Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vaniļas mērces recepte

 
Reitings 13
Reģ: 05.08.2016
Sveikas kā Jūs gatavojat vaniļas mērci?
01.09.2016 14:17 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Trekns piens (vai piens un mazliet saldais krējums), vaniļas pāksts, cukurs, olu dzeltenumi un, ja nu galīgi nebiezē, nedaudz kukurūzas cietes.
Pienu ar vaniļas pāksti karsē uz lēnas uguns. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kamēr cukurs izšķīst. Lēnā strūklā laiž pienā un nepārtraukti maisa līdz masa sāk biezēt. Neļauj pilnībā uzvārīties, lai olas nesapārslotos. Ja nebiezē pietiekami, nelielā piena daudzumā izšķīdina ēdamkaroti kukurūzas cietes un pievieno mērcei. Ja plīts un katls slikti/lēni regulē karstumu, tad labāk gatavot karstā ūdens peldē.
01.09.2016 14:26 |
 
Reitings 13
Reģ: 05.08.2016
Paldies kādas ir aptuveni ir daudzumi cik olu dzeltenumu, pienu, cukuru?
01.09.2016 14:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits