Negatavoju tā, kā viņa mamma

Reitings 11
Reģ: 18.09.2015
Sveikas!
Ar vīrieti esam kopā aptuveni 5 gadus, dzīvojam kopā, un mūsu attiecības būtu lieliskas, ja vien nebūtu viena sīkuma (?). Īsumā: ikdienā biežāk gatavoju es, un arī tas ir ok. Taču nereti nākas dzirdēt komentārus par to, ka viņa mamma šo ēdienu gatavo tā, vai, ka nevajag kaut ko pievienot ēdienam, jo viņa mamma tā dara utml. Respektīvi, diezgan bieži nākas dzirdēt komentārus par manis gatavoto ēdienu. Tie nav ar negatīvu noskaņu, bet jau piecus gadus klausos par to, ka viņa mamma gatavo tā vai šitā, un man tas, maigi izsakoties, besī ārā.
Attiecību sākumā tas neradīja īsti nekādas emocijas, bija interesanti izzināt ne tikai viņu pašu, bet arī viņa ģimenes tradīcijas, piemēram, ēdiena gatavošanā, taču pēc pieciem gadiem šādi komentāri liekas pilnīgi nevietā. Piebildīšu, ka neesmu slikts pavārs, un, ja jāsalīdzina, ar viņa mammu atrodamies aptuveni vienā līmenī, ja tā var izteikties. Abas gatavojam garšīgi un labi, tikai atšķirīgi. Arī vīrietis ir atzinis manis gatavoto par garšīgu esam, tāpat kā citi, kam esmu gatavojusi. Bet kāpēc tās frāzes? Par šo tēmu esam runājuši, viņš to neuzskata par neko īpašu, par manām sajūtām arī ir informēts.
Gribēju padiskutēt, kā Jūs rīkotos manā vietā, ko domātu? Un kas, Jūsuprāt, ir pie vainas šādiem jautājumiem?
14.09.2016 15:43 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja drauga balsī nejūti pārmetumu vai vēlmi iedzelt..varbūt Tu vienkārši pārāk sensitīvi uztver viņa sakāmo? Varbūt vins vienkārši ir daudz skatījies, kā gatavo mamma un vnk uztur sarunu.
Mani, piemēram, neaizvainotu fakts, ka drauga mamma gatavo labāk.. Jo viņa tiešām to dara labāk!
14.09.2016 18:01 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Apple _pie -Vai ne????:-D
Taa lieta laikam ir tur,ka cilveeki pierod pie ta viena eesanas paraduma un ir loti gruuti mainiit!
14.09.2016 18:08 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Es ar izmantotu taktiku "Mans tētis àtrāk/labâk..."
paldies Dievam,ka man nav tādu problēmu. Es gatavo daudz labâk nekā viņa mamma(s) un to saka arì viņa pati un viņas vìrs(s) Bet tas ir piedodami,jo viņa ir samērā veca un nezin/nelieto daudz produktu,kurus lietoju es :-)
14.09.2016 18:09 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lai tad iet atpakalj pie mammas dzivot. Kaa buutu ja tu vinju zaageetu, ka tev teetis katru nedelu pirka jaunas kurpes un kleitu?
14.09.2016 18:10 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es pastāstīju tikko savējam par to krējumu un majonēzi rosolā, un par to, ka ne es vienīgā sūdzos, ja man aizrāda, ka neesmu viņa mamma :D Man liekas, ka viņš nedaudz sakaunējās! :D
Bet vispār, es tā padomāju...es gatavoju katru dienu, vismaz 3x dienā. Man patīk, ka katra ēdienreize ir svaiga :D Nu retu reizi sanāk, ka piemēram, zupiņu uztaisu (pirms pāris dienām uztaisīju tādu kā gan bejā ar vistu, tomātiem un olu. mmmmmmmmm :-D), tā noturējās 2 dienas laikam, jo bija paliels katls sanācis. Tad nu manējais visu laiku brīnās, kā man neapnīk visu laiku gatavot kaut ko, pietam ar tādu azartu. Vot patīk, ko padarīt :-D
14.09.2016 18:10 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Bija laiks ,kad draugs tā šad tad arī mēdza tādas frāzes teikt līdz brīdim ,kad es sāku viņu salīdzināt ar savu tēti.:-D Piemēram ja ko smagāku vajadzēja panest, teicu,ka mans tētis bez teikšanas gāja palīdzēt , bet draugs jautā tev palīdzēt vai pati tiksi galā:-D
14.09.2016 18:19 |

Reitings 3871
dr567309-man arii patiik katru dienu kaut ko citu taisit-taas pasas zupas piemeeram-vaaru vienai eedienreizei un naakosa dienaa,vai peec dienas ,atkal mazliet citaadu!Vecos laikos jau mammas taisija visu vairaakaam dienaam ,un tas ir iegaajies asiniis.Es to izbaudiju uz savas aadas veel saliidzinosi nesen ,viesojoties Latvijaa!
14.09.2016 18:23 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Taadaas reizees es ieminos,bet tava mamma jau mirusi!Es veel gribu dziivot kaadu laiku.
:-D:-D:-D
Bērns reiz atgriežoties no brīvdienu ciemošanās pie omes, bēdīgs paziņo, ka man esot jācep plānās pankūkas, jo ome nemāk... domāju, ka šī viņu āzē un atrunājās, pēc tam arī klātienē, diezgan pārmetošā tonī paziņoja, ka viņa plānās pankūkas nemāk cept un tās, lai viņam mamma gatavojot :-O Cilvēkam tuvu jau 60 gadi...:-/
Mans vīrs vienmēr jautā, kur es tās idejas raujot, ko visu laiku gatavot :-D Kompliments (l)
14.09.2016 18:25 |

Reitings 180
Reģ: 12.09.2016
Prieks palasīt komentārus, aii nav ko pat vairs piemetināt,malači meitenes, mans tēvs prot labāk! :-D:-D:-D jā prieks ka manējais to nepiekopj, bet viņam atkal ir tā lieta, jautāt visu kā šito dabuji gatavu , kā to dabuji gatavu,tā it kā viņš taisītos kādreiz pats pamēģināt lai gan nemeģina. un pēc laika aizmirst un atkal jautā, besiii ārā, tā viņam sanāk mani nokaitināt. (e):-P:-D
14.09.2016 18:31 |

Reitings 3871
Ledussirds-runaajot par beerniem!Es reizeem nesaprotu veel vienu lietu-kaapeec beerniem vienmeer "jaaskuure" ieksaa tie saldumi tik daudz!Es buutu priecajusies,ka beerns eed to zupu piemeeram,bet nee mana mamma saka-piedaavaa beerninam kiiseliiti!Es pat nopriecaajos,ka meiteniite teica-nee paldies,es kiiseliiti needu!:-D
14.09.2016 18:35 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es arī nesaprotu ko tos bērnus var ar visādiem mēsliem barot. Saprotu, ja pašgatavoti gardumi kaut kādi, bet tās ķimiskās "konfektes" utt, pē...
14.09.2016 18:42 |

Reitings 2357
kumu, man bērna ēdināšana (pie omes) sāpīgs jautājums, sajūta, ka par kilogramu smagāks atgriežas...(t) Es jau saprotu, ka ome cenšas un grib tikai to labāko, bet kāpēc katra ēdienreize no 2-3 ēdieniem sastāv. Un jā, ķīselīši, saldie, krēmiņi un kūciņas...brr...Un tad vēl tik laimīga paziņo, ka redz kāds malacis, saldo paprasīja dubulto porciju... Velns, būtu labāk zupu uzvārījusi (ko viņa nedara) (t) viss vienmēr vienveidīgs un jā, kopš lielāks, sākusi arī viņam dot pusfabrikātus, biežāk :-(
Nevaru arī ciest, ka veci cilvēki vienmēr bērnam (un ne tikai) baksta, ka viss šķīvis tukšs jāizēd...paši uzliek par daudz, bet nesaprot, ka nevar to apēst.
14.09.2016 18:44 |

Reitings 3871
Ledussirds-Tiesi to noveeroju arii!Es pie sevis domaaju-taada forsa meiteniite deelam,tik smuki pateica to -nee paldies!!!
Nu ballites neviena nevar saakties un beigties bez tiem trakajiem saldumiem un peec tam visi briinaas,ka zobi nav labi,beerns uzvilkts utt.Aizgaaju citaa teemaa...
Iisi un skaidri sakot-ne vienmer taas muusu mammu,vecmaaminu audzinaasanas metodes ir labaakaas.
14.09.2016 18:49 |

Reitings 2357
Aizgaaju citaa teemaa...

Tā jau parasti te notiek :-D
Iisi un skaidri sakot-ne vienmer taas muusu mammu,vecmaaminu audzinaasanas metodes ir labaakaas.
+++ :-)
14.09.2016 18:51 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Dari viņai zināmu ka biji ar bērnu pie arsta un tika pateikts ka bernam ir paaugstināts cukura līmenis un ja turpinās bernam dot saldumus, vinam būs diabēts. Un vel pažēlojiet ka to un to vairak nevarēsi dot, lai ticamāk. :D Domāju ka ar to pietiks
14.09.2016 19:48 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es pat negatavoju kā mana mamma, kur nu vēl kā kāda cita mamma...
14.09.2016 20:46 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Man šķiet ļoti nekorekti salīdzināt cilvēkus.. gan ar mātēm, gan ar tēviem, gan ar bijušajiem.
Par ēdiena gatavošanu, manuprāt, gaumes ir dažādas, un tas, ka vienam kaut kas negaršo, nenozīmē, ka tas ir slikts. Ja tomēr gatavo priekš otra, tad jāpacenšas ieklausīties otra vēlmēs - vismaz es tā daru, un man patīk dzirdēt viedokli, kas izpaužas kā kritika, taču to ir jāmāk pasniegt, lai nesanāk otru aizskart vai pāriet uz zāģēšanu. Vai nu tavs draugs nemāk pareizi izteikties, vai arī tu nepareizi uztver.
14.09.2016 21:10 |

Reitings 10
Reģ: 14.09.2016
Kad es gatavoju, lieku iziet draugam no virtuves, lai nemaz neskatās. Attiecību sākumā arī mēdza tādā veidā komentēt to kā gatavoju. Uzreiz pateicu, lai gatavo pats vai arī iziet no virtuves. Kopš tā laika neko nesaka. :) Protams, ka viņam arī garšo kā es gatavoju. Tāpēc nesaprotu priekš kam piekasīties pie tā, kas jau tā ir labs :)
15.09.2016 09:10 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Taadaas reizees es ieminos,bet tava mamma jau mirusi!Es veel gribu dziivot kaadu laiku

tas gan ir ārkārtīgi neiejūtīgi, ja nu cilvēks ne jau pārmetot saka kā mamma darīja, bet vienkārši iegrimst nostaļģijā. un kas prātā, tas uz mēles..
autorei, tiešām pamēģini salīdzinājumus ar tēti. bet tā uzreiz un pārspīlēti daudz. kolīdz tev noiet garām un saka kā mamma griež kartupeli, tu "mans tētis nekad mammai nepārmet". "mans tētis gaļu cep pats", "mans tētis vairāk pelna". oi, nē, pēdējo moš nē :)
15.09.2016 11:53 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
hei, es arī necepu plānās pankūkas. es zinu, ka tas ir no vieglākajiem ēdieniem pasaulē, bet man negaršo, neviens ģimenē nekad neko tādu neēd, nekad nav nācies taisīt. un droši vien arī netaisīšu. nu un.
15.09.2016 11:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)