Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Paniskas bailes nodot asinis

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
Sveikas! Veidojot šo tēmu, jau rēķinos ar to, ka varu tikt norieta un nolamāta, jo problēma kā mazam bērnam (un pat bērni vieglāk ar to tiek galā :-D ). Veselības dēļ ik pa laikam katram ir vēlams nodot asins analīzes. Un vēl jo vēlamāk tas ir tad, kad parādās konkrētas sūdzības. Tad nu mans gadījums ir tāds, ka jau 2 gadus neesmu nodevusi asinis, bet izskatās, ka drīzumā var nākties. Un te sākas traģikomiskā daļa šajā visā...es nespēju. Jā, es ar prātu saprotu, ka tūlīt atskanēs teikumi no sērijas "pff, tak saņemies, galu galā kas tev svarīgāks - veselība vai muļķīgas iedomas?", bet tas ir jau tādā līmenī iegājies, ka es, pat iedomājoties vien par asiņu nodošanu, varu pēc tam vairākas dienas piedzīvot panikas lēkmes. Uznāk slikta dūša, liekas, ka visa dzīve jūk un brūk. Pirmā doma, kas jums ienāks prātā, noteikti ir tāda, ka man ir bail paskatīties uz asinīm kā tādām, bet, nē, no asinīm man bail nav, es baidos tieši no tā fakta, ka man tās atņems. Pat sagriežoties, es nekrītu panikā no tā, ka redzu asinis. No adatām bail nav, varu izturēt injekcijas, dūrienus. Šausmina pats fakts, ka man ņems asinis. Esmu mēģinājusi lasīt internetā, kā citi tiek galā ar šo problēmu, bet, pat palasot pāris teikumus vien, es JAU slēdzu ārā to visu, jo man pat no tā paliek slikti :-D Un, jā, ja kāda grasās uzrakstīt skarbāku komentāru, uzreiz varu pateikt, ka, jā, es lieliski apzinos, ka mana problēma skan muļķīgi un liekas pārvarama vieglāk par vieglu! Pamatot šīs bailes es īsti nespēju. Pie tam nodot nespēju asinis ne no vēnas, ne no pirksta. Kā es agrāk ar šo problēmu tiku galā? Ģībstot, panikojot un pēc tam mūžīgi cenšoties atlikt jebkāda veida asiņu nodošanu turpmāk. Ko es cenšos sagaidīt, veidojot šo diskusiju? Es vēlos uzklausīt, kā ar šo problēmu tiek galā citi.
16.09.2016 10:32 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Kāpēc vajag nodot asinis?
16.09.2016 10:34 |

Reitings 4499
Ko darīt man, ka es nemaz nevaru asinis nodot? Man ir zems asinsspiediens un svars zem 50kg
16.09.2016 10:35 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ka atņems man kāds asinis - no tā gan nebaidos. Bet pie ārstiem neeju, jo baidos no adatām, pārbaudēm :D
Pie zobārsta parasti ir panikas lēkmes, ikdienā (ja jādodas pie ārsta, nu jau pat arī tikai līdzi aizejot), raustās nervi, raustu valodu, nevaru parunāt. Jautri, citiem smieklīgi pēcāk :D
16.09.2016 10:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es nevaru dodt analīzes es ģīpsu , vemju un visādi citādi palieku neadekvāta , es pat grūtniecības laikā nenodevu visas analīzes :D nu neko kaut kā sadzīvoju ar to un īpaši necepjos , bet nu tagad tas nebūtu jautājums , par kājas nogriešanu, es nenodotu ... apzinos , ka tie ir mani tarakāni un pilnībā pieņemu viņus ....
16.09.2016 10:39 |

Reitings 812
Man dotajā brīdī vēl nav skaidri noteikts, ka obligāti vajag nodot asinis, bet ģimenes ārste jau ļoti gribētu, jo ik pa laikam es piekāpju ar dažādām mazām sūdzībiņām, kas parasti izrādās atrisināmas arī bez analīzēm. Bet nu es pati saprotu, ka agri vai vēlu vajadzēs, jo tomēr šīs analīzes var šo to pastāstīt par veselības stāvokli (un veselība man pēdējā laikā nav no labākajām).
16.09.2016 10:39 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ellicia, es sev saku, ka agrāk vai vēlāk vajadzēs, jau kādus 8 gadus.... :D
16.09.2016 10:40 |

Reitings 4499
Ui, esmu nepareizi izlasījusi! :-O
Asins analīzes vajag nodot. Biju izlasījusi, ka asinis vajag nodot.
Man arī nedaudz bail nodot analīzes, kopš reizes, kad man palika slikti un deva ožamo spirtu
16.09.2016 10:40 |

Reitings 11162
nu ja tu apzinies , ka vajag , tad ierauj šļuku drosmei un ej .... man bija super forša veca māsiņa , kas mani guldīja , baroja ar konfektēm un vismaz 10 min runāja ar mani un tad negaidīti visu darīja , pēc tam vēlreiz baroja ar končām un vēl 10 min runāja , lai es vienkārši, par to nedomātu
16.09.2016 10:41 |

Reitings 228
Reģ: 08.04.2016
Man arī ir bail nodot asinis. Es palieku bāla kā līķis jau ieraugot vai apzinoties, ka tūlīt durs. Tik nelabi sametas un viss ķermenis vājš paliek. Es nedomāju, ka kādreiz tās bailes pārvarēšu. Man ar gadu atpakaļ vajadzēja nodot analīzes, protams, es neaizgāju. Zinu, ka slikti... bet kas tad man to iestāstīs :D
16.09.2016 10:46 |

Reitings 812
Winterra, man ir aizdomas, ka es vēl pat ne 8, bet kādus 80 gadus stabili varētu neko nenodot, jo vienkārši nespētu saņemties :-D
wee, bet nav tā, ka asinis no vēnas jānodod tukšā dūšā?
16.09.2016 10:47 |

Reitings 180
Reģ: 12.09.2016
LaLaLa Ja tev ir kādas veselības problēmas, tad dakteri bieži piedāvā veikt asins ainu(nodot asinis), lai paskatītos kas un kā, tā pat ir arī ar Hepatītu uzzināšanu, vai nez vēl ko, tev ir jānodod asinis.
komentārs, raksta autorei: Jūtu tev līdzi, saprotu, ka tas ir trakā smagā formātā, reti ko tādu esmu dzirdējusi, bet nespēju par iedomāties, kā lai ar to tiek galā. :-(
Man personīgi nav nekas pret asins nodošanu, tik tas process, kad iedur adatu skatīties nepatīk, pagriežu galvu, bet pēc tam viss oky.
Otra liela, ja tu baidies, ka tev tiek paņemtas asinis, pasēdi padomā, katru mēnesi tev kā meitenei ir mēnešreizes.(un mums asinis atjaunojās, jādzer daudz šķidrums, ticu ka kaut kādā veidā var tikt pāri, analīzēm parasti neņem traki daudz asiņu, tu mēneša laikā tajās dienās, iztecini vairāk nekā paņem analīzēm.)
Atvainojos par tādu tiešu info,ja nu gad kādam neerti lasīt! :)
Turies, un lai izdodas! (l)
16.09.2016 10:50 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Man kā cilvēkam, kas veselības dēļ nodod asinis vismaz reizi pusgadā pēdējos 20 gadus, ir pavisam dīvaini lasīt, ka kādam bail no asins analīzēm. Un mani parasti dursta vairākas reizes, jo vēnas sliktas:-D Ja tiešām sākas reāla panika, tad jau varbūt nepieciešama ir kāda speciālista palīdzība, lai tiktu ar šīm bailēm galā, nav prātīgi tā dēļ atlikt uz nezināmu laiku nepieciešamas pārbaudes.
16.09.2016 10:54 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
man gan patīk pie ārstiem, patīk,ka mani pēta, padursta, paņem asinis :D
16.09.2016 10:58 |

Reitings 812
KamiKadzīte, paldies (s) Centīšos jau noturēties un kādreiz varbūt pat nodot :-D Par to ikmēneša asiņošanu arī esmu centusies sev iestāstīt, ka, ja to pārdzīvoju, tad nodot asinis jau arī nebūtu nekas briesmīgi neizturams. Pie tam katru mēnesi es vispār nemaz neiespringstu uz to asiņošanu, tas man tiešām tādā ziņā paiet brīnumaini viegli (nu, uztveru to katrā ziņā bez bailēm un panikas).
AshesToAshes, jā, doma par speciālistu ir laba. It īpaši ņemot vērā, ka man vispār šī nav vienīgā fobija, ko grūti pārvarēt :-)
16.09.2016 10:59 |

Reitings 11162
wee, bet nav tā, ka asinis no vēnas jānodod tukšā dūšā?

ir taču starpība tu apēd kārtīgas brokastis vai 1 konfekti 3 min pirms asins nodošanas, šmigu es par ēdienu neuzskatu un pati vienmēr dzēru kafiju mājās un tad gāju nodot analīzes, sanāk , ka dzēru kafiju un +/- pēc 20 min biju jau kabinetā
16.09.2016 10:59 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Man drīzāk sākas panika, kad jāiet pie ārsta un jāuzzina to analīžu rezultāti:-D
16.09.2016 11:04 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Man arī parasti aukstas kājas paliek nododot asins analīzes, bet saprotu, ka man ik pa laikam tas ir nepieciešams un tur neko nevaru padarīt. Nodot asinis (kā asinsdonors) gan es nevarētu. Ne pa kam!
16.09.2016 11:06 |

Reitings 812
AshesToAshes, oi, kā es tevi saprotu, ja godīgi :-D Es jau pati par sevi smejos, jo man no visa mēdz būt lielā bailīte :-D Ar prātu saprotu, ka viss normāli, bet kaut kur iekšā manī mīt nelabojams hipohondriķis un paranoiķis :-D Putnu galvā, šķiet, man tik daudz, ka pat litrs asiņu tos visus nespēs uzrādīt :-D
16.09.2016 11:08 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Man kādreiz arī bija traki ar analīžu nodošanas no vēnas, tā bija kā trauma pēc bērnībā vairākiem mēnešiem pavadīties slimnīcā, kur šprices bija ikdiena, bija man viena dibena puse sadursīta tā, ka tur vairs normāli nebija kur durt.. :'-(
Pēc tam ieraugot šprici jau slikti palika no domas, ka man durs.
Bet tad asinis nebiju nodevusi kādus 7-8 gadus , līdz vajadzēja nodot, un tad bija... asaras jūra, panikas lēkme.. un analīzes bija ļoti sliktas un atkal vairāku gadu garumā vismaz reizi pusgadā bija obligāti jāiet uz analīzēm, nu jau tas liekas nekas īpašs, vnk nebija citu variantu, pieradu, sapratu, ka nekas traks tas nav. bet sākumā jau iepriekšējā naktī nevarēju pagulēt, no rīta jau slikti, viss iekšā griežas, kabinetā drebinājos.. vairs tā nav, nu rāmi sēžu, satraukuma nav.. Tagad ik gadu vispārējo veselības pārbaužu laikā eju nodot, un vismaz zinu, ka ar veselību ir viss normā.
16.09.2016 11:09 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Man ari nepatik nodot asinis. Bet zinu ka tas ir atrs process. Es vnk aizmiedzu acis un neluru..kad gaju uz donoriem tad 8min pumpeja no venas..lureju pa logu ara..pec tam palureju jz to maisinu tad skermigi palika. Bet nav tik traki. Zobarsti man riebjas no bernibas. Bet bus jaaiziet. Man no ta urbja bez maz asaras tek ...
16.09.2016 11:25 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits