Pāriešana no vienas universitātes uz citu

Reitings 4
Reģ: 03.09.2016
šodien bija pirmā studiju dienu un jau sapratu,ka esmu kļūdijusies ar programmu...Vēlos pāriet uz LU,esmu gatava maksāt par studijām...Vai tas ir iespējami ?
05.09.2016 19:26 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es nedzīvoju utopijā, bet nu, cik sanācis pazīt cilvēkus no citām skolām, normālās skolās vidusskolas posmā nav tādas non-stop ņirgāšanās par kādu. Man tas vispār liekas kaut kas nesaprotams, kā pieauguši (gandrīz) cilvēki tagad ņem un ņirgājas par vienu cilvēku.
Kā arī šaubos, ka viņi atnākuši uz augstskolu, lai turpinātu par Tevi ņirgāties. Par ko vispār vidusskolā var ņirgāties???
A kur teikts, ka tajā citā universitātē nebūs citi stulbi cilvēki, stulbi pasniedzēji, grūtas lekcijas? Nekur. Tad skriesi uz nākamo?
05.09.2016 20:18 |

Reitings 184
Reģ: 02.07.2016
Par ko vispār vidusskolā var ņirgāties???

Izskats, raksturs, materiālais stāvoklis,stils, intereses, brīvā laika pavadīšanas iespējas, attiecības un tā var skaitīt vēl un vēl. Par to pašu, par ko tu pieaugusi klusībā pasmaidi pie sevis, redzot kādu uz ielas, vai ar draudzenēm pasmejies, par to pašu smejās vidusskolā.
Meitene lūdza padomu un velējās uzzināt jautājumu, bet te brūk virsū! Skumji.
Ne visi ir ar 'stiprām iekšām'.
Protams vari pāriet uz LU.
05.09.2016 20:54 |

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Hah, viens mans kolēģis ar bija "nuģītis" vidusskolā, kurš labi mācījās un kuru vairums apcēla. Šobrīd jau vairākus gadus ir labākais draugs vienam no vidusskolas klases "stilīgajiem". Sadraudzējās - augstskolā. :)
05.09.2016 21:01 |

Reitings 12990
Es nebrūku virsū, bet sākšu ar to, ka pirmais arguments bija - neko nesaprotu, tikai tad nāca par klasesbiedriem. Un cik dīvaini, ka visi tie iestājušies tajā pašā augstskolā. Tā nešķiet? Man gan šķiet.
Un zini, es nezinu, kādās vidusskolās vai ar kādiem cilvēkiem kopā esat mācījušās, bet man nav saprotams, kā 6 gadus par cilvēku vienkārši ņirgājas. Es to neesmu darījusi, un arī manā skolā tas nav noticis. Jā, protams, kādreiz pasmejamies par sevi, par citiem, bet tā, ka tagad kāds justos atstumts, negribētu nākt uz skolu, man jau likās, ka sen tie laiki ir pagājuši, kad tas notika.
Un es jau pirmajā komentārā teicu - var pāriet, ir tikai jāiet un jārunā. ;)
05.09.2016 21:04 |

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Vispār jā, cik atceros tad bija mums vidusskolā daži it kā atstumtie, kurus daļa kursabiedru reizēm apcēla, bet NEKAD tas nebija viss kurss, aptuveni - 3-4 cilvēki no 28 mēdza kādreiz par kādu pasmieties. Apcelšanas, izstumšana no klases jau vairāk raksturīga ir pamatskolā.
Man vienmēr ir liecies, ka apceļ tos, kuri to pieļauj. Arī man vienu brīdi bija iesauka, kura starpcitu pa skolu izplatījās neticami ātri, ka kādu laiku, tas bija aktuāli visiem. Mācēju stāvēt tam pāri, ja vajadzēja pateicu ko pretīm... un aizmirsās. Nebiju aktuāla apcelšanai :) Lai veicas, ja saproti, ka tiešām vēlies mainīt skolu!
05.09.2016 21:11 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu tad laikus noskaidro, ka jaunaja programmā NAV neviena tava klasesbiedra. Vai arī, studē cita pilsētā - Valmieras augstskola ir laba, Ventspils augstskolā ir labas programmas. Iespējams, tev patiešām nāks par labu radikāli nomainīt vidi.
Visādi, citādi, studiju process VISUR ir daudz maz vienāds, tici man.
05.09.2016 21:11 |

Reitings 12990
Jā, par Ventspili un Valmieru tiešām daudz labu atsauksmju, kā arī, ja esi no Rīgas, tad tas noteikti nāks par labu. ;) Bet vajag par sevi pastāvēt, neļaut smieties, no ļauniem un riebīgiem cilvēkiem nekad neesi pasargāts. Mēs augstskolā esam daudz cilvēki, ir sadalījušās grupiņas, ir tādi, kas patīk vairāk vai mazāk, bet ņirgāšanās un izsmiešana? Nu nē, ar to neesmu saskārusies 4 gadu laikā....
05.09.2016 21:14 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Tu esi tā, kas jau pirms laika te negribēja iet uz izlaidumu, gribēja pa vasaru mainīt izskatu, tā lai tevi neatpazīst, jo kurss būs pilns ar bijušajiem klasesbiedriem, kas par tevi ņirgājās, no kuriem 1 esot mēģinājis tevi nobraukt? Tad kāda mārrutka pēc tu gāji tur studēt, ja jau zināji, ka šie būs priekšā un tu negribēsi viņus vairs redzēt?
05.09.2016 21:15 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Atbildot uz tavu jautājumu, jā var. Es gan tavā vietā vēlreiz pārliecinātos, ka šī augstskola tiešām nav tev un tavām spējām, varbūt pamēģini nedēļu (es īstenībā tikai pēc pirmā semestra sāku saprast kā, kur un kāpēc :D)? Drīkst jautāt, kur un ko studē un kur plāno? Var jau arī internetā palasīt atsauksmes, lai redzētu kā ir LU, varbūt vari pajautāt kādam studentiem kaut ko sīkāk par šo studiju programmu? Nesaprotu, kāpēc jāuzbrūk autorei, viņa jau tā ir apjukumā, nedomāju, ka noriešana forumā palīdzētu. :)
studiju process VISUR ir daudz maz vienāds, tici man

Konkrēti manu studiju programmu varēja studēt četrās augstskolās un no dažādiem cilvēkiem laika gaitā sapratu, ka prasības, metodes un rezultāts katrā augstskolā ir pavisam citādāks, tāpēc ne vienmēr tā būs.
05.09.2016 21:25 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
prasības, metodes un rezultāts

Es ne par to. Par to drīzāk, ka ik pa laikam uzbruks "es neko nesaprotu", ka daļa lektoru būs forši, bet daļa - garlaicīgi, ka bieži gribēsies jautāt - priekš kam man to vajag, utml.
05.09.2016 21:35 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Vienkārši - ja budžets, tad nenoliekot visu sekmīgi, pēc sesijas ripo, ja arī rotācija - ripo, ja nenoslēdz papildvienošanos par pers finansējumu. Ja nereģistrējas studijām pēc semestra beigām noteiktā termiņā - arī ripo.
05.09.2016 21:56 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Ka juristos , ļoti šaubos - vismaz sākumā visi koncentrēti sevī, turklāt vismaz 2 augstskolās faķos pat pazīmes nepieļautu.
Vecajos laikos bija menzūra, tas tā, senai pafilozofēšanai;).
:-)
05.09.2016 22:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits