Kāda ir manis attieksme pret naudu? Nauda manī raisa tikai pozitīvas emocijas. :-)
Ja runājam par tās iegūšanu, tad diemžēl varu tikai kārtējo reizi paliecināt, ka "nauda kokos neaug" un, lai to iegūtu, spēkus, pūles un laiku taupīt nedrīkst.
Pilnīgi piekrītu autorei, ka liela daļa hronisko neveiksminieku bez apstājas īd, ka visi veiksmīgie cilvēki ost "zagļi", valsts - arī tā esot nozagta, visi - valdība, VID, bankas, policija, krievi, bēgļi, policija, darba devēji utt. - ir vainīgi pie šo cilvēku nelaimēm, atskaitot viņus pašus. Ziniet, es netērēju savu laiku, komunicējot ar īdētājiem. Uzskatu, ka jebkuram cilvēkam ir dota izvēle: rīkoties vai īdēt. Jau sen pagājuši 20. gs. 90. gadi, kad pietika vien ar iniciatīvu un spītīgu neatlaidību; mūsdienās ļoti daudz nosaka cilvēka prāts, veiklība, kontakti u.tml.
Manuprāt, pie mums nav "vecās naudas": viss turīgais slānis ir vairāk vai mazāk jaunbagātnieki. Domāju, ka visus laikos šī sociālā grupa ne vienmēr ir izcēlusies ar to labāko gaumi.
Man ļoti patīk turīgi cilvēki - tieši tie, kas savu kapitāli veidojuši saviem spēkiem, nevis mantojuši, laimējuši u.tml. Ir ļoti patīkami uzturēties tādu cilvēku sabiedrībā, turklāt tas ļoti motivē.
Manuprāt, būt taupīgam un spēt ieturēt fiskālo disciplīnu personīgajā budžetā - tā ir cilvēka brieduma pazīme. Daži man pazīstamie cilvēki pauž izbrīni, ka iepērkos "lētajos" pārtikas veikalos un izmantoju mazcenas aviosabiedrību pakalpojumus, taču, godīgi sakot, mani tas maz uztrauc, jo lietas, kuras tiešām vēlos, arī iegūstu savā īpašumā.
Es domāju, ka nauda jātērē savam priekam, nevis lai ko pierādītu citiem. Ļoti daudziem cilvēkiem izpaužas "nabadzīgās bērnības sindroms" - šie cilvēki, ieguvuši pirmos ienākumus, steidz "mētāties" ar naudu, lai kompensētu sevī agrāk cietu trūkumu. Man viņu patiesībā ir žēl.