Esmu bijusi vienā fantastiskā intervijā. Darbu mainīt netaisījos, bet nu aizgāju palkausīties, ko piedāvās, jo paziņa raksturoja šī kantora īpašnieku kā tiešām jauku un veiksmīgu cilvēku, kurš jau ilgstoši nevar atrast normālu manas nozares speciālistu.
Birojs bija centrā, vienā no vecajām pirmskara ēkām. Jau ienākot pa durvīm iekšā, pirmais, ko ieraudzīju, bija krāsns ar priekšā saliktu malku, kā arī biroja koptēls bija tāds... nekopts. Jau tajā brīdī nodomāju, ka nevēlos šeit strādāt, jo man svarīgi, lai birojā ir patīkami atrasties, bet uzreiz iet prom bija nesmuki, tāpēc sagaidīju interviju. Tas bija kaut kas. 40 minūtes man tika stāstīts par to, “cik ļoti perspektīvs uzņēmums mums ir, pagaidām gan neliels (laikam kādi 3 darbinieki kopā), bet strauju attīstamies”. Tad max. minūtes 5 stāstīju par savu pieredzi, uzdeva jautājumus, kā atradu darbu, kurā patreiz strādāju, kā atradu iepriekšēju. Likās dīvaini, bet nu ok. Tad pajautāja par algu, kādu vēlos. Es godīgi pateicu, cik pelnu šobrīd un, loģiski, ka iešu prom no patreizējā darba tikai tad, ja man spēs izdarīt tiešām labāku piedāvājumu – nosaucu skaitli, aptuveni par 30% lielāku par patreizējo algu, kā arī iemīnējos par visiem bonusiem, ko saņēmu šobrīd un no kuriem nevēlos atteikties. Šis norija siekalas, bet tomēr teica, ka tas ir iespējams. Un tad sākās – “nu, Jūs jau saprotat, mēs šobrīd attīstamies, mums ir viens mikrouzņēmums... Kā Jūs skataties uz to, ka sākumā mēs Jūs noformēsim darbā mikrouzņēmumā, maksāsim tur maksimumu, kas ir iespējams, un pārējo tad skaidrā naudā! Es teicu, ka man ir svarīgi, lai visa alga būtu oficiāla un ne par kādiem mirkouzņēmumiem un aplokšņu algām negribu pat dzirdēt, man ar to jau bija pieredze, nē, paldies, vairs nevēlos. Un tad šīs jautā “a kas par problēmu, kāpēc Jums vajag oficiālu algu?” Es pilnīgu apstulbu :D Kaut ko pateicu par to, ka, redz, man ir svarīgas sociālās garantijas, kā arī, gribu, lai man ir iespēja paņemt kredītu, ja savajadzēsies, bet tā nav viņa darīšana. Šis nosklausījas, paklusēja un izteica “Jāmācās dzīvot bez kredītiem!”. Tas bija tāāāds WTF :D
Beigās viņš vēl gribēja, lai izpildu pāris testus, atnesa kaut kādu 20 gadus vecu datoru un gribēja dot man. Es laipni pateicos par veltīto laiku un pateicu, ka diemžēl, bet nespēsim atrast kopīgu valodu, tāpēc nevelos tērēt savu un viņa laiku, neko nepildīšu un dodod prom. Kungs bija acīmedzami nepatīkami pārsteigts par to, ka kāds nav sajūsmā par iespēju strādāt viņa lieliskajā mikrouzņēmumā un kurināt krāsni :D