Sveiki! Oktobra sākumā jāiet skate. Mašīna ir uz vīra vārda, bet viņš ir ārzemēs. Vai skati var iziet bez īpašnieka klātbūtnes? Ar mašīnu braucu es. Un vai tajā oktobrī būs jāmaksā ceļa nodoklis, ja pārreģistrējot mašīnu to samaksājām aprīlī?
Skati var iziett jebkurs. Par cela nodokli ja samaksajat par pilnu gadu, tad nebus, ja maksajat par pus gadu tad puse. Uz csdd lapas rakstits. Gan jau iedeva kadu dokumentu. Kapec lai octa butu japerk? Ta japerk tikai tad, kad beidzas termins vai mainas ipasnieki.
Mierīgi varēsi iziet un visu samaksāt uz vietas. Es jau vairākus gadus eju mocim skati kaut man nav tādas kategorijas vadītāja apliecība un octu pērku uz vīra vārda, bet pats micis pieder vīra brālim, kurš Latvijā nedzīvo vairāk kā 10 gadus.Ārzemēs viņš pat reģistrējies kā patvstāvīgais iedzīvotājs. Vienīgi problēma var būt, ja mašīna meklēšanā vai uzlikts liegums
Man skati vispār parasti iziet serviss - pirms skates termiņa aizvedu mašīnu uz servisu un pēc dažām dienām viņi atgriež mašīnu ar izietu skati un piestāda rēķinu (gan par skati, gan par to, ko pielabojuši, lai izietu skati).
Ieej e-csdd mājas lapā un paskaties cik tieši šai mašīnai būs jāmaksā par skati un ceļa nodokli. Un kā jau te minēja, apskati tava vīra mašīnai var veikt kaut vai kaimiņš, galvenais, lai ir tehniskā pase.
Nu kur var šitādas muļķības runāt. Octa ir jāpērk jauna tad, kad tā beidzas, nevis tad, kad iet mašīnai tehnisko apskati protams, ja tā tad beidzas, tad ir jāpērk). Par nodokli precīzi nezināšu, bet to vajadzētu redzēt e-csdd- viss atkarīgs, vai pārreģistrējot mašīnu maksājāt nodokli vai līdz kuram bija samaksājis iepriekšējais saimnieks.
Ja nodoklis maksāts par gadu uz priekšu, nevis par iepriekšējo gadu, tas nebūs jāmaksā. To var uzzināt e-cssd. Par OCTA tiešām muļķības. To pērk, ja maina īpašnieku vai kad beidzas, pie katras skates tā nav jāatjauno.