Bedarbienu statuss un pašnodarbinātā persona.

Reitings 22
Reģ: 22.07.2016
Kāda zin vai šie abi drīkst darboties reizē? Ja saņemu bezdarbnieku pabalstu un nodarbojos kā pašnodarbinātais, bet ar minimāliem ienākumiem, es varu iet oficiāli reģistrēties kā pašnodarbinātais?
16.09.2016 09:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es esmu bijusi vienlaicīgi pašnodarbinātā un bezdarbniece. Un tam pa vidu bija laikam viens mēnesis, kad es nopelnīju summu, no kuras pašnodarbinātajam jāmaksā sociālais nodoklis, par to es laikus brīdināju savu NVA aģenti, un viņa uz to mēnesi man nopauzēja bezdarbnieka statusu.
Par pabalstu gan nemācēšu teikt, es laikam tolaik nesaņēmu pabalstu, bet varbūt citos apstākļos būtu saņēmusi - es kursu dēļ grozījos pa bezdarbniekiem, pabalsts man vairs nepienācās.
Aizej uz NVA (bezdarbniekiem) un izstāsti savu situāciju! Pilnīgi iespējams, ka kaut kas ir mainījies, bet pilnīgi iespējams, ka tu tiešām VARI būt bezdarbniece-pašnodarbinātā, kas mēnesī pelna (nejauc peļņu un ieņēmumus) ZEM minimālās algas.
16.09.2016 14:28 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Jautājums jau sākumā bija par to vai var saņemt abus ienākumu veidus - bezdarbnieka pabalstu un ienākumu no saimnieciskās darbības (vismaz es to tā sapratu) un uz tieši uz to bija atbilde, ka nē nevar. Par statusu kā tādu tas jau cits stāsts.
16.09.2016 14:39 |

Reitings 22
Lashes, jau teicu, ka par tavu specifiku vispar nerunaju, bezjega tu te raksti par kaut ko hz ko

Tā nav nekāda mana personīgā specifika, tā ir visas šīs darba jomas specifika. Tā kā Tu stāsti nevienā skolā nemāca un neviens meistars nestrādā. Tas vienkārši pat fiziksi nav iespējams.
Diemžēl pati vien esi tā kas bezjēgā raksta kaut ko par ko acīmredzami Tev nav ne mazākās nojausmas.
Paldies pārējām meitenēm par atbildēm. Jā, mani tieši interesēja, vai varu tos nelielos papildus ienākumus oficiāli kārtot nezaudējot bezdarbnieku pabalstu. Sanāk, ka nekādīgi :)
16.09.2016 15:36 |

Reitings 22
Tātad, pēc trim mēnešiem tomēr saņēmos no pašas VSAA uzzināt atbildi uz šo jautājumu. Tā ir sekojoša:
Pašnodarbinātas personas statuss pats par sevi tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu neietekmē. Pašnodarbināta persona iemaksas veic pati par sevi. Ja p/n personas ienākumi nesasniedz minimālās algas apmēru valstī, iemaksas var neveikt. Ja pašnodarbināta persona faktiski sāk veikt sociālās apdrošināšanas iemaksas , bezdarbnieka pabalsta izmaksu pārtrauc.

Tātad sanāk, ka tomēr var saņemt gan bezdarbieka pabalstu, gan arī darboties kā pašnodarbinātajam, ja ienākumi nav lielāki par minimālo.
Ja nu gadījumā kāda kādreiz uzdursies uz šo tēmu un noderēs :)
19.12.2016 21:14 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Pirmkārt, nez cik mikraskopiskām šķērēm būtu jābūt, lai skropstu uz pusēm vēl sagriestu (ja ir domāts, ka sagriež tā lai plānāka būtu, nevis īsāka).

Ahahahahaaaa :D:D kur ir loģika šitā pateikt?
19.12.2016 21:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits