Viss par un ap Ameriku

Reitings 140
Reģ: 01.09.2016
Heey, pastāstiet par ceļojumiem uz Ameriku, būtu ļoti interesanti uzklausīt, kas un kā, par šopingu, to ko apskatījāt, par vīzām, u.c interesantām lietām :)
01.09.2016 23:58 |

Reitings 140
Leillu - Vairāk interesē Ņujorka, ko apskatījāt, kā patika, pats šopings, cik ilgi bijāt utt, LA arī interesē
03.09.2016 14:17 |

Reitings 140
Cloudberry - Super, tiešām iedvesmojoši, laikam jāsāk plānot brauciens :-D
03.09.2016 14:20 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Es Ņujorkā esmu bijusi 2 reizes, pirmajā reizē nedēļu, otrajā 3 dienas. Iepirkos tikai outletā, jo, manuprāt, parastajos veikalos, piemēram, Macy's nav lielas cenu atšķirības brendīgajiem apģērbiem. Apskatīt tur ir ļoti daudz ko, atkarīgs no tā, kas tev interesē. Mēs bijām Empire State Building, Rockafeller center, kā arī jaunajā one world trade center. Tur ir daudz tūres pieejamas ar kuģīšiem, kas arī dodas uz Brīvības statuju, bet mēs vienkārši izmantojām Staten Island ferry, no kura var redzēt Brīvības statuju. Ja interesē muzeji, tad var apskatīt Moma, vēstures muzeju, 9/11 veltītu muzeju, utt. Mēs pirmajā reizē gājām uz NHL spēli, savukārt otrajā uz Yankees spēli, var arī uz NBA spēli doties, ja pareizajā sezonā tur esi. Devāmies tūrē uz Madison Squre Garden. Tad, protams, centrālais parks, Times Square, flat iron building, Wall Street, utt, ļoti daudz apskates objektu. Ja interesē doties turp, vislabāk visu izpētīt tripadvisor.
LA biju vienu reizi, un man īsti nepatika, tur ir obligāti jāīrē mašīna, tur var apskatīt Walk of fame as slavenību zvaigznēm, Hollywood zīme, kas man likās galīgi garām. Tad Beverly Hills ar Rodeo Drive, kas ir vienkārši iela ar dārgiem veikaliem. Santa Monica un Venice beach, kur es negribētu atgriezties, jo filmās izskatās daudz labāk nekā dzīvē, jo dzīvē tur ir daudz bezpajumtnieku un dīvaina paskata cilvēku. Protams, ja interesē filmu studiju, piemēram, WB vai Sony studijas, tad var doties turp, kā arī Universal studija, kas ir drīzāk liels theme parks. Ir arī citi apskates objekti, bet viss ir ļoti lielos attālumos, bez mašīnas būtu ļoti sarežģīti visu apskatīt.
03.09.2016 15:13 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Sasmeejos par sevi nupat!Dziivoju veselu muuziibu Amerikaa un tik daudz neesmu redzeejusi,ko te lasu!Taa laikam ir,ja straadaa un tas atvalinaajums tomeer nav liels utt.
Nu savu pusi esmu redzeejusi vairaak ,vai mazaak.
Claudberry-interesanti,cik tavs lielais celojums tev izmaksaaja.Prasu taapeec,ka taadu Road trip naakosaa gadaa veelaas veikt mans deels.Buutu interesanti zinaat aptuveni.
03.09.2016 15:19 |

Reitings 140
Leillu - Paldies liels, ļoti interesanti :-)
03.09.2016 15:55 |

Reitings 140
Kumu - kur dzīvo? :-D
03.09.2016 18:49 |

Reitings 112
Reģ: 13.08.2015
Kā jau iepriekšējos komentāros tika minēts tad uz ESTA vīzām var pieteikties internetā. Biļetes vienmēr pērku gadu iepriekš kad tās tikko pārādās (jo daudzas aviokompānijas piedāvā konkrētu skaitu lēto biļešu, kad tās tiek izpārdotas cena uzreiz paliek augstāka). Līdz šim viens lidojums uz Ameriju diviem turp un atpakaļ ir izmaksājis robežās no 700 līdz 1000 eiro. Apskatu vienmēr vairāku aviokompāniju piedāvājumus, lai atrastu izdevīgāko cenu un ja plānots road trip tad jau var arī lidot uz vienu pilsētu, bet mājup no citas, tādejādi sakombinēt sev izdevīgāko variantu. Mašīnas skatos iekš interneta atkal salīdzinot cenas un pasūtot ļoti agri, jo bieži vien jo tuvāk jo dārgāk izmaksās arī mašīnas īre (varu ieteikt Hertz, Avis, Budget). Neiesaku ņemt mašīnu vienā štatā un nodot citā, jo par to būs papildu jāmaksā. Tāpēc iespēju robežās vislabāk ir paņemt un nodot mašīnu tanī pašā štatā. Viesnīcas meklēju iekš hotel.com, arī pasūtu ļoti laicīgi, cenšoties izplānot savu ceļojumu pēc iespējas smalkāk, lai būtu iespēja nekļūdīties ar viesnīcām. Loģiski, ka pilsētas centrā viesnīcas būs dārgākas kā ārpus, kā, piemēram Manhetenā palikt izmaksās ievērojami sāļāk, kā tanī pašā Ņūdžersijā, kas vairs nav Ņujorka, bet no turienes paveras lielisks skats uz Manhetenu, kā arī var viegli un ātri nokļūt uz turieni izmantojot kuģīšus kas pārvedīs pāri upei, vai vilcienu, kurš brauc pa tuneli zem upes.
03.09.2016 21:37 |

Reitings 140
Cloudberry - paldies, ņemšu vērā
03.09.2016 21:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits