Jebkurā gadījumā - savi kaķēni, ielas kaķēni - slīcināt NAV normāli. Iedod sava drauga kontaktus, varbūt jāpasauc kādam paslīcināt viņu pašu?
Ko darīt ar radušos situāciju? 1. Sterilizācija. Savas kaķenes 100% bija jāsterilizē jau sen, bet, ja nav izdarīts, nes tagad. Pieklīdušās kaķenes - ja man tāda situācija būtu, tad es sterilizētu par saviem līdzekļiem, pieņemu, ka jums tādu lieku līdzekļu nav, ja gribat slīcināt, nu tad interesējaties, vai pašvaldība, patversmes, dzīvnieku biedrības nepiedāvā sterilizēšanu par brīvu. 2. Ar jau esošiem kaķēniem - vai nu pieņem kā savus ielas kaķus pabarojot - ja dzīvo laukos, tas nav nekas neparasts, kaķi nāk un iet pie dažādiem saimniekiem tur un nav tik grūti pabarot. Ja nē, tad sākumā liec bildes un normālu situācijas aprakstu (foto, ielas kaķēni, vieta, piedāvāt aizvest BEZ slīcināšanas draudiem) FB visās grupās pēc kārtas, ieliec arī šeit foto. Ja neviens neņem, mēģini patversmes, dzīvnieku biedrības utt.
Ja darīt neko negribas, tad nedari neko, bet NESLĪCINI. Kaķi var censties izdzīvot, aizbēgs citur, pabaros kāds cits, ķers paši peles, bet vismaz viņi centīsies izdzīvot. Senāk man iemidzināt kādam nevajadzīgus dzīvniekus likās nežēlīgi, bet slīcināt - wtf?