uzskatu, ka ir sieviešu un vīriešu darbi
Nu jā...augusi PSRS laikā, laikam esi, kad bija tāds stereotips. Tieši tā, tas ir stereotips, jo amatam/profesijai nav dzimuma. Galvenais, ka padodas un grib strādāt, nešķirojot pa dzimumiem.
Labi, ka jaunā paaudze sāk domāt savādāk un nešķiro sieviešu/vīriešu darbs, bet gan dara to, kas patīk/padodas.
.....................................
Feminisms nav par vienlīdzību! Feminisms cīnās par abstraktām sieviešu tiesībām. Tāpēc tāda attieksme no apkārtējiem. Es arī ne pārāk labi domāju par standarta feministu uzskatiem. lai gan pats esmu par dzimumu līdztiesību.
.....................................
raven tu uzrakstīji visu to, ko es visu laiku skandinu gan dzīvē, gan šajā forumā. Un man par tādiem tekstiem, šajā forumā, sauc par sieviešu nīdēju!
Visa šī padarīšana ir liels pufelis...
Tu mini ugunsdzēsējus. Pirms kāda laika ģimenē runāju par darbu, par nevienlīdzību. Minēju piemēru pašvaldības policists. Ja vīriešu normatīvus es nevaru nekādīgi izpildīt, bet sieviešu mazliet patrenējoties varētu. Es to saucu par vīriešu diskrimināciju. Bet man tika pārmests, kā es tā varu runāt...tās esot sieviešu tiesības strādāt par policistēm. Ok, tad pildat vīriešu normatīvus vai visi pilda sieviešu, bet ne tāda dalīšana. Diezin ar ko sieviete policiste ir labāka par vīrieti, kas var izpildīt sieviešu normatīvus? Tā kā...
.......................................
Daudzas/daudzi neizprot jēdzienu vienlīdzība starp dzimumiem. Tur tā problēma. Te min daudzas iepirkumu nešanu...kāds sakars dzimumu vienlīdzībai? Loģiski, ka nes iepirkumus tas kurš stiprāks, tātad visticamāk vīrietis. Bet tas neizslēdz, ka ja ir liels pirkums, daļu nes arī sieviete.
Ak jā...likuma priekšā (Latvijā) viennozīmīgi sievietei ir priekšroka.
Secinājums. Vienlīdzībai jābūt, bez visādiem uzspiestiem stereotipiem no abu dzimumu puses, bet protams līdz noteiktai robežai.
Viss sākas jūsu prātā, gribēsiet būt stereotipu varā, būsiet. Gribēsiet būt brīvi savos uzskatos, būsiet. Tātad no pašiem jau atkarīgs vai būs vienlīdzība, vai nē, bet nu feministu propoganda, gan pa lielam nav atbalstāma.