Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sēnes ziemai

 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Sveikas. Kādas ir jūsu receptes ar sēnēm ziemai? Salasīju divus spaiņus ar gailenēm, cūcenēm un vilnīšiem. Nezinu ko darīt. Salātos, kaltēt vai sālīt?
23.08.2016 21:38 |
 
Reitings 252
Reģ: 12.12.2014
Man no sēņu ēdieniem visvairāk garšo mērces un zupas, līdz ar to es sēnes sacepu sviestā un saliku pa trauciņiem saldēties.
Ja gailenes sasaldē bez termiskas apstrādes, tad paliek rūgtas.
ps. kur salasīji? :)
23.08.2016 21:40 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Man garšo vārītas sēnes un sēņu zupas. Tāpēc sēnes saldēju.
Marinētas man arī garšo, bet tās man sagādā mamma.
23.08.2016 21:44 |
 
Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Mamma rūgtās sēnes taisa kopā ar kāpostiem. Liek sēnes, kāpostus, sīpolu, burkānu, pēc patikšanas tomātu pasta, sāls un cukurs. Mums šie salāti ģimenē ir ļoti iecienīti.
23.08.2016 21:45 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Korri, sviestā? Tas ir tīri lai nepiedegtu, vai gandrīz kā vārīt sviestā?
Mežā :D Smiltenes, Gulbenes novados. Ļoti daudz sēņu. Bērzlapes gribējās, bet tārpi bija paspējuši pirms manis.
23.08.2016 21:48 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Gailenes es lieku uz pannas un cepu/vāru, līdz iztvaiko viss šķidrums (principā viņas vārās savā sulā), pēc tam pielieku sviestu un nedaudz sāli - tad saldēju.
Ar baravikām līdzīgi.
Parastās meža sēnes vāru un sālu. šogad gan to darīšu pirmo reizi, līdz šim ēdu tikai mammas sālītās. Šodien tieši salasīju un novārīju, rīt daļu pagatavošu un daļu iesālīšu. Sālītās turu ledusskapī burciņās.
23.08.2016 21:50 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kā jūs vārat tās sēnes un kādās proporcijās sālat ?
23.08.2016 22:00 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Cūcenes un vilnīšus nekad nelasu.
Bekas, baravikas, gailenes - apcepam un saldējam. Mazas baravikas marinējam un liekam želatīnā. Bērzlapes marinējam.
23.08.2016 22:12 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Varbūt kāda ir taisījus salātus ?
Burkāns + sīpols+ sēnes+ garšvielas + tomātu mērce + ja grib etiķis? Internetā atradu recepti. Garšīgi?
23.08.2016 22:15 |
 
Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Apcepu un saldēju. Labprāt iemācītos samarinēt vai iesālīt, bet šogad ne sēņu tik daudz, ne laika. Varbūt nākamgad.
23.08.2016 22:25 |
 
Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
Tevis atrastā recepte ir ļoti laba, tikai es etiķa vietā lieku esenci. :) kur tagad var dabūt nezinu, bet tad tie salāti tādi štengrāki.
kā arī mērces vietā lieku tomātu pastu. :)
23.08.2016 22:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits