Negatavoju tā, kā viņa mamma

Reitings 11
Reģ: 18.09.2015
Sveikas!
Ar vīrieti esam kopā aptuveni 5 gadus, dzīvojam kopā, un mūsu attiecības būtu lieliskas, ja vien nebūtu viena sīkuma (?). Īsumā: ikdienā biežāk gatavoju es, un arī tas ir ok. Taču nereti nākas dzirdēt komentārus par to, ka viņa mamma šo ēdienu gatavo tā, vai, ka nevajag kaut ko pievienot ēdienam, jo viņa mamma tā dara utml. Respektīvi, diezgan bieži nākas dzirdēt komentārus par manis gatavoto ēdienu. Tie nav ar negatīvu noskaņu, bet jau piecus gadus klausos par to, ka viņa mamma gatavo tā vai šitā, un man tas, maigi izsakoties, besī ārā.
Attiecību sākumā tas neradīja īsti nekādas emocijas, bija interesanti izzināt ne tikai viņu pašu, bet arī viņa ģimenes tradīcijas, piemēram, ēdiena gatavošanā, taču pēc pieciem gadiem šādi komentāri liekas pilnīgi nevietā. Piebildīšu, ka neesmu slikts pavārs, un, ja jāsalīdzina, ar viņa mammu atrodamies aptuveni vienā līmenī, ja tā var izteikties. Abas gatavojam garšīgi un labi, tikai atšķirīgi. Arī vīrietis ir atzinis manis gatavoto par garšīgu esam, tāpat kā citi, kam esmu gatavojusi. Bet kāpēc tās frāzes? Par šo tēmu esam runājuši, viņš to neuzskata par neko īpašu, par manām sajūtām arī ir informēts.
Gribēju padiskutēt, kā Jūs rīkotos manā vietā, ko domātu? Un kas, Jūsuprāt, ir pie vainas šādiem jautājumiem?
14.09.2016 15:43 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man atkal šķiet, ka nevajag pārspīlēt demonizējot "cukuriņu" bērniem. Mazi bērni tīri bioloģiski vairāk ir tendēti uz saldumu, turklāt labāk to panes un pārstrādā. Tas tā tīri evolucionāri, jo 2 miljonus gadu dzīvojot mežā un iztiekot ar to ko atrod vecāki un vēlāk pats, izstrādājās preference uz kalorijām bagātāku pārtiku (cukurotiem augļiem, medu), jo mazam ķermenītim, kas aug vajag salīdzinoši dauc kcal, kur cukurs tādā ziņā ir efektīvs. Tagad 100 gadus ir ledusskapis, bet ķermenis jau ģenētiskā līmenī to nezina un joprojām grib to saldumiņu. Tapēc man šķiet, ka mājās gatavoti deserti ir labāka lieta nekā mēs varētu domāt. Ja tie ir veidoti uz kvalitatīvu augļu, ogu, piena produktu un olu bāzes, tad tas bišķis cukura nekādu skādi bērnam nenodarīs.
Kas attiecas uz vīramātēm un gatavošanu - kad es 18 gadu vecumā izvācos no mātes mājām, tad es mācēju uzvārīt ūdeni un uzsmērēt maizi (mana mamma arī nav nekāds kulinārijas guru). Viss, ko es māku, ir nācis no citu cilvēku mammām, tapēc man nav problēmu pieņemt padomus, pārņemt trikus, tehniku utt. Bet stils man ir savs un tā tas vienkārši ir.
15.09.2016 12:30 |

Reitings 11
Reģ: 18.09.2015
Bet redziet, lieta jau nav tajā, ka kritizē, tā pat nav kritika, un tieši tāpēc es to nesaprotu! Ja viņam negaršotu, tā būtu cita lieta, bet ēd gardu muti! Vienkārši uzskata par vajadzīgu pateikt, to, ka viņa mamma kaut ko dara. Un tas ir dīvaini, jo nesaprotu, kur tas rodas. Iedomājieties un pasakiem skaļi vienkārši apgalvojuma teikumu: Ārā spīd saule. Un tieši tādā pašā intonācijā pasakiet teikumu: Mana mamma kartupeļus griež uz dēlīša. Bez jeeeeebkādas negatīvas nokrāsas, vienkārši no nekurienes, bez tālāka turpinājuma :D Un viņš pats nemaz negatavo tā kā viņa mamma, mēs esam gatavojušas kopā diezgan bieži. Un tieši tāpēc tas ir dīvaini
Par tālākiem komentāriem, laika gaitā ēst gatavošanas maniere, protams, mainās, un ļoti daudz ko esmu pārņēmusi arī no viņa mammas, kā jau iepriekš minēju, nebūt nenoliedzu viņas gatavošanas prasmi un pieredzi, ar apbrīnu skatos uz šo sievieti.
Vakar šī diskusija tapa pēc viena no komentāriem, nepārprotiet, tā nav dzīvību apdraudoša problēma mūsu attiecībās, es drīzāk pati gribēju par to visu pasmieties no malas, vīrieti nekur netaisos sūtīt. :D
15.09.2016 13:10 |

Reitings 673
Reģ: 25.12.2012
Lai ēd pie mammas i vsjo!
15.09.2016 13:13 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Lai ēd pie mammas i vsjo!

zinot savu raksturu, es tā pateiktu. goda vārds. :D
un netaisītu. :D
15.09.2016 13:18 |

Reitings 1076
Reģ: 22.07.2014
Man arī gadās, ko līdzīgu šad tad dzirdēt. Manai mammai ir tāda un tāda ābolmaizes recepte. Pasmejos un pasaku, ka šī ir mana ābolmaize pēc manas receptes.
15.09.2016 13:27 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man laikam paveicies - vīrietim tieši ļoti negaršo viņa mammas gatavotie ēdieni! Toties manējos slavē, lai gan neesmu nekāds pavārmākslas guru. :-D Acīmredzot, tas ir pluss, ja drauga mamma ne pārāk labi prot gatavot. :-D
15.09.2016 15:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)