, tādēļ izvēlētos lielus telpaugus, dekoratīvas mēbeles, masīvus mākslas darbus, skaistus svečturus un tml.
Manas mājas - mana miera osta sajūtu rada tas, ar ko dali savu māju :)
16.09.2016 14:56 |

Reitings 253
Reģ: 31.05.2016
Sapņu ķērāji dod noskaņu :-)
16.09.2016 14:57 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Man patīk visādi nieciņi. Virtuvē skaistas kastītes/trauki, kur likt augļus, dārzeņus utt. Istabās - sveces, grāmatas. Baigi neko neveidoju. Izņēmumi ir svētki. Uz 11.-18.novembri būs patriotiska kompozīcija, adventes vainags- Ziemassvētku laikā, helovīnos - uzlikšu kaut ko baisu :D
16.09.2016 15:00 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man pilnīgi noteikti nevajag visādus, manā izpratnē hlamus-svečturus, suvenīrus, sedziņas, dekorus, lampiņas, nieciņus, nu visādus štruntus. Ievācoties jaunā mājoklī, arī tad, ja viss tīrs un kārtīgs, man ir svarīgi visu pašai iztīrīt, visus stūrus, kaktus, visas, visas malas, kārtīgi izvēdināt, salikt savas mantas pa vietām un viss. Māju sajūtu man rada mans vīrs un mūsu dzīvnieki.
No Dark_Lady ieliktajām bildēm man labāk patīk before bilde, otrajā tā mēbele ir pabriesmīga, nu gaumes jautājums, protams, bet es sev mājās tādu neliktu, atgādina tās nenormāli ķīmiski krāsainās kūkas ārzemēs.
16.09.2016 15:04 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
kā papildināt, pamazām pārvērst "saliekam visu kaut kā no tā, kas mums šeit ir" telpas

Vajag 'sadraudzēt' mēbeles savā starpā ar kādu vienojošu krāsu un elementiem (pārklājiem, paklājiem, sienu dekoriem, aizkariem, lampām dekoratīviem spilveniem un augiem) :-) Nebaidīties un sabīdīt istabā vienu variantu un tad apdomāt un kaut ko pielikt, atņemt vai samainīt ;-)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/fd/fd/ef/fdfdefc57ec12469fcc4a187ccddaa23.jpg
16.09.2016 15:16 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Nevaru savu dzīvesvietu iedomāties bez grāmatām, kārtīgas bibliotēkas.
Man arī nepatīk visādu nieciņu gūzma, bet ir lietiņas, kas mani iepriecina, esot līdzās - dažu cilvēku fotogrāfijas, pastkartes, mazas mīlestības vai vienkārši jaukas uzmanības vēstulītes no puiša, pašradīti nieciņi. Un vēl man ļoti patīk kārbas un kastītes, kur glabāju rotas un atmiņlietas - tās ir tādas personiskuma radītājas, manuprāt.
Un kaķis, kurš vienmēr sagaida mājās ar skaļu mrrrņau! (l)
16.09.2016 15:21 |

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
marissa tas bija pirmais piemērs ko atradu, man pašai arī ne īpaši patīk tā mēbele :-D
16.09.2016 15:27 |

10 gadi
Reitings 5631
šobrīd gribas vannasistabu padarīt mājīgāku, bet nav sanācis īsti laika pieķerties sīkumiem, jo tikko "lielumus" pabeidzām. bet domāju par kādiem spogulīšiem, rāmīšiem, groziņiem.
16.09.2016 15:44 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Man nepatīk visādi mazi pričendāļi,suvenīri,man jo mazāk jo labāk. Pagaidām dzīvesvietu vēl tikai iekārtoju,mēbeles tiek pirktas atsevišķi,bet tomēr vienotā stilā,lai silti,ērti un omulīgi (l)
16.09.2016 15:45 |

Reitings 12651
Man "māju sajūtai" patīk karodziņi, ziedi, telpaugi, fotogrāfijas, dīvāns pilns ar plediem un suns...perfekta telpa. :-D(l)
16.09.2016 16:00 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Iekārtojot dzīvokli, pieturējos pie tāda tipiska skandināvu minimālisma: gaišas krāsas, daudz gaismas, maz visādu nieciņu un pats galvenais – plašums (jāpiemin, ka balta krāsa man gan nepatīk, bet bēšs, pelēcīgs, mazliet melns un brūns). Laika gaitā esmu atklājusi visādus dizaina trikus, un te nu man ļoti patīk miksēt slāvu minimālismu ar aristokrātisku greznumu.
Piemēram, savā gaišajā spoguļošanās stūrītī esmu ielikusi accent chair tumši sarkanā krāsā, un tādā pašā tornī arī sarkanu grīdas lampu. Guļamistabā ir ļoti koša glezna ar kailu sievietes augumu un milzu grāmatu kaudze raibumam. Vispār patīk vāzes, galda lampas, stāvlampas, spilveni, sveces un svečturi, paklāji (neesmu gan iegādājusies, jo šķiet nepraktiski), grāmatas, greznas lustras un gleznas.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/b8/9c/fe/b89cfe2387337419cbb431c1cc2f9451.jpg
Uz ātro atradu šādu dizainu, tas ir kaut kas līdzīgs man - minimālisms un modernisms mijas ar košiem akcentiem un aristokrātiju. Cita glezna, cita grīdas segums, sena maxi lustra un, manupārt būtu lieliski.
Man vispār ļoti patīk, kad kāds novērtē manu dzīvokļa iekārtojumu, mani draugi ir teikuši, ka man galvā dzīvo daži tarakāni, bet vismaz ir interesanti (arī tāpēc, jo regulāri kaut ko mainu un atjaunoju).
16.09.2016 16:08 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Jā, arī ziedi man strādā kā dizaina elements, cenšos vienmēr turēt mājās, īpaši jau vasarā. Bet tā kā draugs zina, ka man ziedi patīk, tad viņš bieži vien par to parūpējas manā vietā. :)
16.09.2016 16:10 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Manas mājas laikam varētu būt jebkura gandrīz tukša telpa :D Jo riebjas visādi nieki un daudz lietu, daudz mēbeļu. Nu, kas man patīk, ir gadalaikam atbilstošas, minimālas dekorācijas, piemēram, pavasarī vāzē izplaucēti bērzu zari, vasarā grieztie ziedi, rudenī lampiņas un sveces, ziemā laikam tas pats :D Bet ne daudz, viens vai divi elementi. Un man māju sajūtu rada tas, ka visas savas lietas varu nolikt un sakārtot tā, lai tās nekur neredzu. Tāpēc tukša telpa ir perfekta vieta man :D
16.09.2016 16:17 |

Reitings 438
Reģ: 04.05.2013
vienīgais, ko varu iedomāties, ir telpaugi (pietiek pat ar vienu) un dienas aizkari
16.09.2016 16:23 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Siltie toni, brunie. Un stavlampa, plus pukaisn tepikis, noteikti ne pa visu istabu, pa tresdalu tikai. Un majas augi protams, bez tiem nav maju saluta un nav saimnieces.
16.09.2016 16:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mājīgumu, manuprāt, rada aizkari, sveces, tepiķi, varbūt kāda bildīte rāmītī..
16.09.2016 17:17 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es zinu noteikti ,ka man patiik koks,keramika ,stikls -nepatiik tie saucamie puteklu kraajeeji.Man loti patiik maakslas darbi manaa maajaa-tie man ir noteikti nepieciesami!Gandriiz nekur nevar redzeet manu gimenes loceklu fotograafijas-taas man uzdzen tikai rauduliibu.
Pieturos pie zemes toniem,izveeloties kaadu spilvenu uttMan ir viena spilgta meebele manaa istabaa-danu diivaans ar tievaam kajinaam-oranzaa krasaa!Kaadu laiku nepatika,bet tagad atkal liekas tiesi riktiigaa stilinaa-loti labi saiet kopaa ar koka kraasu.
Man nav taadas vienas lapas,kur skatos,bet patiik paskatiities ,kaa citi kaimini ir iekaartojusi savas maajinas!Mums rajonaa ir vairaak tas saucamais Eichlera stils-loti daudz stikla logu liidz zemei.Manai maajinai arii aardurvis ir stikla!
16.09.2016 17:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits