Mmmm, man drīzumā jātaisa brokastis aptuveni 20 cilvēkiem - mērķis gan nav paēst, bet uzkost pie brīva tipa sarunām. Gribas sagatavot ko vairāk par siermaizēm, desmaizēm, sagrieztiem gurķīšiem un kafijas! :) Dalaties ar idejām, jo šādos brainstormos ticu, ka izveidošu labu brokastu ēdienkarti. Tātad - ko gatavotu Jūs? :-)
nevajag jau lielās, var sacept veselu bļodu ar mazajām pankūkām :) Vai rauga pankūkām. Ne vienā vien ballītē ir no rīta aizgājušas uz urrā. Klāt piedāvāju dažādus ievārījumus, krējumu, medu, svaigas ogas un augļus. Turklāt tās var nebūt tikai pankūkas, vari vienkārši to iekļaut kā vienu no opcijām! Noteikti varu vēl ieteikt arī pasniegt vārītas olas, papildus visādām maizītēm. Tad visiem būs no kā izvēlēties, turklāt dažādās piedevas pankūkām ēdienkarti dažādos vēl vairāk.
Ceptas siermaizītes, desiņas, vārītas olas, olu kultenis, kīšs (quiche), pupiņas tomātu mērcē, franču grauziņi (french toasts), auzu- banānu mafini, dārzeņu salāti un augļi. Olas (arī vārītās) var gatavot cepeškrāsnī, lai ietaupītu laiku un spēkus.
Es arī, visticamāk, taisītu vafeles vai pankūkas + sapirktu visādas kūciņas un maizītes pie kafijas. Vai arī kaut ko šādā stilā + grauzdēta maizīte ar visādiem toppingiem, arī dārzeņi ar mērcītēm un augļi.
ok, pankūkas, cik cept 20 cilvēku auditorijai, piemērām, plānās, 60 gab.? Nu katram pa 3 gab.?
Kafejnīcās/restorānos parasti ir 2 pankūkas,tad nu es vadītos arī,ka ceptu 40 plānās pankūkas. Vēl var tosterī uztaisīt grauzdētu maizi un pa virsu ceptu olu,augļi,var nopirkt veikalā mīklu un satīt mazas bulciņas/maizītes(gan sāļās,gan saldās, šis absolūti neaizņem daudz laiku,pietam kārtainā mīkla ātri izcepas).
Man bija vēl doma cepeškrāsnī sacept karstās siermaizes, un kaut kādus salātus klāt (Ķīnas kāposts, gurķītis, zirnītis un žāvēta vistiņa ar majonēzi/krējumu).
Un kāda vaina viegliem salātiem? Nav jau tas vienīgais jātaisa, bet lielu bļodu ar tādiem sagatavot ir ātri un vienkārši. Visiem varbūt brokastīs neprasās arī picas, tāpēc jābūt izvēlei. Ko var zināt, tik pat labi var bariņā arī būt kāds vegāns.
Man patīk Turkish breakfast variants.. ar daudz un dažādiem labumiem :) Kad nakšņoja lielāks viesu skaits.. tad brokastu galdā bija ''vitamīnu šķīvji''... zaļumi dažādi, tomāti sagriezti utt., ceptas olas (tika uzsistas virs apceptiem tomātiem), katliņš ar putru, olīvas, rieksti, siers (parastais šķēlēs + fetas siera radinieks), ievārījums, maize (pašcepta baltmaize + lavašs), garšvielas (kumīns), kāds gaļas izstrādājums.. Tas viss neprasa šausmīgu piepūli, turklāt viesiem liela izvēle, vieglāk izdabāt izvēlīgājiem vēderiem ;)